Home / Acasa

Ultimele ştiri

Deschidere anului universitar 2019-2020 la Oradea (2019-10-02)

Marți, 1 octombrie 2019, a avut loc debutul festiv al noului an academic al Departamentului Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca.

Evenimentul a început prin celebrarea slujbei de Te Deum de către PS Virgil Bercea, păstorul eparhiei noastre, Părintele  Alexandru Buzalic și Părintele Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic Greco-Catolic Sfinții Vasile, Grigore și IoanOradea, rugăciunile fiind acompaniate de vocile seminariștilor orădeni, coordonați și dirijați de Maestrul Radu I. Mureșan.La festivitate au participat preoți, profesori, formatori, seminariști, studenți, familiile acestora, cât și persoane din exterior care au dorit să ia parte la bucuria unui nou început alături de cei deja menționați.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Deschiderea anului universitar centenar 2019-2020 (2019-10-01)

În cadrul Facultății de Teologie Greco-Catolică (FTGC) a Universității Babeș-Bolyai (UBB), Cluj-Napoca, luni, 30 septembrie 2019, a fost deschis noul an universitar, 2019-2020, în cadrul festiv al aniversării centenarului Universității clujene în limba română. De la ora 10.00, studenții tuturor celor șase universități publice din Cluj-Napoca au luat parte, la sediul de pe str. Kogălniceanu, la ceremonia de deschidere a Anului Universitar Centenar în organizarea conducerii Universității Babeș-Bolyai. Ceremonia a avut loc în prezența președintelui României Klaus Iohannis și a fost urmată, începând de la ora 11.30, de un marș academic pe ruta: str. Mihail Kogălniceanu – str. Baba Novac – str. I.C. Brătianu – Piața Ștefan cel Mare – Str. Eroilor – Piața Unirii.

Citeste mai departe... Galerie media (5)

Admiterea la Seminarul Teologic Major și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2019 (2019-06-30)

vezi afiș

Informaţii pentru admiterea la Seminarul Teologic Major și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2019

Cei care doresc o aprofundare intelectuală a teologiei, pentru a găsi răspunsuri la întrebări lăuntrice, pentru a cultiva o pasiune proprie sau pentru a deveni la rândul lor profesori de religie,  pot să o facă devenind studenţi la FACULTATEA DE TEOLOGIE.

Citeste mai departe... Galerie media (1)

Comunitatea Seminarului din Oradea în vizită la Parohia Valea lui Mihai (2019-06-16)

În Duminica Rusaliilor, 16 iunie 2019, comunitatea Seminarului Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi: Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Parohia „Nașterea Maicii Domnului” din Valea lui Mihai.

La sosirea în parohie, seminariștii, împreună cu părintele rector Anton Cioba, cu părintele spiritual Anton Rus, cu Maestrul Radu Mureșan și cu fratele vicerector Florin Bode au fost întâmpinați cu multă căldură și bucurie de către părintele paroh Mirel Demian și de către credincioșii acestei comunități.

Citeste mai departe... Galerie media (20)

Lansarea primelor 2 volume din Colecţia Lourdes (2019-06-15)

Joi, 20 iunie 2019, începând cu ora 18.00, va avea loc în Aula Magna lansarea primelor două volume din "Colecţia LOURDES":

Vol. 1. Henri Lasserre, „Istoria Maicii Domnului de la Lourdes”

Vol. 2. René Laurentin, „Apariţiile Fecioarei Maria la Lourdes. Relatare documentată”

La sfârşitul prezentării cărţilor va fi proiectată ultima ecranizare a întâmplărilor de la Lourdes: „Mă numesc Bernadeta” (2011, 109 min.) Aceasta este, cu siguranţă, pelicula cea mai captivantă realizată până acum asupra acestui subiect.

Vă așteptăm cu drag!

Redacția

Citeste mai departe...

Paraclisul Maicii Domnului la grota din Curtea Seminarului. Instalarea noului Vicar Judecătoresc al Eparhiei de Oradea (2019-05-29)

După cum se știe, în Biserica noastră luna mai îi este dedicată Preacuratei Fecioare Maria. Conform unei tradiții împământenite de mai mulți ani, Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea, a oficiat Paraclisul Maicii Domnului la grota din curtea instituției. Slujba Paraclisului a fost prezidată de părintele rector Anton Cioba. A fost prezent Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, împreună cu un sobor de preoți, care împreună cu credincioșii prezenți au lăudat-o într-un glas pe Maica Domnului.

