Home / Acasa

Ultimele ştiri

Festivitatea de absolvire a Promoției 2017 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea (2017-05-18)

Pentru studenţii și masteranzii absolvenți ai Departamentului Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, ziua de joi, 18 mai 2017, a fost una specială. A fost ziua în care a răsunat ultimul sunet de clopoţel, o ocazie fericită de a aduce prinos de laudă bunului Dumnezeu pentru tot darul primit şi de a exprima deplina gratitudine şi respectul faţă de toţi cei care au contribuit la formarea intelectuală şi spirituală a studenților seminariști şi a masteranzilor.

Citeste mai departe... Galerie media (30)

Admiterea la Seminarul Teologic Major și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2017 (2017-05-16)

Informaţii pentru admiterea la Seminarul Teologic Major și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2017

Cei care doresc o aprofundare intelectuală a teologiei, pentru a găsi răspunsuri la întrebări lăuntrice, pentru a cultiva o pasiune proprie sau pentru a deveni la rândul lor profesori de religie,  pot să o facă devenind studenţi la FACULTATEA DE TEOLOGIE.

Citeste mai departe...

Orădenii în Pelerinajul de la Sighet (2017-05-13)

Pelerinajul la Cimitirul săracilor din Sighet a avut loc în ziua de 13 mai 2017, prezenți fiind credincioşi veniţi din toată țara pentru a se uni în rugăciune, aici unde pământul este presărat cu sângele martirilor Bisericii Greco-Catolice.

Eparhia de Oradea a fost reprezentată de către Păstorul său, Preasfinţia Sa Virgil Bercea și de un grup însemnat de preoți, persoane consacrate, seminariști și credincioși. 

Citeste mai departe... Galerie media (40)

În compania Fecioarei de la Fatima (2017-05-07)

Anul 2017 este bogat în aniversări! În Eparhia Greco-Catolică de Oradea avem două evenimente memorabile: sărbătorim 240 de ani de la fondarea Episcopiei și Jubileul celor 225 de ani de la înființarea Seminarului Teologic de la Oradea. Concomitent, întreaga Biserică Catolică este în sărbătoare, comemorând Centenarul aparițiilor de la Fatima, adică 100 de ani de când Maica Sfântă le-a apărut păstorașilor Lucia, Iacinta şi Francisc, în localitatea portugheză. 

Citeste mai departe... Galerie media (30)

Scrisoarea Preasfinţiei Sale Virgil, cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Vocaţii (2017-05-06)

Dragii mei, 
  
Cel care se lasă atins de Dumnezeu va simți iubirea nemărginită iar din această iubire izvorăște dorința împărtășirii acestei experiențe și celorlalți. 

Duminică, 7 mai 2017, a 4-a duminică după Paști, întreaga Biserică Catolică se roagă pentru vocații. Tema centrală a mesajului pe care l-a transmis Sfântul Părinte Papa Francisc cu această ocazie este angajarea misionară care,  „nu este ceva care se adaugă la viața creștină, ca și cum ar fi un ornament, ci, dimpotrivă, este situată în inima credinței înseși: relația cu Domnul implică faptul de a fi trimiși în lume ca profeți ai cuvântului său și martori ai iubirii sale”. Biserica are nevoie de preoți încrezători și senini pentru că au descoperit adevărata comoară, nerăbdători să meargă s-o facă cunoscută tuturor cu bucurie! (cf. Mt 13,44). 

Citeste mai departe...

LA FATIMA, ACUM 100 DE ANI... Istoria apariţiilor de la Fatima (2017-05-06)

Anul 2017 este bogat în aniversări! În Eparhia Greco-Catolică de Oradea avem două evenimente memorabile: sărbătorim 240 de ani de la fondarea Episcopiei și Jubileul celor 225 de ani de la înființarea Seminarului Teologic de la Oradea. Concomitent, întreaga Biserică Catolică este în sărbătoare, comemorând Centenarul aparițiilor de la Fatima, adică 100 de ani de când Maica Sfântă le-a apărut păstorașilor Lucia, Iacinta şi Francisc, în localitatea portugheză. 

Citeste mai departe...

24 de ore de Adorație Euharistică pentru vocații (2017-05-05)

A devenit deja o tradiție pentru seminariștii orădeni, aceea de a face din când în când câte 24 de ore de Adorație Euharistică în Capela Thabor din incinta Seminarului.

De data aceasta am răspuns invitației Sfântului Părinte Papa Francisc de a ne ruga pentru vocații. Este un mod plăcut ca în prima vineri din lună, Isus Euharisticul să fie adorat de viitorii preoți, de cei care își iau energia de la cel care este Izvorul vieții. 

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Susțineți Seminarul nostru: Formularul 230 (2017-05-03)

Dragii mei,  
Fiecare dintre dumneavoastră, credincioși ai Bisericii noastre, puteți susține Seminarul Greco-Catolic din Oradea care, în acest an, împlinește 225 de ani de existență. în Seminar se formează viitori preoți. Pe acești tineri îi puteți susține direcționând 2% din impozitul de pe salariul dumneavoastră completând fișa 230 cu datele Asociației «Seminarium Varadiensis» Oradea.  
Asociația «Seminarium Varadiensis» Oradea are drept scop susținerea activității Seminarului Sfinții Vasile, Grigore și Ioan, este o persoană juridică, de drept privat, non-profit, având ca scop general susținerea materială și morală, ecleziastică a viitorilor preoți, precum și sprijinirea în perfecționarea profesională a preoților. Funcționează pe teritoriul Eparhiei de Oradea.  
Vă mulțumim că sunteți aproape de Seminarul nostru și de seminariști și vă promitem că vă vom pomeni zilnic în rugăciunile noastre.  


Cu arhierească binecuvântare,  
+Virgil Bercea,
Episcop

Campania 2%

Puteți depune formularele completate la Sediul Seminarului din B-dul Gen Magheru, 25 - și le vom depune noi la finanțe.

Citeste mai departe...

Pr. Renzo Lavatori - Sincel onorific al Eparhiei de Oradea (2017-04-28)

În cadrul Sfintei Liturghii Arhiereşti, celebrată în seara zilei de 28 aprilie în capela seminarului Sfinții Trei Ierarhi: Vasile, Grigore şi Ioan din Oradea, de către PS Virgil Bercea împreună cu părinții formatori ai seminarului nostru și cu alți preoți invitați, a fost hirotesit, în semn de recunoștință și prețuire, întru icomon stravofor, Părintele Renzo Lavatori, oferindu-i-se demnitatea de Sincel onorific al Eparhiei de Oradea. 

Citeste mai departe... Galerie media (25)

Învierea Domnului (2017-04-16)

Preasfinţia Sa Virgil Bercea, episcopul greco-catolic de Oradea a prezidat, la Catedrala Sfântul Nicolae din Oradea, Slujba Canonului Învierii Domnului, care a fost precedată de Slujba Miezonopterului. La orele 00.00 credincioşii au fost chemaţi să primească lumină, semn al Luminii care este Isus Cristos, apoi soborul de preoţi alături de credincioşi au înconjurat Biserica cântând imnul biruinţei asupra morţii: „Cristos a înviat din morţi, cu moartea pe moarte călcând şi celor din morminte viaţa dăruindu-le”.

Citeste mai departe... Galerie media (25)