Home / Acasa

Ultimele ştiri

Deschiderea noului an universitar la Oradea 2007 (2007-10-02)

Marți, 2 octombrie 2007, a avut loc deschiderea oficială a noului an universitar la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea. La Te Deum-ul din Aula Magna a Facultății au participat studenții și profesorii împreună cu Decanul Facultății, PS Virgil Bercea, care s-a rugat ca „Domnul Dumnezeu să trimită în inimile, în mintea și în graiul studenților spiritul înțelepciunii, al științei, al evlaviei și al fricii Sale; să le dea putere și tărie pentru înțelegerea legii Lui celei Dumnezeiești și la toată învățătura cea bună și folositoare.”

Citeste mai departe...

Mulțumiri unui prieten (2007-06-20)

Părintele Nicolae Bodea, cel ce timp de 3 ani a fost prezent ca vice-rector, formator și profesor în Seminar pleacă, din voința superiorilor, pentru a-L sluji pe Domnul într-o altă comunitate. Dacă în general, se spune că a pleca înseamnă a muri puțin, omenește vorbind, nici cel care rămâne nu se simte pe moment că ar avea o soartă mai ferice. Relațiile umane, chiar și atunci când se împletesc într-o misiune nobilă precum este aceea a slujirii Bisericii, solicită întotdeauna timp dăruit, răbdarea exploatării, aventura deschiderii. E greu să întrerupi un parcurs, atunci când știi că ai consolidat o legătură de prietenie și de colaborare. Ceea ce mă consolează e că nu va urma o întrerupere, ci o metamorfoză care să ne solicite creativitatea pentru a duce înainte, ceea ce, la nivel uman, am început în lumina Domnului!

Citeste mai departe...

Seminariștii în pelerinaj la Sighet - 2007 (2007-05-12)

O altă activitate ce a antrenat întreaga comunitate a Seminarului nostru a fost pelerinajul anual la nivel de Arhiepiscopie Majoră la Sighet. De regulă acest pelerinaj se face în a doua sâmbătă din luna mai. Anul acesta a avut loc pe data de 12 mai.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Exerciții spirituale pentru seminariștii orădeni - 2007 (2007-04-05)

În fiecare an, la începutul Săptămânii Mari, studenții Seminarului Teologic Greco- Catolic din Oradea se pregătesc pentru sărbătoarea Învierii Domnului participând la Exercițiile Spirituale organizate în Parohia Șinteu, județul Bihor, pentru anii I și II și la Mânăstirea Franciscană din localitatea Vințu de Jos din județul Alba pentru anii III și IV. Anul acesta exercițiile s-au desfășurat în periada 30 martie - 4 aprilie.

Citeste mai departe... Galerie media (24)

Binecuvântarea Reverendelor - 2007 (2007-03-27)

Sărbătoarea Bunei Vestiri are o importanță deosebită pentru Seminarul Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan din Oradea. Este sărbătoarea reprezentativă pentru seminariștii anului I care îmbracă acum, pentru prima dată, în mod oficial reverenda.

Citeste mai departe...

Sesiunea de comunicări științifice a studenților - 2007 (2007-03-23)

Departamentul Oradea al Facultății de Teologie Greco- Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca în colaborare cu Seminarul Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan Oradea au organizat în data de 23 martie 2007 Sesiunea de comunicări științifice a studenților care a avut tema: Valorile familiei în contextul european.

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Hramul Seminarului - 2007 (2007-01-30)

Marți, 30 ianuarie 2007, sărbătoarea Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan a fost specială pentru Seminarul Greco-Catolic din Oradea deoarece a avut loc celebrarea hramului. La Sfânta Liturghie Arhierească care a avut loc la orele 09:00 au concelebrat preoții formatori, participând de asemenea împreună cu seminariștii, profesori ai Facultății de Teologie Greco-Catolică și  toți colaboratorii seminarului, persoane consacrate sau laici.

Citeste mai departe...

Un nou complex sportiv (2007-01-23)

În complexul Greco-Catolic din strada Parcul Traian nr. 20 din Oradea s-a amenajat un club sportiv pentru elevii și studenții găzduiți aici. Este vorba de o sală de sport, o sală de jocuri și o sală de fitness.

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Doi noi preoți pentru Eparhia de Oradea (2007-01-21)

În duminica a 32-a după Rusalii, (21 ianuarie 2007), duminica lui Zaheu, au fost consacrați întru preoție doi diaconi. Este vorba de Pr. Leontin Alin Arendaș, absolvent al Facultății de Teologie Greco-Catolică din Oradea, promoția 2006 și pr. Krisztiàn Istvàn Vadas, absolvent al Facultății de Teologie Greco-Catolică din Nyiregyhaza, Ungaria.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Hirotonire de preot în vicariatul Silvaniei (2007-01-14)

Duminică, 14 ianuarie 2007, a 22- a de după Rusalii- duminica celor 10 leproși, a fost cu totul deosebită pentru comunitatea greco-catolică din Șimleul Silvaniei. Aici a avut loc Liturghia Arhierească celebrată de PSS Virgil Bercea, Eparh al Eparhiei Greco- Catolice de Oradea, în cadrul căreia a fost hirotonit întru preoție diaconul George Chiș, absolvent al Facultății de Teologie și al Seminarului Teologic din Oradea  în vara anului 2006, în prezent fiind masterand la aceeași facultate.

Citeste mai departe... Galerie media (10)