Home / Stiri

ŞTIRI

Şcoala altfel şi Ziua porților deschise la Seminarul Teologic Greco-Catolic Oradea

În cadrul programului Şcoala altfel, elevii clasei a IX-a A de la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" Oradea au vizitat Seminarul Greco-Catolic Oradea. 

Însoțiți de d-na lor dirigintă, prof. Monica Blaga şi de pr. Cristian Tiseliță, asistentul spiritual al liceului, elevii au păşit pe poarta seminarului, curioşi să afle cât mai multe despre instituția în care se formează viitorii preoți.

Au fost întâmpinați în Capela Seminarului, unde li s-a făcut o prezentare a Facultății de Teologie Greco-Catolica şi a Seminarului, ascultând de asemenea şi mărturia vocațională a doi seminarişti.

Au vizitat apoi secretariatul, sala de consiliu, biblioteca, Capela Thabor, câteva săli de curs - asistând pentru câteva momente la un curs ce era în desfăşurare, precum şi unele camere destinate locuirii seminariştilor.

Vizita s-a încheiat în aula Magna, unde elevii şi-au continuat activitățile destinate programului Şcoala altfel.

În cadrul prezentării seminarului, d-na dirigintă Monica Blaga a primit din partea pr. Anton Cioba, rectorul seminarului şi fost elev al Liceului Greco-Catolic "Iuliu Maniu" Oradea, Medalia Jubiliară 225, ca semn de prețuire pentru munca de formare a multor preoți pe care i-a educat pe când aceştia studiau în liceu.

În cadrul acestui proiect şi alte clase de elevi vor vizita Seminarul nostru.

Redacţia


Galerie media (9)

2017-10-24