Home / Acasa

Ultimele ştiri

AFRICA – O ALTĂ LUME? (I) Depășirea barierelor (2017-07-20)

Când vorbim de Africa, celor mai mulți dintre noi ne vine în minte cuvântul „sărăcie”. Dar oare sunt ei chiar atât de săraci pe cât îi considerăm noi? Sau după cum spunea Mihai Eminescu: „sărac este cel ce se simte sărac, căruia îi trebuie neapărat mai mult decât are”...

Citeste mai departe... Galerie media (6)

Sfinţirea noii Biserici din Halmaşd (2017-06-26)

„Dumnezeule şi Părinte al Domnului nostru Isus Cristos, Cel ce eşti binecuvântat în veci, Cel ce prin întruparea Fiului Tău ai dăruit nouă intrarea din nou în Biserica strămoşilor celor scrişi în ceruri, unde este glasul celor ce prăznuiesc şi cântarea cea de bucurie; Însuţi Iubitorule de oameni, Stăpâne, caută şi spre noi păcătoşii şi nevrednicii servii Tăi, cei ce săvârşim sfinţirea acestei biserici, care se ridică în numele Sfântului Anton şi fă-o pe ea adevărată închipuire a Preasfintei Tale Împăraţii. Întăreşte-o pe ea până la sfârşitul veacului a fi întru Tine neclintită şi preamărită”.

Citeste mai departe... Galerie media (50)

Depunerea cererilor seminariștilor din anul al II-lea. Hirotonire de preoți. (2017-06-18)

În data de 18 iunie 2017, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate în catedrala „Sfântul Nicolae” din Oradea, seminariștii anului al doilea și-au depus cererile pentru admiterea între candidații pentru diaconat și preoție. Prin aceasta, ei confirmă în mod solemn faptul că sunt pregătiți și doresc să continue drumul spre Sfânta Preoție. 

Citeste mai departe... Galerie media (50)

Pelerinajul seminariștilor orădeni în Eparhia de Lugoj (2017-06-05)

Sub egida Jubileului aniversar al celor 225 de ani de existență a Seminarului Sfinții Trei Ierarhi „Vasile, Grigore și Ioan” Oradea, seminariștii orădeni împreună cu formatorii lor și însoțiți de păstorul Eparhiei de Oradea, PS Virgil Bercea, au făcut un pelerinaj în Eparhia de Lugoj, ajungând astfel să încheie ciclul vizitelor în Eparhiile Bisericii Greco-Catolice din România.

Citeste mai departe... Galerie media (45)

Simpozion studențesc – ediția 2017 (2017-05-30)

Sub egida Jubileului aniversar al celor 225 de ani de existență a Seminarului orădean, în perioada 25-27 mai 2017, în Aula Magna „Episcop Ioan Suciu” a Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea, a avut loc Sesiunea de Comunicări Ştiinţifice Studenţeşti, cu titlul „Educație și Societate”. Aceasta Sesiune a fost organizată de Asociaţia Studenţească Coriolan Tămâian Oradea, din cadrul Departamentului Oradea al Facultății de Teologie din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, cu binecuvântarea Preasfinţiei sale Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.

Citeste mai departe... Galerie media (60)

Invitație: Simpozion studențesc și Lansare de carte (2017-05-23)

În perioada 25-27 mai, a.c., în Aula Magna "Episcop Ioan Suciu" a Seminarului Teologic Greco-Catolic Oradea, va avea loc Simpozionul Studențesc, eveniment la care vor participa seminariști și studenți de la facultățile de teologie de mai multe confesiuni din diferite orașe din România. 

Evenimentul a devenit deja o tradiție și reprezintă o frumoasă oportunitate de întâlnire și împărtășire a ideilor între studenții de la facultățile de teologie și nu numai.

În cadrul simpozionului, în seara zilei de vineri, 26 mai, la ora 18.00, în Aula Magna a Seminarului nostru, situat pe B-dul Gen. Magheru, 25, va avea loc lansarea cărților: 

- Fecioara din Fatima - Episcop Ioan Suciu, ediție îngrijită de Pr. Dr. Cristian Sabău;
- Cardinalul Alexandru Todea în dosarele securității - Sergiu Soica.

Vă așteptăm cu drag!

Citeste mai departe...

Seminariștii orădeni la cea de-a 100-a Noapte de veghe, în Parohia Ştei (2017-05-20)

În noaptea dintre 19 spre 20 mai a.c., Parohia „Schimbarea la faţă” din Ştei a fost gazda tradiţionalei „Nopţi de veghe”, acelei nopţi petrecute în totalitate în rugăciune şi cânt de laudă aduse lui Dumnezeu. Creştini din diferite colțuri ale ţării s-au reunit în rugăciune pentru aniversarea celei de-a 100-a nopți de veghe. Aceşti credincioşi, alături de miile de ascultători ai Radio Maria au oferit efortul, renunţările şi rugăciunile lor la intenţia Sfintei Fecioare Maria, pentru obţinerea de haruri de la Fiul Său, Isus.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Festivitatea de absolvire a Promoției 2017 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea (2017-05-18)

Pentru studenţii și masteranzii absolvenți ai Departamentului Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, ziua de joi, 18 mai 2017, a fost una specială. A fost ziua în care a răsunat ultimul sunet de clopoţel, o ocazie fericită de a aduce prinos de laudă bunului Dumnezeu pentru tot darul primit şi de a exprima deplina gratitudine şi respectul faţă de toţi cei care au contribuit la formarea intelectuală şi spirituală a studenților seminariști şi a masteranzilor.

Citeste mai departe... Galerie media (30)

Admiterea la Seminarul Teologic Major și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2017 (2017-05-16)

Informaţii pentru admiterea la Seminarul Teologic Major și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2017

Cei care doresc o aprofundare intelectuală a teologiei, pentru a găsi răspunsuri la întrebări lăuntrice, pentru a cultiva o pasiune proprie sau pentru a deveni la rândul lor profesori de religie,  pot să o facă devenind studenţi la FACULTATEA DE TEOLOGIE.

Citeste mai departe...

Orădenii în Pelerinajul de la Sighet (2017-05-13)

Pelerinajul la Cimitirul săracilor din Sighet a avut loc în ziua de 13 mai 2017, prezenți fiind credincioşi veniţi din toată țara pentru a se uni în rugăciune, aici unde pământul este presărat cu sângele martirilor Bisericii Greco-Catolice.

Eparhia de Oradea a fost reprezentată de către Păstorul său, Preasfinţia Sa Virgil Bercea și de un grup însemnat de preoți, persoane consacrate, seminariști și credincioși. 

Citeste mai departe... Galerie media (40)