Home / Stiri

ŞTIRI

Deschiderea anului universitar 2017-2018

Astăzi, 3 octombrie 2017, a avut loc deschiderea festivă a noului an universitar pentru studenţii de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Oradea, din cadrul Universităţii „Babeș Bolyai”.

Evenimentul a avut loc în Aula Magna a Seminarului Major Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi: Vasile, Grigore și Ioan”, ocazie cu care ne-am bucurat de prezența PS Virgil Bercea, episcop de Oradea Mare, împreuna cu PS John Michael Botean, episcop de Canton-SUA, prezent în aceste zile în mijlocul nostru. Bucuria a fost și mai mare deoarece în dimineața zilei, Preasfințitul John Michael a celebrat Sfânta Liturghie alături de noi, seminariștii orădeni și a formatorilor.

Rugăciunea Te Deum-ului, oficiată de Preasfințiile lor, împreună cu pr. Antoniu Chifor - vicar cu preoții și pr. Anton Cioba - rector al Seminarului, în prezența studenților, preoților, profesorilor formatori și a invitaților, a fost un bun prilej de a aduce un imn de laudă și de preamărire lui Dumnezeu pentru că a făcut în așa fel încât să ne bucurăm de un nou început de an universitar în parcursul nostru formativ și împlinirea vocației la sfânta preoție.

Invitat să ia cuvantul, PS John Michael a adresat câteva cuvinte de încurajare tuturor studenților îndemnându-i să facă partea lor în parcursul formativ folosind aripile credinței și rațiunii dar în același timp să se lase în voia lui Dumnezeu în ceea ce privește viitorul fiecăruia în Biserică, acolo unde suntem chemați la slujirea aproapelui, fie în calitate de preot, fie cantor, etc.

În continuare a luat cuvântul dl. Ionuț Popescu, directorul Departamentului Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică. Domnia sa a transmis un mesaj și un îndemn tuturor studenților și fiecăruia în parte, de a depune efort personal în a se descoperi și redescoperi continuu. Activitatea de cunoaștere, învățare și cercetare permite găsirea răspunsurilor la multe întrebări ce țin de condiția fiecăruia dar această căutare naște alte întrebări care necesită răspunsuri. Prin urmare, căutarea devine continuă, cere efort și abnegație. Ca reprezentant al corpului profesoral, domnia sa a exprimat deplinul sprijin și atașament în însoțirea tuturor învățăceilor, convins fiind că ciclurile anuale de învățare ce urmează vor fi perioade de redescoperire și îmbogățire reciprocă, student-profesor și vice-versa.

În finalul festivității a luat cuvântul PS Virgil care a urat un cald bun venit studenților din anul I și a adresat cuvinte de felicitare și încurajare tuturor studenților și cadrelor didactice care, iată, se afla din nou la început de drum formativ, pe tărâmul științei și al credinței. În același timp, profitând de prezența Preasfinției Sale, John Michael, din Statele Unite și a Vicarului General al Eparhiei de Canton, Ohio, Pr. Iuliu Muntean - fost profesor al Facultății noastre și formator al Seminarului orădean, PS Virgil le-a acordat Medalia Jubiliară a Seminarului nostru, cu ocazia aniversării celor 225 de ani de existență.

Ne alăturăm urărilor de bun venit ale PS sale adresate studenților din anul I precum și urărilor de succes, curaj și deschidere adresate tuturor studenților, seminariștilor, profesorilor, formatorilor, personalului auxiliar, pe drumul formării intelectuale și spirituale în lumina harului lui Dumnezeu.                                                                

                                                                                                   Redacția

Galerie media (40)

2017-10-03