În cadrul acestui eveniment, PS Virgil Bercea, l-a instalat în funcție pe noul Vicar Judecătoresc al Eparhiei de Oradea, părintele Răzvan Iacob Vasile. Acesta a fost numit prin Decretul Episcopal nr. 443, din data de 28.05.2019. Părintelui Răzvan i-a fost oferită crucea pectorală și bedernița, ca semne distinctive pentru această funcție.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea. Cursul festiv: Promoția 2019 (2019-05-24)

În data de 24 mai 2019, absolvenții anilor IV de licență și II de masterat, au sărbătorit cursul festiv și ultimul sunet de clopoțel. Festivitatea a început prin celebrarea Sfintei Liturghii Arhierești celebrată de Preasfinția Sa Virgil Bercea, alături de un sobor de preoți, cei mai mulți fiind profesori ai facultății noastre. Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de învățătură în care ne-a vorbit despre importanța părții umane din noi. Într-o lume în care omul a devenit victima consumismului iar relativizarea valorilor fundamentale este din ce în ce mai mult un stil de viață, este foarte important să salvăm umanitatea din noi și să nu ne lăsăm purtați de valurile societății actuale. O altă temă abordată în cuvântul de învățătură a fost chemarea pe care Domnul ne-o adresează și răspunsul pe care îl oferim la rândul nostru. Ca de fiecare dată, Preasfinția Sa a fost în mijlocul nostru oferindu-ne încurajări pentru noua etapă a vieții și binecuvântarea sa arhierească.

Citeste mai departe... Galerie media (40)

Luna Mai. Invitație la Rugăciune: Paraclisul Maicii Domnului la Grota din Curtea Seminarului Teologic Oradea (2019-05-21)

La finalul lunii mai a anului trecut, în fața mozaicului ce o reprezintă pe Sfânta Fecioară în Grota din curtea Seminarului Teologic din Oradea, Preasfințitul Virgil Bercea, în prezența unui sobor de preoți, a seminariștilor și a multor credincioși din Oradea și nu numai, a consacrat întreaga Eparhie de Oradea și Seminarul Teologic Eparhial Sfintei Inimi Neprihănite a Preasfintei Fecioare Maria și Spiritului Sfânt.

Anul acesta, în data de 29 mai, vă invităm alături de comunitatea seminarului nostru să participați la celebrarea Slujbei Paraclisului, închinat Maicii Domnului, nu numai pentru a ne aminti de faptul că suntem consacrați Inimii Ei de Mamă, ci și pentru a o cinsti în continuare, în luna mai, care îi este dedicată în întreaga Biserică Universală.

Cu această ocazie vom pune sub ocrotirea Sfintei Fecioare Pelerinajul pe care Eparhia din Oradea îl va face la Blaj, în data de 2 iunie, unde Papa Francisc va celebra Sfânta Liturghie pe Câmpia Libertății și îi va beatifica pe cei șapte episcopi greco-catolici martiri.

Slujba Paraclisul Maicii Domnului va fi celebrat de către rectorul seminarului, pr. Anton Cioba, în prezența Preasfinției Sale Virgil Bercea și a unui sobor de preoți și animată de Corul Schola Cantorum, al Seminarului nostru.

Toți credincioșii, toți preoții, toți tinerii noștri sunt invitați la a o cinsti împreună pe Mama noastră cerească.

Redacția

Citeste mai departe...

Fecioara de la Fatima Sărbătorită la Seminarul Orădean (2019-05-14)

Nu, Rozarul nu este apelul cel mai important al Fecioarei de la Fatima. Esențialul este inclus în cererea Mariei: „Vreți să vă oferiți Domnului, gata să primiți toate suferințele pe care vi le va trimite?” Sacrificiile pe care le implică îndeplinirea zilnică a obligațiilor propriei stări de viață, oferite ca reparare pentru propriile păcate și pentru convertirea păcătoșilor, constituie condiția principală pentru a pune capăt răului ce amenință lumea de astăzi. Mai apoi, Rozarul este important ca ajutor pentru a îndeplini obligațiile propriei stări. Așa poate fi rezumată importanța aparițiilor Sfintei Fecioare de la Fatima.

Citeste mai departe... Galerie media (15)

Pelerinajul seminariștilor orădeni în Maramureș (2019-05-11)

Aducem mulțumire lui Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit ca și în acest an să participăm la Pelerinajul anual de la Sighet în memoria episcopilor martiri. Anul acesta pelerinajul a fost pus sub semnul pregătirii pentru venirea Sfântului Părinte Papa Francisc în România și a beatificării celor șapte episcopi care au murit în faimă de martiri, eveniment ce se va desfășura la Blaj, în data de 2 iunie. La Sfânta Liturghie din Cimitirul săracilor, cuvântul de învățătură l-a rostit PS Florentin Crihălmeanu, episcop de Cluj-Gherla, care ne-a reamintit suferința și jertfa care stă la temelia Bisericii noastre Greco-Catolice.

Citeste mai departe... Galerie media (60)
<<Inapoi 1 ... 4 5
6
7 8 ... 29 Inainte>>