Home / Acasa

Ultimele ştiri

Hirotonire de diacon - 27 octombrie 2014 (2014-10-27)

În cadrul Sfintei Liturghii arhierești celebrată în Biserica Seminarului din Oradea, luni 27 octombrie 2014, ipodiaconul Ioan Grad a fost hirotonit diacon, prin punerea mâinilor Preasfinției sale Virgil Bercea.

Citeste mai departe...

Viitori preoți la școala lui Dumnezeu (2014-10-05)

„Dragi preoți, să nu ne lăsăm prinși de grabă, ca și cum timpul dedicat lui Cristos, în rugăciune silențioasă, ar fi un timp pierdut. Din contră, tocmai acolo se nasc minunatele roade ale serviciului pastoral”

Papa Benedict al XVI-lea, Dragii mei preoți

Citeste mai departe...

Deschiderea noului an universitar - 2014 (2014-09-29)

Pentru studenții de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Oradea, din cadru Universității „Babeș Bolyai”, deschiderea festivă a noului an universitar a avut loc luni, 29 septembrie a.c.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

O nouă echipă de formatori (2014-09-29)

Odată cu începerea noului an universitar, s-au produs schimbări majore și în cadrul echipei de formatori a Seminarului Teologic Greco-Catolic „SfințiiTrei Ierarhi: Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea. Prin decretul episcopal al Preasfințitului Virgil Bercea, în data de 1 august 2014, a fost numit noul rector al Seminarului, în persoana Pr. Anton Vasile Cioba, acesta urmând să-și ia în primire noua misiune începând cu Sărbătoarea Schimbării la Față, adică pe 6 august 2014. Părintele Anton, așa cum îl cunoaștem toți, a preluat ștafeta de la părintele Antoniu-Titus Chifor, acesta din urmă primind o nouă misiune în cadrul eparhiei, aceea de Vicar Episcopal cu Preoții. În misiunea de vicerector al Seminarului a fost numit Fr. Florin Mircea Bode, care îl înlocuiește pe Fr. Bogdănel Florin Timoș, care a fost numit vicemagistru al studenților laici din Colegiul Sfânta Familie.

Citeste mai departe...

Retragere spirituală la Zalău (2014-09-25)

După o vacanță lungă, timp de odihnă dar și de muncă, seminariștii și formatorii lor și-au dat întâlnire în 25 septembrie pentru a începe un nou an de formare și de parcurs spiritual.

Citeste mai departe...

Pelerinajul seminariștilor orădeni la București (2014-08-29)

„Indiferent ce se întâmplă, o călătorie îți oferă întotdeauna o poveste de spus”. Așa spune un vechi proverb căruia tind să îi dau mare dreptate. În dimineața zilei de vineri, 29 august, am pornit însoțiți de câțiva elevi ai Liceului Greco-Catolic din Oradea, în frunte cu noua echipă de formatori a Seminarului nostru, reprezentată de Pr. Rector Anton Cioba, vicerectorul nostru Fr. Florin Bode, Pr. Gabriel Borzoș și Pr. Eduard Roman, administrator al Seminarului, spre București pentru a ne alătura bucuriei întregii Biserici Greco-Catolice Române și nu numai, cu ocazia înscăunării primului Episcop al Eparhiei Graco-Catolice „Sfântul Vasile cel Mare” de București, PS Mihai Frățilă.

Citeste mai departe...

Sfânta și dumnezeiasca spălare a picioarelor 2014 (2014-04-09)

Credincioșii prezenți la Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, în Sfânta și Marea Joi, au prăznuit patru lucruri: Sfânta Spălare a picioarelor, Cina cea de Taină, Rugăciunea cea mai presus de fire și Vânzarea Domnului.

Citeste mai departe...

Biserica Seminarului greco-catolic din Oradea a fost retrocedată după 65 de ani (2013-06-15)

În dimineaţa zilei de 14 iunie, orele 10.00, Parohia Ortodoxa „Sfântul Gheorghe" din Oradea a retrocedat biserica Seminarului Greco-Catolic din Oradea, în urma unei hotărâri judecătoreşti definitive şi irevocabile.

„În urma rămânerii definitive şi irevocabile a Sentinţei civile nr. 5942/01.07.2011 a Judecătoriei Târgu-Mureş, […] am procedat pe cale amiabilă la predarea-primirea imobilului […] constând în biserica şi terenul aferent în suprafaţă de 332mp, prin predarea cheilor bisericii", se menţionează în Procesul verbal de predare-primire semnat de partea ortodoxă şi de cea greco-catolică.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Adoraţie euharistică la intenția Papei Francisc (2013-06-02)

Ziua de 2 iunie a însemnat pentru lumea catolică, un moment de rugăciune și unitate. Sfântul părinte Papa Francisc, a propus întregii Biserici Catolice să se unească împreună cu el în Adorație Euharistică cu ocazia sărbătorii „Corpus Domini".

La invitația Sfântului Părinte Papa Francisc și la îndemnul Preafericitului părinte Arhiepiscop Major-Cardinal Lucian Mureșan, seminariștii de la Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi", împreună cu studenți laici, elevi, formatori din Oradea s-au unit în Adorație Euharistică duminică seara la ora 18:00.

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Exerciţii spirituale pentru Crăciun (2011-12-29)

În perioada 10-11 decembrie, la Seminarul Teologic Greco-Catolic Sfinţii Trei Ierarhi din Oradea, au avut loc exerciţii spirituale pentru pregătirea Sărbătorii Naşterii Domnului. Predicatorul a fost părintele Stefano Zamboni, din Congregaţia Inimii lui Isus, profesor de teologie morală la Academia Alfonsiana. Părintele Daniel Bertean din Zalău este cel care a asigurat traducerea. Programul special a conţinut: două meditaţii, discuţii pe grupuri şi apoi împărtăşirea concluziilor împreună, după fiecare meditaţie, alături de mai multe momente de rugăciune comunitară, încununate de celebrarea euharistică.

Citeste mai departe... Galerie media (1)
<<Inapoi 1 ... 16 17
18
19 20 ... 23 Inainte>>