Home / Acasa

Ultimele ştiri

Revoluția sexuală globală și familia - conferința doamnei Gabriele Kuby - (2016-11-08)

Conferința susținută de doamna Gabriele Kuby, sociolog,  scriitor, expert în teoria gender, cu titlul „Revoluţia sexuală şi familia - distrugerea libertăţii în numele libertăţii” a avut loc în Sala Mare a Primăriei din Oradea marţi, 8 noiembrie 2016, începând cu orele 17.00.

Evenimentul se înscrie în seria de activități ocazionate de Anul asociativ al Acțiunii Catolice din România - ACRO - cu tema „coresponsabili în slujba evangheliei familiei”.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Casă de piatră! (2016-11-06)

Pe parcursul acestui an am avut onoarea de a fi invitat la 11 nunți. Cu mare bucurie am participat la majoritatea dintre ele. Este o dovadă clară că tinerii din ziua de astăzi își păstrează cu tărie valorile, le trăiesc, iar acestea îi definesc. 

Citeste mai departe...

Hirotonire de diacon în biserica seminarului din Oradea (2016-10-29)

Sâmbătă, 29 octombrie 2016, în Biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Gheorghe s-a alăturat, în şirul diaconilor Bisericii, un nou nume: al tânărului teolog Ştefan Madarasi, care a primit hirotonirea în treapta diaconiei prin impunerea mâinilor Preasfinţiei Sale Virgil Bercea.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Comemorarea Episcopilor Greco-Catolici martiri la seminarul din Oradea (2016-10-28)

Acum 68 de ani, în seara zilei de 28 octombrie a anului 1948, episcopii greco-catolici au fost arestaţi rând pe rând de Securitate, pentru faptul că se dorea cu orice preţ scoaterea Bisericii Române Unite cu Roma, Greco-Catolice în afara legii, de către regimul comunist. Ofensiva explicită a guvernului de a înlătura capii Biserici Greco-Catolice, a fost începutul a ceea ce avea pe urmă să fie una din cele mai negre perioade din istoria acestei Biserici. Primii episcopi arestaţi au fost: Valeriu Traian Frenţiu (episcop de Oradea Mare), Iuliu Hossu (episcop de Cluj-Gherla), Alexandru Rusu (episcop de Maramureş), Ioan Bălan (episcop de Lugoj), Ioan Suciu (administrator apostolic al Arhidiecezei de Făgăraş şi Alba Iulia), Vasile Aftenie (epi-scop vicar la Bucureşti) şi Tit Liviu Chinezu (episcop consacrat în arest la Căldăruşani). 

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Seminariștii orădeni au făcut 24 de ore de Adorație Euharistică (2016-10-03)

Adorația este atitudinea celui care se pune în prezența lui Dumnezeu și se lasă atins de splendoarea sa, de înțelepciunea sa și de iubirea sa infinită. În adorație, noi suntem cu adevărat înaintea lui Dumnezeu: recunoaștem puterea Sa și acceptăm nimicnicia noastră. Mai exact, înseamnă a veni în faţa lui Isus, prezent în  mod real sub formă de pâine, consacrată la Sfânta Liturghie și anume: Preasfântul Sacrament.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Deschiderea anului universitar la Oradea 2016 (2016-10-03)

”Fiinţa noastră întreagă este darul lui Dumnezeu şi ne desfăşurăm existenţa din milostivirea Lui. Cum poate un student să imite milostivirea lui Dumnezeu în acest an jubiliar al milostivirii? Aceasta poate fi imitată prin aceea că el învaţă, ascultă şi îşi cinsteşte profesorii şi părinţii”, acestea au fost astăzi la ora 10:00, cuvintele Preasfinţiei Sale Virgil din cadrul festivităţii de deschidere a anului academic 2016-2017, la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai Cluj-Napoca, Departamentul Oradea.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Începutul vieții comunitare a seminariştilor orădeni (2016-09-25)

Viaţa comunitară a seminariştilor orădeni a început duminică, 25 septembrie când, întreaga comunitate a trăit o experienţă deosebită de muncă, renovând şi reamenajând unele spaţii din seminar, implicit Capela „Sfinţii Trei Ierarhi”, dar şi unele momente spirituale şi de împărtăşire a experienţelor estive ale fiecăruia.

Citeste mai departe...

Întâlnirea formatorilor din seminarele greco-catolice din Europa la Oradea (2016-08-27)

Devenită deja o tradiţie, Întâlnirea rectorilor şi a formatorilor din seminarele greco-catolice din Europa s-a desfăşurat de data aceasta la Oradea în perioada 24-27 august 2016. Evenimentul se încadrează între acţiunile pregătitoare pentru Anul Jubiliar 2017, în care Seminarul nostru va sărbători 225 ani de existenţă.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Festivitatea de absolvire a promoţiei 2016 (2016-05-27)

„Gaudeamus igitur” a răsunat în 27 mai  din piepturile a 28 de absolvenţi ai ciclului de licenţă şi master care s-au aflat pentru ultima dată în aulele de curs ale Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din Oradea, departament al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Rugăciuni mariane la grota seminarului (2016-05-27)

După cum se știe, Biserica a stabilit ca luna mai să fie dedicată Preacuratei Fecioare Maria. În cinstea acestei solemnități, Seminarul Teologic greco-catolic “Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea a organizat diferite programe de rugăciune în cinstea Maicii Domnului, animate de diferite grupuri de tineri, asociații de laici și parohii din Oradea, printre care menționăm: Seminarul, Terțiarii franciscani de la mănăstirea franciscană „Adormirea Maicii Domnului”, credincioșii parohiei Olosig, studenții laici împreună cu elevii Liceului Greco-Catolic, Oratoriul Don Orione, ASTRU, credincioșii Catedralei Sf. Nicolae, Reuniunea Mariană, AGRU, asociația Viața Ascendentă, Asociația Familiilor și Asociația Caritas Eparhial Oradea.

Citeste mai departe... Galerie media (10)
<<Inapoi 1 ... 3 4
5
6 7 ... 14 Inainte>>