Home / Acasa

Ultimele ştiri

Seminariștii în pelerinaj la Sighet - 2007 (2007-05-12)

O altă activitate ce a antrenat întreaga comunitate a Seminarului nostru a fost pelerinajul anual la nivel de Arhiepiscopie Majoră la Sighet. De regulă acest pelerinaj se face în a doua sâmbătă din luna mai. Anul acesta a avut loc pe data de 12 mai.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Exerciții spirituale pentru seminariștii orădeni - 2007 (2007-04-05)

În fiecare an, la începutul Săptămânii Mari, studenții Seminarului Teologic Greco- Catolic din Oradea se pregătesc pentru sărbătoarea Învierii Domnului participând la Exercițiile Spirituale organizate în Parohia Șinteu, județul Bihor, pentru anii I și II și la Mânăstirea Franciscană din localitatea Vințu de Jos din județul Alba pentru anii III și IV. Anul acesta exercițiile s-au desfășurat în periada 30 martie - 4 aprilie.

Citeste mai departe... Galerie media (24)

Binecuvântarea Reverendelor - 2007 (2007-03-27)

Sărbătoarea Bunei Vestiri are o importanță deosebită pentru Seminarul Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan din Oradea. Este sărbătoarea reprezentativă pentru seminariștii anului I care îmbracă acum, pentru prima dată, în mod oficial reverenda.

Citeste mai departe...

Sesiunea de comunicări științifice a studenților - 2007 (2007-03-23)

Departamentul Oradea al Facultății de Teologie Greco- Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca în colaborare cu Seminarul Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan Oradea au organizat în data de 23 martie 2007 Sesiunea de comunicări științifice a studenților care a avut tema: Valorile familiei în contextul european.

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Hramul Seminarului - 2007 (2007-01-30)

Marți, 30 ianuarie 2007, sărbătoarea Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan a fost specială pentru Seminarul Greco-Catolic din Oradea deoarece a avut loc celebrarea hramului. La Sfânta Liturghie Arhierească care a avut loc la orele 09:00 au concelebrat preoții formatori, participând de asemenea împreună cu seminariștii, profesori ai Facultății de Teologie Greco-Catolică și  toți colaboratorii seminarului, persoane consacrate sau laici.

Citeste mai departe...

Un nou complex sportiv (2007-01-23)

În complexul Greco-Catolic din strada Parcul Traian nr. 20 din Oradea s-a amenajat un club sportiv pentru elevii și studenții găzduiți aici. Este vorba de o sală de sport, o sală de jocuri și o sală de fitness.

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Doi noi preoți pentru Eparhia de Oradea (2007-01-21)

În duminica a 32-a după Rusalii, (21 ianuarie 2007), duminica lui Zaheu, au fost consacrați întru preoție doi diaconi. Este vorba de Pr. Leontin Alin Arendaș, absolvent al Facultății de Teologie Greco-Catolică din Oradea, promoția 2006 și pr. Krisztiàn Istvàn Vadas, absolvent al Facultății de Teologie Greco-Catolică din Nyiregyhaza, Ungaria.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Hirotonire de preot în vicariatul Silvaniei (2007-01-14)

Duminică, 14 ianuarie 2007, a 22- a de după Rusalii- duminica celor 10 leproși, a fost cu totul deosebită pentru comunitatea greco-catolică din Șimleul Silvaniei. Aici a avut loc Liturghia Arhierească celebrată de PSS Virgil Bercea, Eparh al Eparhiei Greco- Catolice de Oradea, în cadrul căreia a fost hirotonit întru preoție diaconul George Chiș, absolvent al Facultății de Teologie și al Seminarului Teologic din Oradea  în vara anului 2006, în prezent fiind masterand la aceeași facultate.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Zilele mondiale ale tineretului - Köln 2005 (2005-08-07)

În data de 7 august 2005, un grup de 8 seminariști ai Seminarului nostru, alături de Pr. Cristian, împreună cu alți 70 de tineri ai eparhiei de Oradea, printre care și preoți, am pornit în pelerinaj spre Köln, unde urma să ne întâlnim cu Papa Benedict al XVI-lea, urmașul Sfântului Petru, și cu alte zeci de mii de tineri din lumea întreagă.

Citeste mai departe...

Laudatio, la zece ani de arhierie (2004-12-09)

Anul acesta, pe 9 Decembrie, Preasfinția Sa Virgil Bercea va împlini 47 de ani de viață și 22 de ani de preoție.

Acum zece ani, în catedrala Blajului, tânărul preot Virgil Bercea primea darul arhieriei. Astăzi, tânărul Arhiereu Virgil Bercea primește darul sărbătoririi a zece ani de vlădicie. Da, pentru că fiecare zi din viața noastră, fiecare lună și fiecare an este dar de la Domnul.

Citeste mai departe...