Home / Stiri

ŞTIRI

38 de ani de preoție: Don Giuliano Gulmini - Mărturie vocațională (2018-06-11)

“Am avut 37 de aniversări a hirotonirii de preot dar niciuna nu a fost așa frumoasă și nu am avut niciodată tort! Chiar mi-ați făcut o surpriză…” spunea Don Giuliano care, anul acesta, a celebrat împreună cu noi aniversarea celor 38 de ani de preoție.

Vine la Oradea aproape în fiecare an pentru a-și vizita copiii – așa îi consideră el pe toți preoții și seminariștii care au trecut prin parohia lui în decursul celor 15 ani de când colaborează cu seminarul nostru. De atunci, în fiecare an, unul sau doi seminariști orădeni fac experiențe estive în parohiile pe care le păstorește. Acolo întâlnesc realități diferite, adesea lucrând cu persoane defavorizate din punct de vedere social, și nu numai.

Citeste mai departe... Galerie media (4)

Seminariștii orădeni prezenți la Hramul Mănăstirii Presfintei Inimi a lui Isus din Zalău (2018-06-10)

Vineri, 8 iunie 2018, comunitatea Seminarulului Teologic Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi din Oradea împreuna cu părintele rector Anton Cioba, și fratele vicerector Florin Bode, au dat curs invitației de a participa la Hramul Mănăstirii Surorilor Preasfintei Inimi a lui Isus din Zalău.

Citeste mai departe... Galerie media (50)

Eparhia de Oradea și Seminarul Teologic au fost consacrate Inimii Neprihănite a Fecioarei Maria și Spiritului Sfânt (2018-05-31)

Luna mai este dedicată Sfintei Fecioara Maria, Mama lui Dumnezeu. Îi mulțumim Domnului că în marea sa bunătate, ne-a oferit încă o dată ocazia de a aduce prinos de laudă prin rugăciune și venerație celei ”mai onorată decât serafimii și mai mărită (...) decât serafimii”.

În acest context, tradiția anilor anteriori a continuat și astăzi, 30 mai 2018 cu programul de rugăciune organizat în fața Grotei Sfintei Fecioare din curtea Seminarului Greco-Catolic din Oradea.

Citeste mai departe... Galerie media (20)

Festivitatea de absolvire a Promoţiei 2018 a Universităţii „Babeş – Bolyai”, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Oradea (2018-05-25)

Pentru studenţii şi masteranzii absolvenţi ai Departamentului Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj – Napoca, ziua de vineri 25 mai 2018 a fost una specială. A fost ziua în care a răsunat „ultimul sunet de clopoţel”, o ocazie fericită de a aduce prinos de laudă Bunului Dumnezeu pentru tot darul primit şi de a exprima deplina gratitudine şi respectul faţă de toţi cei care au contribuit la formarea intelectuală şi spirituală a studenţilor seminarişti şi a masteranzilor.
Citeste mai departe... Galerie media (25)

Invitație la rugăciune în Luna Mai: Paraclisul Maicii Domnului la Grota din curtea Seminarului Teologic (2018-05-22)

Dragi tineri,

Iubiți credincioși,

 

Luna Mai este dedicată Sfintei Fecioare Maria. Activitățile din biserica noastră, în această lună, sunt organizate cu o atenție deosebită față de Mama noastră cerească.

În curtea Seminarului avem o grotă cu imaginea Preacuratei Fecioare Maria care ne veghează pe toți. În fiecare an, în această lună organizăm diferite rugăciuni închinate Mamei lui Dumnezeu și a noastră, rugăciuni la care participă grupurile de tineri din Oradea dar și credincioșii din parohiile noastre.

Cu mare drag vă invităm să ne rugăm împreună Paraclisul Maicii Domnului în seara zilei de miercuri, 30 mai 2018, începând cu ora 19.30, la grota din curtea Seminarului nostru. Slujba Paraclisului va fi animată de către seminariști.

Pr. Anton CIOBA

Rector

Citeste mai departe...

Lansare de carte: „Priveghere prin poezie” de Aurel HORGOŞ (2018-05-18)

Joi 17 Mai 2018, în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco Catolic din Oradea, a avut loc lansarea cărţii „Priveghere prin poezie”, autorul fiind Aurel HORGOŞ.

Din cuvântul autorului: „ Dedic acest volum de poezii Marii Uniri de la anul 1918 cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la marele eveniment. Plecăciune înaintaşilor şi străbunilor noştri prezenţi la Alba Iulia în frunte cu preotul protopop Gavril Lazăr, econom Graţian Horgoş, Mihai Horgoş, Paul Galchiş şi Petru Gal”.

Poeziile autorului Horgoş Aurel, care au văzut lumina tiparului, constituie o evidentă provocare pentru cititori, dar care vor fi încântaţi de posibilitatea pe care o vor avea de a cunoaşte comoara gândurilor ascunse şi tainele adăpostite între coperţile volumului – afirmă d-na Mioriţa Săteanu în prefaţa cărţii.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Admiterea la Seminarul Teologic Major și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2018 (2018-05-16)

vezi afiş

Informaţii pentru admiterea la Seminarul Teologic Major și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2018

Cei care doresc o aprofundare intelectuală a teologiei, pentru a găsi răspunsuri la întrebări lăuntrice, pentru a cultiva o pasiune proprie sau pentru a deveni la rândul lor profesori de religie,  pot să o facă devenind studenţi la FACULTATEA DE TEOLOGIE.

Citeste mai departe... Galerie media (1)

Sfântul Anton de Padova a poposit la Oradea (2018-05-13)

La propunerea Provinciei Franciscane ,,Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România, cu aprobarea Conferinței Episcopilor Catolici din România, în perioada 7 mai – 13 iunie 2018 are loc pelerinajul cu relicvele Sfântului Anton de Padova prin diferite parohii ale diecezelor și eparhiilor din România.

În cadrul pelerinajului relicvele Sfântului Anton de Padova vor poposi în mai multe parohii catolice din țară oferind posibilitatea numeroșilor săi cinstitori să-l întâlnească și să-i ceară ajutorul și mijlocirea pentru susținerea și ocrotirea familiei.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Pelerinaj la Sighet în cinstea episcopilor martiri (2018-05-12)

Sâmbătă, 12 Mai 2018, a avut loc pelerinajul anual desfășurat la Sighet, un pelerinaj dedicat episcopilor martiri morți în închisoarea comunistă de la Sighet. Pe lângă grupurile de pelerini veniți din toată țara, au participat și seminariștii de la Seminarul Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi din Oradea, însoțiți fiind de Pr. Rector Anton Cioba, de Vicerectorul Florin Bode, de și de Pr. Spiritual al Seminarului, Anton Rus.

Citeste mai departe... Galerie media (40)

Rugăciuni dedicate Sfintei Fecioare Maria în luna Mai (2018-05-09)

Luna mai este dedicată Preacuratei Fecioare Maria. În această perioadă, în mod deosebit, comunitatea Seminarului Teologic Greco-Catolic “Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea organizează diferite programe de rugăciune în cinstea Maicii Domnului. Astfel în seara zilei de 7 mai ne-am rugat Acatistul Sfintei Fecioare de la Fatima.

Citeste mai departe... Galerie media (10)
<<Inapoi 1 ... 5 6
7
8 9 ... 23 Inainte>>