Home / Acasa

Ultimele ştiri

Vizita Preasfințitului Călin Ioan Bot la Seminarul Teologic Orădean (2020-12-15)

Comunitatea Seminarului nostru a avut bucuria să-l primească în data de 15 decembrie 2020, pe Preasfințitul Călin Bot, Episcop auxiliar al Eparhiei de Lugoj. Acesta a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie alături de noi, în cadrul căreia, în momentul cuvenit predicii, adică după Evanghelie, a ținut să sublinieze două aspecte importante din viața unui seminarist, preot sau episcop.

Citeste mai departe... Galerie media (25)

Seminariștii orădeni în vizită la Tinca (2020-12-13)

În Duminica a XXVIII-a după Rusalii, a Celor poftiți la cină, în data de 13 decembrie 2020, comunitatea Seminarului Greco-Catolic ”Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, a participat la Sfânta și Dumnezeiască Liturghie în Parohia Sfântul Anton de Padova din comuna Tinca, județul Bihor. Seminariștii împreună cu formatorii, la sosirea în parohie au fost întâmpinați călduros de către părintele paroh Mihai Terec și de către credincioșii acestei comunități.

Citeste mai departe... Galerie media (7)

Rugăciune pentru vocații de ziua aniversării Preasfințitului Virgil (2020-12-09)

În seara zilei de 9 decembrie 2020, comunitatea Seminarului s-a bucurat de prezența în mijlocul ei a Preasfințitului Părinte Episcop Virgil Bercea, care a împlinit 63 de ani de viață și 38 de ani de preoție. Cu această ocazie s-a organizat un moment de rugăciune pentru vocații și ca mulțumire pentru darul vieții și a vocației Preasfințitului Virgil, dar și a vocației membrilor comunității seminarului orădean.

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Ieslea de Crăciun – O Evanghelie vie (2020-12-07)

În fiecare an urmărim cu foarte mare atenție relatarea Sfântului Evanghelist Luca despre Nașterea Domnului nostru Isus Hristos. Atmosfera și intimitatea evenimentului ne copleșesc profund, făcând să ne simțim cu ușurință transpuși în lumea păstorilor și a îngerilor și continuăm să sperăm că miracolul care duce la Adevăr poate să devină realitate și în viața noastră.

Citeste mai departe...

Hramul catedralei, al eparhiei și primirea treptelor minore (2020-12-06)

În data de 6 Decembrie 2020, de sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae de la Mira Liciei, seminariștii orădeni, însoțiți de echipa de formatori s-au bucurat de primirea diverselor trepte specifice anilor formativi ai seminarului, necesari de parcurs în drumul spre Sfânta preoție.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Simpozionul studențesc (2020-11-14)

În ziua de Sâmbătă, 14 Noiembrie 2020, a avut loc Simpozionul Studențesc cu tema „Misiunea de evanghelizare a Bisericii în lumea de azi” desfășurat în contextul pandemiei de SarS-CoV-2, pentru prima data, în exclusivitate online.

Scopul acestui simpozion a fost acela de a pune în oglindă mai multe păreri și cercetări ale studenților atât interni cât și externi facultății noastre. Au avut loc așadar dezbateri pe diverse subiecte încadrate în tema de evanghelizare mai sus amintită, recunoscând cu toții că astăzi, mai mult ca până acum, evanghelizarea poate fi mai mult decât o provocare, fiindcă lumea nu mai acceptă Cuvântul lui Dumnezeu așa cum eram noi obișnuiți să-l transmitem, într-un mod tradițional. Astăzi evanghelizarea este îngreunată de dezvoltarea tehnologiei ar spune majoritatea, dar concluziile simpozionului au fost acelea că știința, tehnologia, toate acestea care ajută la dezvoltarea omului modern, nu sunt decât mijloace de care noi, teologii, studenții, preoții, persoanele consacrate, ne putem folosi să-l aducem pe Cristos în viața omului modern.

Citeste mai departe...

Seminariștii orădeni la donare de sânge (2020-11-13)

În dimineața zilei de Vineri, 13 Noiembrie 2020, un grup de seminariști orădeni împreună cu părintele rector și cu și fratele vice-rector au participat la un act caritabil de donare de sânge. Majoritatea dintre aceștia au fost la prima donare de sânge, dar cu ajutorul Domnului și-au depășit teama și, îmbărbătați fiind de colegii care au mai participat la asemenea acte de caritate, au putut trece cu ușurință peste „frica de ace”.

Citeste mai departe... Galerie media (7)

Comemorare Noaptea Arestărilor 28 Octombrie (2020-10-28)

În seara de Miercuri, 28.10.2020, comunitatea seminarului nostru a participat la Seara de rugăciune închinată comemorării arestării Fericiților Episcopi martiri din noaptea dinspre 28 înspre 29 Octombrie 1948. În cadrul acestui eveniment s-a celebrat Acatistul Fericiților Martiri Români Uniți condus de Părintele Rector al Seminarului Greco-Catolic orădean, acompaniat de glasul seminariștilor dirijați de către Maestrul Radu Mureșan.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

COMEMORARE: 28 oct. 2020 - Noaptea Arestărilor (2020-10-24)

În fiecare an, în apropierea zilei de 28 octombrie, Biserica noastră se pregătește cu emoție de comemorarea evenimentelor din 27/29 octombrie 1948, când episcopii noștri au fost arestați, moment în care a început Calvarul Bisericii Greco-Catolice din România.

Acum sunt Fericiți și meritul lor a fost recunoscut de către Biserică. Au fost ridicați la cinstea Altarelor de către însuși Suveranul Pontif, Papa de la Roma, cel pentru care episcopii noștri și-au dat viața. Au acceptat martiriul pentru Domnul și pentru comuniunea cu Papa de la Roma, iar gestul Papei Francisc, de a veni la Blaj în 2 iunie 2019 pentru a-i ridica la cinstea Altarelor, constituie pentru noi toți un semn clar al aprecierii și al răsplătirii eforturilor făcute de către ei.

Citeste mai departe... Galerie media (1)

Vizită de studiu aplicat în Maramureș (2020-10-11)

Un cântec mai puţin cunoscut în mediul online și la radio încearcă să transmită o idee oarecum revoluționară și anume că: „Dumnezeu preferă lemnul, lemnul și spațiile mici”. Fiind de părere că Dumnezeu preferă simplitatea oamenilor și lucrările mici dar bine făcute, citatul anterior a devenit într-o anumită măsură motto-ul unui grup de seminariști orădeni care au pornit „la pas” prin diferite parohii din Maramureș, în special în acele parohii în care se slujește în Biserici de lemn.

Citeste mai departe... Galerie media (35)
<<Inapoi 1 ... 3 4
5
6 7 ... 30 Inainte>>