Home / Acasa

Ultimele ştiri

Hirotonie de diaconi la Oradea 2007 (2007-10-14)

Duminică, 14 octombrie, în Catedrala din Oradea a avut loc hirotonirea întru diaconat a cinci tineri absolvenți de seminar: Răzvan Remeș, Ciprian Robotin, Vasile Hotea; Emil Ember și Mihai Terec. Trei dintre aceștia au ales preoția în viața de căsătorie, iar doi dintre aceștia au ales slujirea lui Hristos în celibat. Sărbătoarea noilor diaconi s-a împletit cu Sărbătoarea asociațiilor catolice din Oradea, organizată de Biroul Pastoral Eparhial. Suntem alături de cei care și-au dedicat viața slujirii celorlalți și ne alăturăm misiunii lor prin rugăciune.

Citeste mai departe...

Deschiderea noului an universitar la Oradea 2007 (2007-10-02)

Marți, 2 octombrie 2007, a avut loc deschiderea oficială a noului an universitar la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea. La Te Deum-ul din Aula Magna a Facultății au participat studenții și profesorii împreună cu Decanul Facultății, PS Virgil Bercea, care s-a rugat ca „Domnul Dumnezeu să trimită în inimile, în mintea și în graiul studenților spiritul înțelepciunii, al științei, al evlaviei și al fricii Sale; să le dea putere și tărie pentru înțelegerea legii Lui celei Dumnezeiești și la toată învățătura cea bună și folositoare.”

Citeste mai departe...

Mulțumiri unui prieten (2007-06-20)

Părintele Nicolae Bodea, cel ce timp de 3 ani a fost prezent ca vice-rector, formator și profesor în Seminar pleacă, din voința superiorilor, pentru a-L sluji pe Domnul într-o altă comunitate. Dacă în general, se spune că a pleca înseamnă a muri puțin, omenește vorbind, nici cel care rămâne nu se simte pe moment că ar avea o soartă mai ferice. Relațiile umane, chiar și atunci când se împletesc într-o misiune nobilă precum este aceea a slujirii Bisericii, solicită întotdeauna timp dăruit, răbdarea exploatării, aventura deschiderii. E greu să întrerupi un parcurs, atunci când știi că ai consolidat o legătură de prietenie și de colaborare. Ceea ce mă consolează e că nu va urma o întrerupere, ci o metamorfoză care să ne solicite creativitatea pentru a duce înainte, ceea ce, la nivel uman, am început în lumina Domnului!

Citeste mai departe...

Seminariștii în pelerinaj la Sighet - 2007 (2007-05-12)

O altă activitate ce a antrenat întreaga comunitate a Seminarului nostru a fost pelerinajul anual la nivel de Arhiepiscopie Majoră la Sighet. De regulă acest pelerinaj se face în a doua sâmbătă din luna mai. Anul acesta a avut loc pe data de 12 mai.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Exerciții spirituale pentru seminariștii orădeni - 2007 (2007-04-05)

În fiecare an, la începutul Săptămânii Mari, studenții Seminarului Teologic Greco- Catolic din Oradea se pregătesc pentru sărbătoarea Învierii Domnului participând la Exercițiile Spirituale organizate în Parohia Șinteu, județul Bihor, pentru anii I și II și la Mânăstirea Franciscană din localitatea Vințu de Jos din județul Alba pentru anii III și IV. Anul acesta exercițiile s-au desfășurat în periada 30 martie - 4 aprilie.

Citeste mai departe... Galerie media (24)

Binecuvântarea Reverendelor - 2007 (2007-03-27)

Sărbătoarea Bunei Vestiri are o importanță deosebită pentru Seminarul Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan din Oradea. Este sărbătoarea reprezentativă pentru seminariștii anului I care îmbracă acum, pentru prima dată, în mod oficial reverenda.

Citeste mai departe...

Sesiunea de comunicări științifice a studenților - 2007 (2007-03-23)

Departamentul Oradea al Facultății de Teologie Greco- Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca în colaborare cu Seminarul Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan Oradea au organizat în data de 23 martie 2007 Sesiunea de comunicări științifice a studenților care a avut tema: Valorile familiei în contextul european.

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Hramul Seminarului - 2007 (2007-01-30)

Marți, 30 ianuarie 2007, sărbătoarea Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan a fost specială pentru Seminarul Greco-Catolic din Oradea deoarece a avut loc celebrarea hramului. La Sfânta Liturghie Arhierească care a avut loc la orele 09:00 au concelebrat preoții formatori, participând de asemenea împreună cu seminariștii, profesori ai Facultății de Teologie Greco-Catolică și  toți colaboratorii seminarului, persoane consacrate sau laici.

Citeste mai departe...

Un nou complex sportiv (2007-01-23)

În complexul Greco-Catolic din strada Parcul Traian nr. 20 din Oradea s-a amenajat un club sportiv pentru elevii și studenții găzduiți aici. Este vorba de o sală de sport, o sală de jocuri și o sală de fitness.

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Doi noi preoți pentru Eparhia de Oradea (2007-01-21)

În duminica a 32-a după Rusalii, (21 ianuarie 2007), duminica lui Zaheu, au fost consacrați întru preoție doi diaconi. Este vorba de Pr. Leontin Alin Arendaș, absolvent al Facultății de Teologie Greco-Catolică din Oradea, promoția 2006 și pr. Krisztiàn Istvàn Vadas, absolvent al Facultății de Teologie Greco-Catolică din Nyiregyhaza, Ungaria.

Citeste mai departe... Galerie media (10)