Home / Stiri

ŞTIRI

Apariția Fecioarei Maria de la Salette

Înainte de apariția Sfintei Fecioare Maria, Salette era un cătun necunoscut, liniștit, pierdut într-una dintre acele crăpături uriașe ale Alpilor francezi. În dimineața zilei de 19 septembrie 1846, doi copii urcau pe versanții Muntelui Sous-Les-Baisses, având grijă de patru vaci. Contrar obiceiurilor lor, cei doi copii s-au întins pe iarbă si au adormit. Soarele de septembrie era relaxant și cerul era senin. Pârâul amplifica liniștea muntelui. Melanie a tresăltat din somn și l-a trezit pe Maximin. ,,Memin, Memim, ridică-te! Să mergem să ne căutăm vacile. Nu știu unde sunt”. Lângă pârâul mic de pe una dintre acele bănci de piatră se afla un glob ca de foc.

O femeie acoperită de lumină a apărut. Stătea sprijinită cu capul în mâini, cu coatele pe genunchi și părea să sufere. Doamna se ridică încet. Copiii rămaseră nemișcați. Aceasta le-a vorbit în franceză: ,,Apropiați-vă, copiii mei, nu vă temeți. Sunt aici să vă spun o veste grozavă.” S-au apropiat de Doamnă. Frumoasa Doamnă le-a vorbit celor doi copii: ,,A plâns tot timpul în care ne-a vorbit”, au spus mai târziu Maximin și Melanie. ,,Am ascultat. Toată atenția noastră a fost asupra ei”. Mesajul Fecioarei Maria pentru cei doi copii de la Salette a fost avertismentul unei mame îngrijorate de copiii ei rebeli. Ea s-a plâns: ,,Dacă poporul meu refuză să se supună, voi fi obligată să dau drumul brațului Fiului meu” și mai precis: ,,Cei care conduc căruțele nu pot înjura fără să folosească numele Fiului meu, lucrează toată ziua duminicii, nu merge nimeni la Liturghie. Când nu știu ce să facă, se duc la Liturghie doar ca să-și bată joc de religie”. Ea a vertizat: ,,Dacă se strică recolta, este doar din cauza voastră. Dacă aveți grâu, trebuie să nu-l semănați. Orice veți semăna, paraziții vor mânca. O mare foamete vine”. Ea a promis: ,,Dacă poporul meu se va converti, și pietrele se vor transforma în grămezi de grâu, iar cartofii se vor însămânța singuri în câmpuri”. Ea ia mai rugat pe copii: ,,Ei bine, copiii mei, faceți acest lucru cunoscut întregului meu popor”.

După ce a spus toate acestea copiilor, Doamna s-a urcat pe poteca îngustă care ducea din râpă. Doamna a privit spre cer, apoi a privit în jos. Încet, ea părea să se ,,topească” în lumină. Lumina strălucitoare a dispărut.

Copiii nu știau cine le-a apărut pe munte. A doua zi, duminică, copiii au fost însoțiți de un păstor. Înainte de Liturghie, a ascultat povestea și a fost vizibil zguduit. Luni, înuși primarul l-a interogat pe Maximin și a fost cucerit de încrederea în sine a lui Maximin, candoarea și tenacitate mărturiei a fost asemenea celei a Melaniei. Apariția Mariei la Salette este o amintire modernă a unui adevăr străveci: că Maria mijlocește constant pentru noi înaintea lui Dumnezeu. Ea ne reconciliază pe noi, păcătoșii, chemându-ne înapoi la calea Fiului Isus.

 

Alexa Andrei

Anul IV

2022-08-13