Home / Acasa

Ultimele ştiri

Seară de spiritualitate dedicată lui Iuliu Maniu (2023-03-28)

Luni, 27 martie 2023, la inițiativa Preasfințitului Virgil, Seminarul Teologic „Sfinții Trei Ierarhi” a fost gazda unei seri de spiritualitate dedicate comemorării marelui om politic, Iuliu Maniu. Evenimentul a început cu celebrarea Liturghiei Darurilor Înaintesfințite, iar apoi a continuat cu proiecția filmului „Remember  Iuliu Maniu - 1986”.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Absolventul de Teologie Robert Chiriloaei a devenit diacon (2023-03-27)

Duminică, 26 martie 2023, în cadrul Sfintei Liturghii celebrate la biserica „Sfânta Maria” din Baia Mare, Preasfinția Sa Vasile Bizău a conferit treapta diaconatului tânărului Chiriloaei Robert-Benone, absolvent de Teologie al Seminarului Teologic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea. 

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Pelerini în Țara Sfântă (2023-03-01)

Între 20 și 25 februarie 2023, seminariștii de la Seminarul Greco-Catolic ,,Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, împreună cu formatorii și profesorii Facultății de Teologie Greco-Catolică din Oradea, au avut bucuria de a merge în Țara Sfântă, pentru a călca pe urmele Mântuitorului nostru Isus Hristos. Am fost însoțiți de Preasfințitul Virgil Bercea, Episcopul Greco-Catolic al Eparhiei de Oradea, avându-l ca ghid pe Părintele Arhidiacon Leon Cosma.

Citeste mai departe... Galerie media (50)

Hramul Seminarului orădean cu hirotonire de diaconi (2023-01-30)

Seminarul Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan din Oradea și-a celebrat hramul în mod solemn, duminică, 29 ianuarie 2023. Cu intenția de a ne afla uniți în rugăciune cu cei de acasă, putem spune că a devenit o tradiție ca programul liturgic din săptămâna premergătoare hramului, în acest an din perioada 23-30 ianuarie, să fie transmisă în direct la Radio Maria.

Citeste mai departe... Galerie media (30)

Vizita seminariștilor blăjeni la Seminarul Teologic Greco-Catolic ,,Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan’’ Oradea (2022-12-18)

Foarte entuziasmați și cu multă bucurie ne apropiem de sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Isus Hristos, sărbătoarea întregii creștinătăți, în care motivele de speranță, alături de glasul blând al colindătorilor răsună în fiecare colț al umanității și se înalță până în înaltul cerului pentru a vesti faptul că s-a născut un prunc, Mesia, Fiul lui Dumnezeu, cel care a venit în lume pentru a restabili în om chipul lui Dumnezeu.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Scena Nașterii Domnului – O Evanghelie Vie (2022-12-09)

A face ieslea înseamnă a redescoperi un Dumnezeu real, concret, viu și palpitant.

Dumnezeu nu este un stăpân distant sau un judecător detașat,

ci iubire smerită, care a coborât până la noi.

Crăciun, 2022

Cu bucurie, dar în același timp cu multă speranță, ne pregătim de sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Isus Hristos, o bucurie a întregii creștinătăți, purtătoare a unui mesaj foarte profund și provocator pentru omul de astăzi.

Atmosfera și intimitatea evenimentului ne copleșesc, făcându-ne să ne simțim transpuși în lumea păstorilor și a îngerilor, dându-ne speranța că miracolul care duce la Adevăr poate să devină realitate și în viața noastră.

Citeste mai departe...

Seminariștii au primit treptele cu ocazia hramului catedralei (2022-12-08)

Sfântul Nicolae, sărbătorit în fiecare an pe data 6 decembrie, fiind ultima mare sărbătoare care are loc înainte de Nașterea Domnului, este atât patronul Catedralei Greco-Catolice din Oradea, cât și a Eparhiei de Oradea.

Pentru comunitatea Seminarului Greco-Catolic ,,Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan”, această mare sărbătoare a reprezentat un dublu prilej de bucurie, atât pentru că am avut ocazia de a petrece un timp prețios de rugăciune în Catedrala Sfântul Nicolae, unde în ajun am participat la Acatistul Sfântului Nicolae, condus de Părintele Rector Anton Cioba, urmat de Vecernie cu Litie, condusă de Părintele Gavril Buboi, protopop de Oradea, cât și pentru că, în dimineața zilei de 6 decembrie, la începutul Sfintei Liturghii, a avut loc primirea treptelor de către seminariști.

Citeste mai departe... Galerie media (19)

Vizita comunității Seminarului din Oradea în Țara Oașului (2022-12-05)

Comunitatea Seminarului Greco-Catolic ,,Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea s-a bucurat de invitația părintelui Ovidiu Brîndușe de a se uni în rugăciune împreună cu comunitatea din satul Cămârzana și din satul Aliceni, în ziua de duminică, 27 noiembrie 2022, a 30-a După Rusalii

Citeste mai departe... Galerie media (12)

Congregația Maicii Domnului: un veac de mărturie catolică (1921-2021) (2022-11-21)

În zilele de 19 și 20 noiembrie 2022, surorile din Congregația Maicii Domnului au celebrat, în mijlocul comunității Eparhiei de Oradea, Hramul Mănăstirii, marcând, prin lansarea Monografiei Comunității și prin Sfânta Liturghie Arhierească celebrată în Catedrala Sf. Nicolae, un secol de existență.

Citeste mai departe... Galerie media (14)

Biserica de la Velența, Oradea, sărbătorește 10 ani de la sfințire (2022-11-07)

Duminică, 6 noiembrie 2022, Parohia ,,Schimbarea la Față” din Oradea a aniversat un deceniu de când Preasfințitul Virgil Bercea, Episcopul Greco-Catolic de Oradea, împreună cu un mare sobor de ierarhi și preoți, înconjurați de o mulțime de credincioși, a sfințit biserica din Cartierul Velența, Oradea.

Citeste mai departe... Galerie media (9)