Home / Stiri

ŞTIRI

Ieslea de Crăciun – O Evanghelie Vie - 2023 (2023-11-29)

,,Îngerul le-a spus: Nu vă temeţi, căci, iată, vă vestesc o mare bucurie care va fi pentru tot poporul:

astăzi, în cetatea lui David, vi s-a născut Mântuitorul care este Hristos Domnul.

Acesta este semnul: veţi găsi un copil înfăşat şi culcat în iesle” (Lc 2, 10- 12)

 În fiecare an urmărim cu foarte mare atenție relatarea Sfântului Evanghelist Luca despre Nașterea Domnului nostru Isus Hristos. Atmosfera și intimitatea evenimentului ne copleșesc profund, făcându-ne să ne simțim cu ușurință transpuși în lumea păstorilor și a îngerilor și să continuăm să sperăm că miracolul care duce la Adevăr poate să devină realitate și în viața noastră. 


Citeste mai departe...

Vocea studenților din Oradea a ajuns la urechile Papei Francisc (2023-11-28)

Prezența voastră transmite ecoul vocii studenților, a profesorilor diferitelor discipline și a celor care, prin munca cea mai ascunsă, contribuie la bunul mers al instituțiilor voastre formative, al culturilor, al Bisericilor locale, al popoarelor – astfel i-a salutat Papa Francisc pe participanții la Conferința internațională despre Pastorația universitară, organizată de către Dicasterul Vaticanului pentru Cultură și Educație, la Roma, în zilele de 23 și 24 noiembrie 2023.

Citeste mai departe... Galerie media (12)

Întâlnirea rectorilor seminarelor BRU la Cluj Napoca (2023-09-27)

Rectorii celor trei seminare greco-catolice din România, respectiv Blaj, Cluj și Oradea, s-au întâlnit la Cluj Napoca în zilele de 21-22 septembrie 2023, înainte de începerea noului an comunitar.

Gazda întâlnirii, Pr Marius Grigore Furtună, rectorul seminarului Sf. Ioan Evanghelistul din Cluj Napoca i-a primit pe omologii săi: Pr Florian Guțiu de la Blaj și Pr Anton Cioba de la Oradea în seara zilei de joi, 21 septembrie, cu multă căldură sufletească în cadrul seminarului pe care, cu onoare îl conduce, fiind însoțit de Pr Florin Chiciudean, vicerectorul Seminarului din Cluj.

Scopul întâlnirii a fost acela de cunoaștere reciprocă aprofundată a celor trei realități ale Bisericii noastre, de împărtășire a provocărilor trăite de fiecare în parte și de reflecție comună asupra activităților viitoare a celor trei comunități.

Citeste mai departe...

Ziua porților deschise la Seminarul Greco-Catolic și la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea (2023-06-12)

Într-o societate aflată în continuă schimbare, educația și credința joacă un rol crucial în dezvoltarea tinerilor. În acest context, vineri, 9 iunie 2023, Seminarul Teologic Greco-Catolic ,,Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, împreună cu departamentul Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică, din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, a avut bucuria de a organiza Ziua Porților Deschise, oferind o oportunitate unică pentru tineri de a explora și descoperi universul fascinant al Seminarului și al Facultății de Teologie Greco-Catolică.

Citeste mai departe... Galerie media (20)

Vizita la Blaj a seminariștilor de la Oradea (2023-04-04)

În data de 1 aprilie 2023, după terminarea exercițiilor spirituale, comunitatea Seminarului nostru a avut bucuria de a vizita Seminarul Teologic “Buna Vestire” din Arhieparhia Alba Iulia și Făgăraș, având sediul la Blaj.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Exercițiile spirituale ale seminariștilor orădeni la Centrul Spiritual Manresa din Cluj-Napoca (2023-04-03)

În perioada 29 martie – 1 aprilie 2023, comunitatea Seminarului Teologic Greco-Catolic ,,Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, cu prilejul apropierii Sărbătorii Învierii Domnului Isus Hristos, a avut marea bucurie de a-și organiza exercițiile spirituale caracteristice perioadei Postului Mare, la Centrul Spiritual Manresa din Cluj-Napoca.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Seară de spiritualitate dedicată lui Iuliu Maniu (2023-03-28)

Luni, 27 martie 2023, la inițiativa Preasfințitului Virgil, Seminarul Teologic „Sfinții Trei Ierarhi” a fost gazda unei seri de spiritualitate dedicate comemorării marelui om politic, Iuliu Maniu. Evenimentul a început cu celebrarea Liturghiei Darurilor Înaintesfințite, iar apoi a continuat cu proiecția filmului „Remember  Iuliu Maniu - 1986”.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Absolventul de Teologie Robert Chiriloaei a devenit diacon (2023-03-27)

Duminică, 26 martie 2023, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare, Preasfinția Sa Vasile Bizău a conferit treapta diaconatului tânărului Chiriloaei Robert-Benone, absolvent de Teologie al Seminarului Teologic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea. 

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Pelerini în Țara Sfântă (2023-03-01)

Între 20 și 25 februarie 2023, seminariștii de la Seminarul Greco-Catolic ,,Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, împreună cu formatorii și profesorii Facultății de Teologie Greco-Catolică din Oradea, au avut bucuria de a merge în Țara Sfântă, pentru a călca pe urmele Mântuitorului nostru Isus Hristos. Am fost însoțiți de Preasfințitul Virgil Bercea, Episcopul Greco-Catolic al Eparhiei de Oradea, avându-l ca ghid pe Părintele Arhidiacon Leon Cosma.

Citeste mai departe... Galerie media (50)

Hramul Seminarului orădean cu hirotonire de diaconi (2023-01-30)

Seminarul Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan din Oradea și-a celebrat hramul în mod solemn, duminică, 29 ianuarie 2023. Cu intenția de a ne afla uniți în rugăciune cu cei de acasă, putem spune că a devenit o tradiție ca programul liturgic din săptămâna premergătoare hramului, în acest an din perioada 23-30 ianuarie, să fie transmisă în direct la Radio Maria.

Citeste mai departe... Galerie media (30)
<<Inapoi
1
2 3 4 5 ... 30 Inainte>>