Home / Stiri

ŞTIRI

Exerciţii spirituale pentru Crăciun (2011-12-29)

În perioada 10-11 decembrie, la Seminarul Teologic Greco-Catolic Sfinţii Trei Ierarhi din Oradea, au avut loc exerciţii spirituale pentru pregătirea Sărbătorii Naşterii Domnului. Predicatorul a fost părintele Stefano Zamboni, din Congregaţia Inimii lui Isus, profesor de teologie morală la Academia Alfonsiana. Părintele Daniel Bertean din Zalău este cel care a asigurat traducerea. Programul special a conţinut: două meditaţii, discuţii pe grupuri şi apoi împărtăşirea concluziilor împreună, după fiecare meditaţie, alături de mai multe momente de rugăciune comunitară, încununate de celebrarea euharistică.

Citeste mai departe... Galerie media (1)

Campionatul de fotbal inter-seminarial de la Prešov - 2011 (2011-11-20)

În perioada 18-20 noiembrie 2011 s-a organizat campionatul de fotbal inter-seminarial de la Prešov, iar Seminarul nostru a răspuns invitaţiei făcute de cei de la Prešov. Au fost prezente echipele Seminarului greco-catolic de la Nyiregyhaza, Seminarului romano-catolic din Spiz, Slovacia şi bineînţeles gazdele acestui eveniment, echipa Seminarului greco-catolic din Prešov. Pe lângă evenimentul sportiv, această ieşire a fost şi un moment prielnic schimbului de idei cu seminarişti şi formatori din alte Seminarii.  

Citeste mai departe... Galerie media (29)

Eveniment (2010-12-06)

Data de 6 decembrie este întotdeauna una foarte importantă pentru noi, seminariştii români-uniţi din Oradea,  aceasta deoarece este deja o tradiţie ca la această dată, cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae, să se confere treptele minore, lectoratul respectiv ipodiaconatul, studenţilor din anul III, respectiv celor din anul IV.

Citeste mai departe... Galerie media (43)

Comemorare la Rădeşti - 2010 (2010-12-05)

În data de 5 decembrie 2010 în localitatea Rădeşti, judeţul Alba a avut loc comemorarea de 90 de ani de la trecerea în veşnicie a Episcopului Demetriu Radu. Evenimentul a început cu o procesiune la care a participat Preasfinţitul Virgil Bercea, un grup de 13 preoţi, comunitatea Seminarului orădean precum şi un mare alai de credincioşi. Acestă procesiune a pornit de la casa părintească a Episcoului Demetriu Radu şi a avut ca destinaţie Căminul Cultural, locul unde s-a celebrat Liturghia Arhierească.

Citeste mai departe... Galerie media (19)

Cuvânt de bun venit (2010-09-25)

«Este esenţial ca Seminarul să fie perceput nu în mod exterior şi superficial, adică un simplu loc de locuit şi de studiu, ci într-un mod interior şi profund: ca o comunitate, o comunitate specific eclezială, o comunitate care retrăieşte experienţa grupului celor doisprezece uniţi cu Isus.»

Ioan Paul al II-lea, «Pastores dabo vobis, nr.60»

Citeste mai departe...

Momente ... (2010-05-09)

În perioada 8-9 mai 2010, comunitatea Seminarului orădean a avut un program mai special, întrucât a participat, în 8 mai, la pelerinajul anual de la Sighet, organizat în memoria Episcopilor, preoţilor şi a credincioşilor greco-catolici care au suferit şi au murit în lagărul de concentrare sighetean. De această dată  pelerinajul a fost deosebit, deoarece la celebrarea Sfintei Liturghii au fost prezenţi atât Cardinalul Leonardo Sandri, Prefect al Congregaţiei pentru Bisericile Orientale, cât şi Excelenţa sa, Nunţiu Apostolic în România şi Republica Moldova.

Citeste mai departe... Galerie media (20)

Primirea reverendei - 2010 (2010-03-25)

Vrednic este?”

Cu aceste cuvinte a început drumul nostru pe calea preoţiei. Unii spun că primirea în seminar ar fi o confirmare a vocaţiei, dar eu sunt convins că aceşti paşi mărunţi ne oferă veridicitatea vocaţiei.

Citeste mai departe... Galerie media (69)

Pr. Coriolan Buzaşiu a trecut la Domnul (2009-11-11)

Părintele spiritual al Seminarului teologic - pr. Coriolan Buzașiu - a trecut la Domnul! Hristos și-a chemat la sine un slujitor care ne-a fost și ne este drag și prețios.

Citeste mai departe...

Hirotonire întru preoţie (2009-08-16)

Duminică 16 august a.c. a fost un moment de mare bucurie pentru zece diaconi care au fost hirotoniţi întru preoţie. Şi aceasta chiar la începutul „Anului Sacerdotal”. Ceremonia a avut loc în cadrul Sfintei Liturghii arhiereşti celebrate de P.S.S. Virgil Bercea în Catedrala “Sfântul Nicolae” din Oradea. Diaconii care au fost sfinţiţi preoţi sunt: Anton Cioba, Anton Rus, Suciu Alexandru, Cristian Laslo, Tătar Ioan, Chiriloaie Marius, Dobocan Ionuţ, Bandici Emil, Fiţ Alexandru şi Remus Mârşu. Toţi aceştia sunt absolvenţi ai Seminarului Teologic „Sfinţii Trei Ierarhi” din Oradea beneficiind de o bună pregătire teologică şi spirituală. La finalul ceremoniei, în numele preoţilor hirotoniţi cu această ocazie, a luat cuvântul Pr. Anton Cioba, iar discursul acestuia îl prezentăm în cele ce urmează:

Citeste mai departe...

Un nou Sfârşit de an (2009-06-30)

Am încheiat în această lună un alt an universitar. S-au terminat cursurile, s-au dat examene, iar viața comunitară s-a sfârșit. Încep vacanțele iar sosirea lor este ca o bine meritată perioadă în care activitatea obișnuită, pentru a descărca oboseala și pentru a pune cap la cap situațiile și învățămintele cu care ne-am ales din acest an.

Citeste mai departe...
<<Inapoi 1 ... 16 17
18
19 20 ... 22 Inainte>>