Home / Acasa

Ultimele ştiri

Invitație: Simpozion studențesc și Lansare de carte (2017-05-23)

În perioada 25-27 mai, a.c., în Aula Magna "Episcop Ioan Suciu" a Seminarului Teologic Greco-Catolic Oradea, va avea loc Simpozionul Studențesc, eveniment la care vor participa seminariști și studenți de la facultățile de teologie de mai multe confesiuni din diferite orașe din România. 

Evenimentul a devenit deja o tradiție și reprezintă o frumoasă oportunitate de întâlnire și împărtășire a ideilor între studenții de la facultățile de teologie și nu numai.

În cadrul simpozionului, în seara zilei de vineri, 26 mai, la ora 18.00, în Aula Magna a Seminarului nostru, situat pe B-dul Gen. Magheru, 25, va avea loc lansarea cărților: 

- Fecioara din Fatima - Episcop Ioan Suciu, ediție îngrijită de Pr. Dr. Cristian Sabău;
- Cardinalul Alexandru Todea în dosarele securității - Sergiu Soica.

Vă așteptăm cu drag!

Citeste mai departe...

Seminariștii orădeni la cea de-a 100-a Noapte de veghe, în Parohia Ştei (2017-05-20)

În noaptea dintre 19 spre 20 mai a.c., Parohia „Schimbarea la faţă” din Ştei a fost gazda tradiţionalei „Nopţi de veghe”, acelei nopţi petrecute în totalitate în rugăciune şi cânt de laudă aduse lui Dumnezeu. Creştini din diferite colțuri ale ţării s-au reunit în rugăciune pentru aniversarea celei de-a 100-a nopți de veghe. Aceşti credincioşi, alături de miile de ascultători ai Radio Maria au oferit efortul, renunţările şi rugăciunile lor la intenţia Sfintei Fecioare Maria, pentru obţinerea de haruri de la Fiul Său, Isus.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Festivitatea de absolvire a Promoției 2017 – Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea (2017-05-18)

Pentru studenţii și masteranzii absolvenți ai Departamentului Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca, ziua de joi, 18 mai 2017, a fost una specială. A fost ziua în care a răsunat ultimul sunet de clopoţel, o ocazie fericită de a aduce prinos de laudă bunului Dumnezeu pentru tot darul primit şi de a exprima deplina gratitudine şi respectul faţă de toţi cei care au contribuit la formarea intelectuală şi spirituală a studenților seminariști şi a masteranzilor.

Citeste mai departe... Galerie media (30)

Admiterea la Seminarul Teologic Major și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2017 (2017-05-16)

Informaţii pentru admiterea la Seminarul Teologic Major și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2017

Cei care doresc o aprofundare intelectuală a teologiei, pentru a găsi răspunsuri la întrebări lăuntrice, pentru a cultiva o pasiune proprie sau pentru a deveni la rândul lor profesori de religie,  pot să o facă devenind studenţi la FACULTATEA DE TEOLOGIE.

Citeste mai departe...

Orădenii în Pelerinajul de la Sighet (2017-05-13)

Pelerinajul la Cimitirul săracilor din Sighet a avut loc în ziua de 13 mai 2017, prezenți fiind credincioşi veniţi din toată țara pentru a se uni în rugăciune, aici unde pământul este presărat cu sângele martirilor Bisericii Greco-Catolice.

Eparhia de Oradea a fost reprezentată de către Păstorul său, Preasfinţia Sa Virgil Bercea și de un grup însemnat de preoți, persoane consacrate, seminariști și credincioși. 

Citeste mai departe... Galerie media (40)

În compania Fecioarei de la Fatima (2017-05-07)

Anul 2017 este bogat în aniversări! În Eparhia Greco-Catolică de Oradea avem două evenimente memorabile: sărbătorim 240 de ani de la fondarea Episcopiei și Jubileul celor 225 de ani de la înființarea Seminarului Teologic de la Oradea. Concomitent, întreaga Biserică Catolică este în sărbătoare, comemorând Centenarul aparițiilor de la Fatima, adică 100 de ani de când Maica Sfântă le-a apărut păstorașilor Lucia, Iacinta şi Francisc, în localitatea portugheză. 

