Home / Stiri

ŞTIRI

Hramul Seminarului Sinții Trei Ierarhi „Vasile Grigorie și Ioan” Oradea

Sărbătoarea Sfinților Trei Ierarhi „Vasile Grigorie și Ioan” în fiecare an este prilej de bucurie pentru seminariștii greco-catolici orădeni, aceasta fiind sărbătoarea de hram a Seminarului. În data de 29 ianuarie în capela Seminarului, Preasfinția Sa Virgil Bercea, împreună cu formatorii și alți preoți invitați, a celebrat Sfânta Liturghie la care, alături de seminariști, elevi și studenți, a participat și personalul auxiliar al Seminarului, de la domnii portari până la doamnele bucătărese. 

Preasfinția Sa a subliniat în mesajul de învățătură faptul că noi, ca și creștini, suntem mereu invitați de Isus să fim motiv de bucurie pentru cei din jur. A mulțumit în mod cu totul special personalului care, prin dăruirea și disponibilitatea sa, contribuie la formarea viitorilor preoți. Printre preoții concelebranți au fost și absolvenți ai Seminarului orădean.

La sfârșitul Liturghiei, pentru cei de față, au fost puse la dispoziție relicvele Sfinților Trei Ierarhi pentru a fi venerate, după care a urmat agapa frățească la care au participat toți cei prezenți la sărbătoare. Fie ca prin rugăciunile Sfinților Trei Ierarhi să rodească Biserica noastră prin cât mai multe vocații la preoție.

Gabriel PINTEA

Galerie media (40)

2018-01-30