Home / Acasa

Ultimele ştiri

Calea Crucii - o rugăciune specifică Postului Mare (2017-03-21)

Marți, 21 Martie 2017, seminariștii Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi, Vasile, Grigore și Ioan” au participat la Calea Crucii săvârșită în Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, de către părintele rector, Anton Vasile Cioba. Alături de ei a participat și PSS Virgil Bercea, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea Mare.

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Întâlnirea Eparhială a Familiilor şi hirotonire de diaconi la Oradea (2017-03-20)

În Catedrala Greco-Catolică „Sfântul Nicolae” din Oradea, a avut loc în Duminica a III-a a Postului Mare, Întâlnirea Eparhială a Familiilor. Familiile venite de pe întreg cuprinsul Episcopiei Române Unite cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, s-au adunat în curtea Liceului „Iuliu Maniu” de unde au pornit în procesiune spre Catedrala „Sfântul Nicolae”, însoţiţi de către preoţi parohi, părinţii Mihai Vătămănelu şi Mihai Tegzeş, organizatorii acestei Întâlniri Eparhiale a Familiilor şi de către Preasfinţia Sa Virgil Bercea.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Preasfințitul Virgil Bercea în mijlocul seminariștilor orădeni (2017-03-17)

În adoraţia euharistică ne apropiem de Cristos în tăcere şi reculegere interioară; ne deschidem sufletul cu umilinţă şi pietate pentru ca viaţa noastră de credinţă, sufocată de ritmul ameţitor al lumii în care trăim, să fie regenerată, contemplând în rugăciune viaţa lui Cristos care ni se dăruiește în fiecare zi în Sfânta Euharistie.  

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Vizita seminariştilor orădeni la Zalău (2017-03-05)

La invitaţia parohului de la Biserica ,,Sfinţii Petru şi Pavel” din Zalău, părintele Daniel Bertean, seminariştii orădeni au făcut o vizită la Zalău, animând celebrările Sfântului Maslu şi a Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile Cel Mare, sâmbătă şi duminică 4-5 martie a.c., în parohia pe care, cu onoare, o păstoreşte. La celebrarea Sfântului Maslu, alături de preoţii parohiei, Pr. Daniel Bertean şi Pr. Simion Mărieş, au participat şi părinţii Iancu Negotă, Alexandru Fiţ, Radu Puie, Ioan Mitre şi părintele nostru Rector Anton Cioba, alături de părintele nostru spiritual Anton Rus.

Citeste mai departe... Galerie media (25)

Hirotonire diaconală în capela seminarului teologic (2017-03-02)

În cadrul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii săvârşite în dimineaţa zilei de joi, 2 martie 2017, Preasfinţitul Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, a hirotonit întru diacon pe teologul Chiriloaei Matei Claudiu.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Crucea eparhială pentru laici (2017-02-27)

În cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti, celebrată în dimineața zilei de 27 ianuarie în capela seminarului Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan din Oradea de către PS Virgil Bercea, a fost oferită în semn de recunoștință și prețuire Crucea Eparhială pentru laici doamnei Dr. Monika Kleck de la Fundația Renovabis din Germania. 

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Jubileu Aniversar Seminarul Greco-Catolic din Oradea ~ 225 Ani De Existenţă ~ (2017-01-28)

Se întâmpla în anul 1792, de sărbătoarea Sfinților Vasile cel Mare, Grigore Teologul și Ioan Gură de Aur (30 ianuarie) când, din ordinul Împăratului Leopold al II-lea, se înființa, prin decretul nr. 3230/1792 Seminarul Greco-Catolic din Oradea. Episcopul român unit al Oradiei Mari, Ignatie Darabant, a fost cel care a constatat nevoia de a avea un loc unde să se formeze clerul român și dascălii, pentru Eparhia de Oradea, recent înființată. Astfel a cerut Împăratului înființarea Seminarului din Oradea, cel care avea să fie: „un institut de creștere, menit să devină izvor de lumină și cultură, de dragoste de limbă și de neam pentru poporul român de la granițele apusene ale românismului”.         

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Primirea reverendei - 2017 (2017-01-28)

În cadrul Sfintei Vecernii Arhierești din data de 28 Ianuarie 2017, am avut deosebita plăcere și binecuvântare să fiu alături de colegul din anul II, dl. Valeriu Valerian Ioan, pentru a primi reverendele, prin punerea mâinilor PSS Virgil Bercea, în Biserica Seminarului din Oradea. Reverendele au fost primite într-un moment de sărbătoare pentru întreaga comunitate greco-catolică din Oradea și anume cel al inaugurării Jubileului Seminarului nostru.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

A treia zi de rugăciune pentru unitatea creştinilor (2017-01-18)

Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor din acest an a avut ca şi temă „Împăcarea – Iubirea lui Cristos ne constrânge”, temă preluată din a doua Epistolă către Corinteni a Sfântului Apostol Pavel, capitolul 5, versetul 14.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Diaconul Ionuţ Ursuleac a fost ridicat la treapta Preoției (2016-12-07)

Miercuri, 7 decembrie 2016, în biserica greco-catolică din Cacica, diaconul Ionuţ Ursuleac a fost ridicat la treapta preoţiei, prin punerea mâinilor Preasfinţitului Vasile Bizău. Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Eparhul de Maramureş împreună cu un sobor de preoţi, în frunte cu Vicarul pentru Vicariatul Ucrainian, pr. Dubovici Mihai; pr. protopop Colopelnic Vasile; şi pr. protopop şi paroh de Cacica, Nicolae Nicolaişen, aflăm din materialul de pe EpiscopiaMM.ro.

Citeste mai departe...
<<Inapoi 1 ... 3 4
5
6 7 ... 15 Inainte>>