Seminar Oradea - Acasa
Home / Acasa

Ultimele ştiri

Pr. Mirel Demian – nou preot format în Seminarul Teologic din Oradea (2017-11-12)

Sub egida Jubileului celor 225 de ani de la înființarea Seminarului Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi ”Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea”, a avut loc Duminică, 12 Noiembrie 2017, la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, hirotonirea întru preoție a tânărului Mirel-Mihai Demian prin punerea mâinilor Preasfinţiei Sale Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea. Alături de Preasfinţitul Părinte Virgil a slujit şi Excelenţa Sa Vincent Dollmann, episcop auxiliar de Strasbourg, prezent în aceste zile la Oradea pentru întâlnirea Uniunii Mondiale a profesorilor catolici. Acesta a fost bucuros și emoționat, fiind prezent pentru prima dată la o Liturghie și hirotonire de preot în ritul oriental.

Citeste mai departe... Galerie media (50)

AFRICA – O ALTĂ LUME (IV) Alb – bogat, negru – sărac (2017-11-06)

Rasismul a existat și va exista pentru că oamenii nu au fost, nu sunt și nu vor fi niciodată mulțumiți cu ceea ce au și cu ceea ce sunt, mereu au încercat și vor încerca să fie autoritari și stăpâni peste cei slabi, peste cei care nu au mijloace de a riposta în fața acestei plăgi. Rasismul sau discriminarea, își are rădăcinile din cele mai vechi timpuri, mai bine zis de când oamenii au început să se subjuge unii pe alții, apărând clasa superioară, cea mijlocie și cea săracă. Mai mult decât atât, la acest fenomen bolnav, a ajutat și culoarea fizică a oamenilor. Uitându-ne în istorie, este evident că rasa albă a vrut dintotdeauna să fie superioară celei negre, ajungându-se până la a-i considera pe cei de altă culoare oameni de mâna a doua. Clasa bogată a avut mereu un plus în acest luptă inegală. Nu am înțeles niciodată rasismul cauzat de culoarea pielii. Nu am practicat niciodată acest „sport” și credeam că, datorită fenomenului numit globalizare, este pe cale de dispariție. Din păcate, persistă și face multe victime și în zilele noastre, mai ales sub forma lui modernă, numită exploatare.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Recomandări creştine în faţa "fenomenului Halloween" pentru solemnitatea "Toţi Sfinţii" (2017-10-27)

În sesiunea de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România, desfăşurată între 5 şi 7 mai 2014 la Oradea, s-a discutat în legătură cu manifestările civile care au loc în preajma solemnităţii "Toţi Sfinţii" (1 noiembrie).

Citeste mai departe...

Şcoala altfel şi Ziua porților deschise la Seminarul Teologic Greco-Catolic Oradea (2017-10-24)

În cadrul programului Şcoala altfel, elevii clasei a IX-a A de la Liceul Greco-Catolic "Iuliu Maniu" Oradea au vizitat Seminarul Greco-Catolic Oradea. 
Citeste mai departe... Galerie media (9)

Lansare de cărţi (2017-10-24)

În data de 24 octombrie 2017, în Aula Magna „Episcop Ioan Suciu” a Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Vasile, Grigore şi Ioan” din Oradea, a avut loc evenimentul cultural caracterizat printr-o dublă lansare de carte sub egida Jubileului aniversar al celor 225 de ani de existență a Seminarului orădean.

Citeste mai departe... Galerie media (30)

Simpozion Internaţional cu ocazia Jubileului Seminarului orădean (2017-10-14)

Sub patronajul Episcopiei Greco-catolice de Oradea şi organizat de Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj, Departamentul Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-catolică, în colaborare cu Seminarul Teologic Greco-catolic „Sfinţii Grigore, Vasile şi Ioan” din Oradea, cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, în perioada 11 - 14 octombrie 2017, a avut loc Simpozionul Internaţional organizat sub egida Zilei Școlii Ardelene. Tematica simpozionului a avut anul acesta ca subiect tema „Educaţie şi cultură”, fiind în acest fel marcat şi evenimentul major al Seminarului Greco-Catolic „Sfinţii Grigore, Vasile şi Ioan” din Oradea, de aniversare a 225 de ani de la înfiinţare.

Citeste mai departe... Galerie media (70)

Vizita pastorală în Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, Sântandrei (2017-10-08)

Sub egida Jubileului aniversar al celor 225 de ani de existență a Seminarului din Oradea, Duminică, 8 Octombrie 2017 a avut loc vizita Arhierească a Preasfințitului Părinte John Michael Botean, episcop de Canton Ohio, SUA și a Preasfințitului Părinte Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea, în parohia „Sfinții Arhangheli Mihail si Gavril" din Sântandrei, Jud. Bihor.
Citeste mai departe... Galerie media (45)

Deschiderea anului universitar 2017-2018 (2017-10-03)

Astăzi, 3 octombrie 2017, a avut loc deschiderea festivă a noului an universitar pentru studenţii de la Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Oradea, din cadrul Universităţii „Babeș Bolyai”.

Citeste mai departe... Galerie media (40)

Începutul vieții comunitare a seminariștilor orădeni (2017-10-01)

După un sezon estiv plin de experiențe sub mâna îndrumătoare a lui Dumnezeu, luni 25 septembrie 2017 s-a deschis oficial noul an seminarial. Câteva zile au fost necesare pentru a pregăti căminul nostru drag care ne va fi casă pentru încă un an formativ. 

Citeste mai departe... Galerie media (25)

Absolventul seminarului orădean, Lucian Marusciac, a fost hirotonit preot (2017-09-21)

Biserica lui Cristos și-a îndeplinit din nou misiunea sa de mamă prin ridicarea la treapta preoției a părintelui Lucian Dumitru Marusciac, originar din parohia Crăciunești, Jud. Maramureș. Pr. Lucian este absolvent al Seminarului Teologic „Sfinții Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, promoția 2008. Pentru noi, acest eveniment este de importanță majoră întrucât s-a desfășurat pe parcursul Anului Jubiliar al celor 225 de ani de existență a Seminarului orădean. 

Citeste mai departe... Galerie media (30)
<<Inapoi 1 ... 3 4
5
6 7 ... 19 Inainte>>