Home / Acasa

Ultimele ştiri

RECENZIE - Episcop Ioan Suciu, Fecioara din Fatima, Editura Surorilor Lauretane, Baia Mare 2017 (2017-04-12)

În anul 1943, PSS Ioan Suciu a publicat volumul „Fecioara din Fatima”, la împlinirea a 25 de ani de la apariţiile ce avuseseră loc în 1917. Mai târziu, îndeosebi după căderea comunismului, au apărut în România diferite alte prezentări ale evenimentelor întâmplate în localitatea portugheză, însă frumuseţea literară şi stilistică a scrierii episcopului greco-catolic a rămas greu de egalat.

Citeste mai departe...

Seminariștii orădeni în exerciții spirituale – Postul Mare 2017 (2017-04-09)

Exercițiile spirituale ale seminariștilor orădeni s-au desfășurat, în acest an, în perioada 5-8 aprilie, în parohia romano-catolică „Chiril și Metodiu” din localitatea Șinteu, unde părintele paroh Augustin Albert și măicuțele ne-au primit și ne-au găzduit cu bucurie. Urmând o mai veche tradiție a Bisericii Catolice, aceste exerciții spirituale prepascale au scopul unei pregătiri mai profunde pentru patimile, moartea și învierea Mântuitorului nostru Isus Cristos.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Vizită pastorală în parohia Haieu – Băile 1 Mai (2017-04-02)

La invitaţia părintelui Ştefan Madarasi, parohul de la Biserica „Naşterea Maicii Domnului” din Haieu - Băile 1 Mai, seminariştii orădeni au făcut o vizită, animând Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile Cel Mare, duminică 2 aprilie 2017, în parohia pe care, cu onoare, o păstoreşte.

Citeste mai departe... Galerie media (16)

Noul site al seminarului nostru (2017-03-23)

„Comunicarea are puterea de a crea punți, de a favoriza întâlnirea și incluziunea, îmbogățind astfel societatea” – spunea Papa Francisc în mesajul ocazionat de ziua comunicațiilor sociale din anul 2016. Întăriți de acest gând și convinși de misiunea pe care am primit-o de a duce vestea cea bună până la marginile pământului, pentru a ține pasul cu societatea și a-i răspunde într-un mod cât mai adecvat provocărilor, comunitatea Seminarului nostru și-a luat angajamentul de a fi prezentă din nou în spațiul virtual. Astfel, site-ul seminarului orădean, după ce a primit o nouă formă, s-a lansat în data de 25 Martie 2017, de Buna Vestire - Sărbătoarea prin definiție a vestirii celei bune.

Citeste mai departe...

Calea Crucii - o rugăciune specifică Postului Mare (2017-03-21)

Marți, 21 Martie 2017, seminariștii Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan” au participat la Calea Crucii săvârșită în Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, de către părintele rector, Anton Vasile Cioba. Alături de ei a participat și PSS Virgil Bercea, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea Mare.

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Întâlnirea Eparhială a Familiilor şi hirotonire de diaconi la Oradea (2017-03-20)

În Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, a avut loc în Duminica a III-a a Postului Mare, Întâlnirea Eparhială a Familiilor. Familiile venite de pe întreg cuprinsul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, s-au adunat în curtea Liceului „Iuliu Maniu” de unde au pornit în procesiune spre Catedrala „Sfântul Nicolae”, însoţiţi de către preoţi parohi, părinţii Mihai Vătămănelu şi Mihai Tegzeş, organizatorii acestei Întâlniri Eparhiale a Familiilor şi de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Preasfințitul Virgil Bercea în mijlocul seminariștilor orădeni (2017-03-17)

În adoraţia euharistică ne apropiem de Cristos în tăcere şi reculegere interioară; ne deschidem sufletul cu umilinţă şi pietate pentru ca viaţa noastră de credinţă, sufocată de ritmul ameţitor al lumii în care trăim, să fie regenerată, contemplând în rugăciune viaţa lui Cristos care ni se dăruiește în fiecare zi în Sfânta Euharistie.  

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Vizita seminariştilor orădeni la Zalău (2017-03-05)

La invitaţia parohului de la Biserica ,,Sfinţii Petru şi Pavel” din Zalău, părintele Daniel Bertean, seminariştii orădeni au făcut o vizită la Zalău, animând celebrările Sfântului Maslu şi a Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile Cel Mare, sâmbătă şi duminică 4-5 martie a.c., în parohia pe care, cu onoare, o păstoreşte. La celebrarea Sfântului Maslu, alături de preoţii parohiei, Pr. Daniel Bertean şi Pr. Simion Mărieş, au participat şi părinţii Iancu Negotă, Alexandru Fiţ, Radu Puie, Ioan Mitre şi părintele nostru Rector Anton Cioba, alături de părintele nostru spiritual Anton Rus.

Citeste mai departe... Galerie media (25)

Hirotonire diaconală în capela seminarului teologic (2017-03-02)

În cadrul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii săvârşite în dimineaţa zilei de joi, 2 martie 2017, Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a hirotonit întru diacon pe teologul Chiriloaei Matei Claudiu.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Crucea eparhială pentru laici (2017-02-27)

În cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti, celebrată în dimineața zilei de 27 ianuarie în capela seminarului Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan din Oradea de către PS Virgil Bercea, a fost oferită în semn de recunoștință și prețuire Crucea Eparhială pentru laici doamnei Dr. Monika Kleck de la Fundația Renovabis din Germania. 

Citeste mai departe... Galerie media (5)
<<Inapoi 1 ... 3 4
5
6 7 ... 16 Inainte>>