Citeste mai departe... Galerie media (30)

Scrisoarea Preasfinţiei Sale Virgil, cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Vocaţii (2017-05-06)

Dragii mei, 
  
Cel care se lasă atins de Dumnezeu va simți iubirea nemărginită iar din această iubire izvorăște dorința împărtășirii acestei experiențe și celorlalți. 

Duminică, 7 mai 2017, a 4-a duminică după Paști, întreaga Biserică Catolică se roagă pentru vocații. Tema centrală a mesajului pe care l-a transmis Sfântul Părinte Papa Francisc cu această ocazie este angajarea misionară care,  „nu este ceva care se adaugă la viața creștină, ca și cum ar fi un ornament, ci, dimpotrivă, este situată în inima credinței înseși: relația cu Domnul implică faptul de a fi trimiși în lume ca profeți ai cuvântului său și martori ai iubirii sale”. Biserica are nevoie de preoți încrezători și senini pentru că au descoperit adevărata comoară, nerăbdători să meargă s-o facă cunoscută tuturor cu bucurie! (cf. Mt 13,44). 

Citeste mai departe...

LA FATIMA, ACUM 100 DE ANI... Istoria apariţiilor de la Fatima (2017-05-06)

Anul 2017 este bogat în aniversări! În Eparhia Greco-Catolică de Oradea avem două evenimente memorabile: sărbătorim 240 de ani de la fondarea Episcopiei și Jubileul celor 225 de ani de la înființarea Seminarului Teologic de la Oradea. Concomitent, întreaga Biserică Catolică este în sărbătoare, comemorând Centenarul aparițiilor de la Fatima, adică 100 de ani de când Maica Sfântă le-a apărut păstorașilor Lucia, Iacinta şi Francisc, în localitatea portugheză. 

Citeste mai departe...

24 de ore de Adorație Euharistică pentru vocații (2017-05-05)

A devenit deja o tradiție pentru seminariștii orădeni, aceea de a face din când în când câte 24 de ore de Adorație Euharistică în Capela Thabor din incinta Seminarului.

De data aceasta am răspuns invitației Sfântului Părinte Papa Francisc de a ne ruga pentru vocații. Este un mod plăcut ca în prima vineri din lună, Isus Euharisticul să fie adorat de viitorii preoți, de cei care își iau energia de la cel care este Izvorul vieții. 

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Susțineți Seminarul nostru: Formularul 230 (2017-05-03)

Dragii mei,  
Fiecare dintre dumneavoastră, credincioși ai Bisericii noastre, puteți susține Seminarul Greco-Catolic din Oradea care, în acest an, împlinește 225 de ani de existență. în Seminar se formează viitori preoți. Pe acești tineri îi puteți susține direcționând 2% din impozitul de pe salariul dumneavoastră completând fișa 230 cu datele Asociației «Seminarium Varadiensis» Oradea.  
Asociația «Seminarium Varadiensis» Oradea are drept scop susținerea activității Seminarului Sfinții Vasile, Grigore și Ioan, este o persoană juridică, de drept privat, non-profit, având ca scop general susținerea materială și morală, ecleziastică a viitorilor preoți, precum și sprijinirea în perfecționarea profesională a preoților. Funcționează pe teritoriul Eparhiei de Oradea.  
Vă mulțumim că sunteți aproape de Seminarul nostru și de seminariști și vă promitem că vă vom pomeni zilnic în rugăciunile noastre.  


Cu arhierească binecuvântare,  
+Virgil Bercea,
Episcop

Campania 2%

Puteți depune formularele completate la Sediul Seminarului din B-dul Gen Magheru, 25 - și le vom depune noi la finanțe.

Citeste mai departe...