Home / Acasa

Ultimele ştiri

Vizita Seminariștilor orădeni la Satu Mare (2021-06-20)

Duminică, 20 iunie 2021, comunitatea Seminarului „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea s-a rugat și s-a bucurat de Sfânta zi a Rusaliilor, a Pogorârii Spiritului Sfânt, alături de comunitatea Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satu Mare.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrată de către Părintele Rector Anton Cioba, împreună cu Părintele Protopop Dumitru Roman, paroh și păstor al comunității, și cu Părintele Laurențiu Costin, fiind animată de vocile corului format din seminariștii orădeni care, împreună cu enoriașii parohiei, s-au lăsat binecuvântați de Spiritul Sfânt, asemenea Apostolilor și ucenicilor. Totodată, această binecuvântare s-a văzut în mod concret prin primirea Primei Sfinte Împărtășanii de către copiii din parohie.

Citeste mai departe... Galerie media (20)

Fratele Florin Bode a devenit Diacon (2021-06-19)

„Iar de acum nu mai trăiesc eu, ci Cristos trăiește în mine” (Gal. 2, 20)

Domnul nostru Isus Cristos, care a fondat Biserica pe temelia Apostolilor și a slujitorilor Săi, i-a trimis în lume pe ucenici pentru ca toate popoarele și toţi oamenii să cunoască Vestea cea bună a Mântuirii şi, prin El, să aibă viață adevărată şi nevremelnică. Biserica, primind misiunea de a continua lucrarea lui Isus Cristos pentru mântuirea lumii, trimite şi astăzi martori și slujitori ai Adevărului şi ai Iubirii, pentru ca toţi să cunoască şi să iubească un singur Dumnezeu: Tată, Fiu şi Spirit Sfânt.

Citeste mai departe... Galerie media (32)

Vizita Asociației Catolice „Puncte Inima” în comunitatea seminarului orădean (2021-06-18)

„Omului care suferă, Dumnezeu nu-i dăruiește un raționament care să explice totul, ci oferă răspunsul său în forma unei prezențe care însoțește, a unei istorii de bine care se unește cu orice istorie de suferință, pentru a deschide în ea o breșă de lumină.” 

— Papa Francisc, Lumen Fidei nr. 57 — 


Citeste mai departe... Galerie media (10)

Festivitatea de absolvire a Promoţiei 2021 a Universităţii „Babeş – Bolyai”, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Oradea (2021-06-05)

Pentru studenţii și masteranzii absolvenți ai Departamentului Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca, ziua de sâmbătă, 5 iunie 2021, a fost una specială. A fost ziua în care a răsunat ultimul sunet de clopoţel, o ocazie fericită de a aduce prinos de laudă bunului Dumnezeu pentru tot darurile primite, o ocazie de a-și exprima deplina gratitudine şi respectul faţă de toţi cei care au contribuit de-a lungul anilor la formarea intelectuală şi spirituală a studenților facultății noastre.

Citeste mai departe... Galerie media (28)

Acatistul Sfintei Fecioare de la Fatima (2021-05-13)

După cum prea bine știm, luna Mai este luna dedicată Preacuratei Fecioare Maria. Astfel, în această perioadă, în seara zilei de joi, 13 mai, comunitatea Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea a celebrat Acatistul Sfintei Fecioare de la Fatima.

La această frumoasă rugăciune, adresată celei mai Sfinte dintre Fecioare, au participat membrii comunității Seminarului, alături de credincioșii dornici să o preaslăvească pe Maica Domnului și Mama noastră.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Seminariștii orădeni în Dumbrava, de Florii (2021-04-25)

,,Bine este cuvântat cel ce vine întru numele Domnului” Mt. 21,9

Duminica Floriilor este o mare sărbătoare pentru întreaga creștinătate. Aceasta deschide ultima săptămână din Postul Mare, cunoscută și ca Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor. Este săptămâna în care Mântuitorul nostru, Isus Hristos, a fost trădat, a fost arestat, a pătimit, a fost răstignit, a murit și a înviat pentru noi toți.

Duminica Floriilor, sau Intrarea în Ierusalim a Mântuitorului, așa cum mai este numită această mare sărbătoare, reprezintă un motiv de bucurie pentru întreaga creștinătate. Este săptămâna în care am fost dezrobiți de sub puterea celui rău, de sub păcat. Cea mai importantă săptămână din întreg calendarul.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Exercițiile spirituale ținute de PS Ioan seminariștilor orădeni (2021-04-04)

În perioada 2-4 aprilie, comunitatea Seminarului „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea și-a ținut exercițiile spirituale caracteristice perioadei Postului Mare, încercând să pătrundă și să înțeleagă cât mai mult misterul mântuirii.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Duminica Sfintei Cruci – a III-a din Postul Mare (2021-04-04)

Duminica aceasta, Biserica noastră bizantină sărbătorește Duminica a treia din Postul Mare, cunoscută și ca Duminica Sfintei Cruci. Apropiindu-ne cu toții, încet-încet, înspre Sărbătoarea cea luminoasă a Paștelui, a Învierii Domnului nostru Isus Hristos, avem această Duminică în mijlocul Postului Mare centrată pe închinarea și contemplarea lemnului de viață făcător al Sfintei Cruci.

Citeste mai departe...

Duminica Sfântului Grigore Palamas – a II-a din Postul Mare (2021-03-28)

Luminător al dreptei credințe, sprijinul Bisericii și învățătorule, podoaba monahilor, apărătorule cel nebiruit al teologilor; făcătorule de minuni, Grigorie, lauda Tesalonicului, propovăduitorule al harului, roagă-te pururea să se mântuiască sufletele noastre.

 (Tropar, glasul al 8-lea - La pomenirea din a doua Duminică a Postului Mare)

Citeste mai departe...

Părintele Gavril Buboi, Protopop de Oradea, a vizitat Comunitatea Seminarului (2021-03-22)

În seara zilei de luni, 22 martie, comunitatea seminarului „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea l-a primit cu mare bucurie pe părintele Gavril Buboi, Protopopul de Oradea, pentru a ține o meditație cu privire la perioada Postului Mare și pentru a celebra Liturghia Darurilor Înainte Sfințite.

Citeste mai departe... Galerie media (5)