Home / Acasa

Ultimele ştiri

Retragere spirituală la Zalău (2014-09-25)

După o vacanță lungă, timp de odihnă dar și de muncă, seminariștii și formatorii lor și-au dat întâlnire în 25 septembrie pentru a începe un nou an de formare și de parcurs spiritual.

Citeste mai departe...

Pelerinajul seminariștilor orădeni la București (2014-08-29)

„Indiferent ce se întâmplă, o călătorie îți oferă întotdeauna o poveste de spus”. Așa spune un vechi proverb căruia tind să îi dau mare dreptate. În dimineața zilei de vineri, 29 august, am pornit însoțiți de câțiva elevi ai Liceului Greco-Catolic din Oradea, în frunte cu noua echipă de formatori a Seminarului nostru, reprezentată de Pr. Rector Anton Cioba, vicerectorul nostru Fr. Florin Bode, Pr. Gabriel Borzoș și Pr. Eduard Roman, administrator al Seminarului, spre București pentru a ne alătura bucuriei întregii Biserici Greco-Catolice Române și nu numai, cu ocazia înscăunării primului Episcop al Eparhiei Graco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de București, PS Mihai Frățilă.

Citeste mai departe...

Sfânta și dumnezeiasca spălare a picioarelor 2014 (2014-04-09)

Credincioșii prezenți la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, în Sfânta și Marea Joi, au prăznuit patru lucruri: Sfânta Spălare a picioarelor, Cina cea de Taină, Rugăciunea cea mai presus de fire și Vânzarea Domnului.

Citeste mai departe...

Biserica Seminarului greco-catolic din Oradea a fost retrocedată după 65 de ani (2013-06-15)

În dimineaţa zilei de 14 iunie, orele 10.00, Parohia Ortodoxa „Sfântul Gheorghe" din Oradea a retrocedat biserica Seminarului Greco-Catolic din Oradea, în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

„În urma rămânerii definitive şi irevocabile a Sentinţei civile nr. 5942/01.07.2011 a Judecătoriei Târgu-Mureş, […] am procedat pe cale amiabilă la predarea-primirea imobilului […] constând în biserica şi terenul aferent în suprafaţă de 332mp, prin predarea cheilor bisericii", se menţionează în Procesul verbal de predare-primire semnat de partea ortodoxă şi de cea greco-catolică.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Adoraţie euharistică la intenția Papei Francisc (2013-06-02)

Ziua de 2 iunie a însemnat pentru lumea catolică, un moment de rugăciune și unitate. Sfântul părinte Papa Francisc, a propus întregii Biserici Catolice să se unească împreună cu el în Adorație Euharistică cu ocazia sărbătorii „Corpus Domini".

La invitația Sfântului Părinte Papa Francisc și la îndemnul Preafericitului părinte Arhiepiscop Major-Cardinal Lucian Mureșan, seminariștii de la Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi", împreună cu studenți laici, elevi, formatori din Oradea s-au unit în Adorație Euharistică duminică seara la ora 18:00.

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Exerciţii spirituale pentru Crăciun (2011-12-29)

În perioada 10-11 decembrie, la Seminarul Teologic Greco-Catolic Sfinţii Trei Ierarhi din Oradea, au avut loc exerciţii spirituale pentru pregătirea Sărbătorii Naşterii Domnului. Predicatorul a fost părintele Stefano Zamboni, din Congregaţia Inimii lui Isus, profesor de teologie morală la Academia Alfonsiana. Părintele Daniel Bertean din Zalău este cel care a asigurat traducerea. Programul special a conţinut: două meditaţii, discuţii pe grupuri şi apoi împărtăşirea concluziilor împreună, după fiecare meditaţie, alături de mai multe momente de rugăciune comunitară, încununate de celebrarea euharistică.

Citeste mai departe... Galerie media (1)

Campionatul de fotbal inter-seminarial de la Prešov - 2011 (2011-11-20)

În perioada 18-20 noiembrie 2011 s-a organizat campionatul de fotbal inter-seminarial de la Prešov, iar Seminarul nostru a răspuns invitaţiei făcute de cei de la Prešov. Au fost prezente echipele Seminarului greco-catolic de la Nyiregyhaza, Seminarului romano-catolic din Spiz, Slovacia şi bineînţeles gazdele acestui eveniment, echipa Seminarului greco-catolic din Prešov. Pe lângă evenimentul sportiv, această ieşire a fost şi un moment prielnic schimbului de idei cu seminarişti şi formatori din alte Seminarii.  

Citeste mai departe... Galerie media (29)

Eveniment (2010-12-06)

Data de 6 decembrie este întotdeauna una foarte importantă pentru noi, seminariştii români-uniţi din Oradea,  aceasta deoarece este deja o tradiţie ca la această dată, cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, să se confere treptele minore, lectoratul respectiv ipodiaconatul, studenţilor din anul III, respectiv celor din anul IV.

Citeste mai departe... Galerie media (43)

Comemorare la Rădeşti - 2010 (2010-12-05)

În data de 5 decembrie 2010 în localitatea Rădeşti, judeţul Alba a avut loc comemorarea de 90 de ani de la trecerea în veşnicie a Episcopului Demetriu Radu. Evenimentul a început cu o procesiune la care a participat Preasfinţitul Virgil Bercea, un grup de 13 preoţi, comunitatea Seminarului orădean precum şi un mare alai de credincioşi. Acestă procesiune a pornit de la casa părintească a Episcoului Demetriu Radu şi a avut ca destinaţie Căminul Cultural, locul unde s-a celebrat Liturghia Arhierească.

Citeste mai departe... Galerie media (19)

Biserica catolică în sărbătoare (2010-10-30)

Biserica Catolică din România se află în sărbătoare înacestezile, bucurându-se de o perioadă de har, datorită mai multor evenimente care au avut loc la Oradea.

Pe data de 30 octombrie a.c. la Catedrala Romano-Catolică din Oradea a avut loc ridicarea la treapta fericiţilor a fostului episcop latin al Bisericii Universale, Bogdanffy Szilard,  episcop auxiliar de Satu Mare şi Oradea. Preasfinţia Sa s-a bucurat să fie printre cei care l-au mărturisit pe Hristos într-un timp în care autoritatea statală din România urmărea cu totul alte interese decât cele ale sfinţirii omului şi a devenirii acestuia întru desăvârşirea la care a fost chemat de Isus.

Citeste mai departe...
<<Inapoi 1 ... 18 19
20
21 22 ... 25 Inainte>>