Home / Acasa

Ultimele ştiri

Sfințirea icoanei Sfintei Fecioare (2008-12-09)

Marți, 9 decembrie 2008, cu începerea de la orele 17:00, a avut loc în incinta Seminarului orădean o seară de rugăciune în cinstea încheierii anului jubiliar al Aparițiilor Sfintei Fecioare de la Lourdes. Cu această ocazie a fost sfințită și icoana Neprihănitei din grota Seminarului.

Citeste mai departe...

Hirotesire întru lectorat (2008-12-06)

Sâmbătă, 6 decembrie 2008, cu ocazia sărbătoririi hramului Catedralei, în cadrul celebrării Sfintei Liturghii, un grup de seminariști din anul al treilea a primit treapta lectoratului, prin ritualul săvârșit de către Preasfinția Sa, Virgil Bercea.

Citeste mai departe...

Hirotesire întru ipodiaconat - 2008 (2008-12-06)

Sărbătoarea Sfântului Nicolae a însemnat pentru seminariștii anului IV o zi specială, plină de daruri spirituale, deoarece în această zi trei seminariști au primit treapta ipodiaconatului, o treaptă mult așteptată în parcursul lor spre Sfânta Taină a Preoției.

Citeste mai departe...

Sfințire de preot (2008-11-06)

Sâmbătă, 6 noiembrie 2008, în cadrul Sfintei Liturghii Arhierești, pe lângă momentul în care seminariștii anilor II și III au primit treapta lectoratului și a ipodiaconatului, a mai avut loc un alt eveniment special. Cristian Andrei Pop, fost seminarist al Seminarului Teologic Greco-Catolic din Oradea a fost hirotonit preot prin punerea mâinilor Preasfinției Sale Virgil Bercea. La sfârșitul Sfintei Liturghii el a rostit o cuvântare emoționantă ce vădea o adâncă trăire spirituală.

Citeste mai departe...

Pelerinaj Paulin (2008-11-02)

Biroul pastoral al Episcopiei Greco-Catolice din Oradea sub conducerea Părintelui Popa Paul și a Ramonei Dragoș a organizat un pelerinaj care străbătea mai multe „oaze” din Italia în vederea atingerii unor scopuri spirituale. Acesta s-a desfășurat pe perioada 24 octombrie - 1 noiembrie anul curent, la care au participat studenți și elevi din cadrul diferitelor licee sau facultăți din Oradea.

Citeste mai departe...

La 60 de ani de la începutul persecuției (2008-10-28)

Fără a cădea în reverii nostalgice ori în lecturi triumfaliste, amintirea tributului plătit de către înaintașii noștri în credință pentru fidelitatea lor față de Scaunul petrin, traversează viața și credința noastră de astăzi. Amintirea jertfei și a trăiniciei mărturiei lor este în mod obiectiv un punct de reântoarcere, prin care trecând, să ne regăsim pe noi înșine.

Citeste mai departe...

Președintele Trăian Băsescu a vizitat Colegiul Pio Romeno (2008-09-08)

În prima zi a vizitei sale oficiale în Italia (5-7 septembrie), președintele României, Traian Băsescu, a întânit comunitatea greco-catolică și romano-catolică din Roma la Colegiul Român Unit Pio Romeno. La începutul vizitei, președintele împreună cu soția sa, Maria Băsescu, au participat la un scurt Te Deum în biserica Colegiului, animat de credincioșii romano-catolici și de seminariștii greco-catolici.

Citeste mai departe...

Cereri Diaconat și Preoție - 2008 (2008-06-13)

„Iar de acum nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine (Gal. 2, 20)”.

În data de 13 iunie 2008, mai precis în ziua în care Biserica îl prăznuiește  pe Sf. Anton de Padova, seminariștii anului II al Seminarului Sfinții Trei Ierarhi au făcut unul din cei mai importanți pași din itinerarul spiritual ce-i va duce spre preoție. Cererile au fost depuse în fața PS Virgil Bercea. Acest eveniment s-a petrecut în cadrul Sfinteil Liturghii Arhierești care a avut loc de la orele 7:30.

Citeste mai departe...

Ultimul sunet de clopoțel - 2008 (2008-05-23)

Cu emoție în suflet, 50 de studenți din anii terminali ai Departamentului din Oradea al Facultății de Teologie greco-catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca au participat la cursul festiv și la ultimul sunet de clopoțel, cu ocazia absolvirii studiilor universitare. Ei au fost însoțiți de părinți, rude, profesori, colegi mai mici și prieteni.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Pelerinaj la Sighet 2008 (2008-05-10)

Acest pelerinaj a reprezentat mult pentru mine, iar aceasta se datorează faptului că am fost pentru prima dată la Sighet, pentru a participa la o manifestare de acest gen.

De fapt, acest eveniment a început cu o seară înainte, când am vizionat un film documentar din cadrul Memorialului Durerii, în care cardinalul Alexandru Todea vorbea despre perioada de suferință a Bisericii greco-catolice din România în timpul conducerii comuniste.

Citeste mai departe... Galerie media (15)