Home / Stiri

ŞTIRI

JUBILEUL 225 S-A ÎNCHEIAT (2017-12-18)

În data de 6 ianuarie 2017, în Catedrala Sf. Nicolae din Oradea se da citire decretului 1442/28.11.2016 prin care PS Virgil Bercea, episcopul eparhial de Oradea Mare, proclama un AN JUBILIAR pentru Seminarul Sfinții Vasile, Grigore și Ioan, Oradea, la aniversarea celor 225 de ani de existență a instituției orădene de formare a preoților. 

Citeste mai departe... Galerie media (46)

Vizită și colind în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Chișineu Criș (2017-12-17)

În pragul sărbătorilor de Crăciun, seminariștii greco-catolici din Oradea împreună cu formatorii lor s-au aflat în data de 17 decembrie 2017, în mijlocul credincioșilor din Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Chișinău de Criș. La sosire, aceștia au fost întâmpinați și primiți cu căldură de părintele Florin Orza, parohul locului. Programul a început cu Sfânta Liturghie celebrată de Părintele Rector Anton Cioba împreună cu părintele paroh și Părintele Ioan Borșa. Aceasta a fost animată de corul Seminarului condus de Maestrul Radu Mureșan. 

Citeste mai departe... Galerie media (35)

2017 – ANUL JUBILEELOR (2017-11-19)

Viața noastră este alcătuită din clipe, ore, zile și ani. La finalul fiecărui an, ne uităm în urmă și, după ce tragem linie, realizăm că în cele 365 de zile am avut ocazia să trăim experiențe banale și/sau deosebite; bune și/sau mai puțin bune. Unele lucruri care se întâmplă ne rămân în minte, altele sunt uitate imediat. Pornind de la faptul că orice experiență trăită are un rost în viața noastră, este important să medităm atât la cele bune cât și la cele mai puțin bune și, la lumina reflecției, să fim mai determinați să ne transformăm în fiecare zi, pentru a ajunge la cea mai bună variantă a noastră.

Citeste mai departe...

Sfințire de nou altar și hirotonire de diacon (2017-11-19)

În contextul Zilei Mondiale a Săracului, duminică, 19 noiembrie 2017 în Parohia Greco-Catolică „Adormirea Maicii Domnului” a Mănăstirii Franciscane din Oradea, a avut loc un dublu eveniment. Sfințirea noii mese a altarului și hirotonirea întru diacon a robului lui Dumnezeu Răzvan-Vasile Iacob. Ambele evenimente s-au realizat prin lucrarea mâinilor Preasfinției Sale Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.

Citeste mai departe... Galerie media (46)

Daniel Piț – fiu al Seminarului orădean, celebrează prima sa Sf. Liturghie în Capela Seminarului, după ce a fost hirotonit preot în Satu Mare (2017-11-14)

O bucurie profundă pentru comunitatea Seminarului orădean a fost hirotonirea întru preot a lui Daniel Cătălin Piț, eveniment desfășurat în Duminica a 25-a după Rusalii, 12 noiembrie 2017, în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satu Mare, prin punerea mâinilor Preasfințitului Vasile Bizău, episcop greco-catolic de Maramureș. Părintele Daniel este al șaptelea preot hirotonit în Anul Jubiliar 225, care s-a format în Seminarul orădean. Ca semn de mulțumire, noul părinte a vizitat Seminarul nostru, celebrând prima Sfântă Liturghie în Capela „Sfinții Trei Ierarhi”, acordând binecuvântarea de preot nou hirotonit seminariștilor și formatorilor.

Citeste mai departe... Galerie media (25)

PS Vincent Dollmann – Oaspete de seamă al Seminarului orădean (2017-11-13)

Aflat la Oradea pentru întâlnirea Uniunii Mondiale a profesorilor catolici, desfășurată la Seminarul Teologic din Oradea în perioada 10-12 noiembrie 2017, PS Vincent Dollmann, episcop auxiliar de Strasbourg, Franța, a celebrat Vecernia de sâmbătă seara, 11 noiembrie, alături de seminariștii orădeni, în Capela Seminarului „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea.

Excelența Sa, PS Dollmann, este asistentul eclezial al Uniunii Mondiale a profesorilor catolici, asociație ce reunește profesori catolici de pe diferitele continente ale pământului. Între anii 2009 – 2012 a lucrat la Roma în cadrul Congregației pentru Educația Catolică, după care s-a întors la Strasbourg pentru a fi episcop auxiliar și în același timp rector al Seminarului din Strasbourg.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Pr. Mirel Demian – nou preot format în Seminarul Teologic din Oradea (2017-11-12)

Sub egida Jubileului celor 225 de ani de la înființarea Seminarului Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi ”Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea”, a avut loc Duminică, 12 Noiembrie 2017, la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, hirotonirea întru preoție a tânărului Mirel-Mihai Demian prin punerea mâinilor Preasfinţiei Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea. Alături de Preasfinţitul Părinte Virgil a slujit şi Excelenţa Sa Vincent Dollmann, episcop auxiliar de Strasbourg, prezent în aceste zile la Oradea pentru întâlnirea Uniunii Mondiale a profesorilor catolici. Acesta a fost bucuros și emoționat, fiind prezent pentru prima dată la o Liturghie și hirotonire de preot în ritul oriental.

Citeste mai departe... Galerie media (50)

Recomandări creştine în faţa "fenomenului Halloween" pentru solemnitatea "Toţi Sfinţii" (2017-10-27)

În sesiunea de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România, desfăşurată între 5 şi 7 mai 2014 la Oradea, s-a discutat în legătură cu manifestările civile care au loc în preajma solemnităţii "Toţi Sfinţii" (1 noiembrie).

Citeste mai departe...

Şcoala altfel şi Ziua porților deschise la Seminarul Teologic Greco-Catolic Oradea (2017-10-24)

În cadrul programului Şcoala altfel, elevii clasei a IX-a A de la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" Oradea au vizitat Seminarul Greco-Catolic Oradea. 
Citeste mai departe... Galerie media (9)

Lansare de cărţi (2017-10-24)

În data de 24 octombrie 2017, în Aula Magna „Episcop Ioan Suciu” a Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea, a avut loc evenimentul cultural caracterizat printr-o dublă lansare de carte sub egida Jubileului aniversar al celor 225 de ani de existență a Seminarului orădean.

Citeste mai departe... Galerie media (30)
<<Inapoi
1
2 3 4 5 ... 14 Inainte>>