Home / Stiri

ŞTIRI

Daniel Piț – fiu al Seminarului orădean, celebrează prima sa Sf. Liturghie în Capela Seminarului, după ce a fost hirotonit preot în Satu Mare

O bucurie profundă pentru comunitatea Seminarului orădean a fost hirotonirea întru preot a lui Daniel Cătălin Piț, eveniment desfășurat în Duminica a 25-a după Rusalii, 12 noiembrie 2017, în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satu Mare, prin punerea mâinilor Preasfințitului Vasile Bizău, episcop greco-catolic de Maramureș. Părintele Daniel este al șaptelea preot hirotonit în Anul Jubiliar 225, care s-a format în Seminarul orădean. Ca semn de mulțumire, noul părinte a vizitat Seminarul nostru, celebrând prima Sfântă Liturghie în Capela „Sfinții Trei Ierarhi”, acordând binecuvântarea de preot nou hirotonit seminariștilor și formatorilor.

Pr. Daniel este originar din localitatea Odoreu, județul Satu Mare. Între anii 2010-2014, a urmat cursurile Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, Departamentul Oradea, concomitent cu ciclul formativ al Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi: Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea. În 2014 s-a căsătorit și este tatăl fericit al unei fetițe de un an jumate. Între anii 2015-2017, a urmat cursurile masterale, specializarea „Căsătorie și Familie”, la Institutul Pontifical „Ioan Paul al II-lea” din cadrul Universității Lateran din Roma, iar pe 25 decembrie 2016 a fost hirotonit diacon.

Fiind seminarist „de-al nostru”, care a urmat pașii formativi sub egida Seminarului din Oradea, îi dorim să-și exercite misiunea pastorală cu iubire și dăruire, conducând spre mântuire poporul ce-i va fi încredințat. Dumnezeu să-l binecuvânteze!

Redacția

Galerie media (25)

2017-11-14