Home / Acasa

Ultimele ştiri

Zilele mondiale ale tineretului - Köln 2005 (2005-08-07)

În data de 7 august 2005, un grup de 8 seminariști ai Seminarului nostru, alături de Pr. Cristian, împreună cu alți 70 de tineri ai eparhiei de Oradea, printre care și preoți, am pornit în pelerinaj spre Köln, unde urma să ne întâlnim cu Papa Benedict al XVI-lea, urmașul Sfântului Petru, și cu alte zeci de mii de tineri din lumea întreagă.

Citeste mai departe...

Laudatio, la zece ani de arhierie (2004-12-09)

Anul acesta, pe 9 Decembrie, Preasfinția Sa Virgil Bercea va împlini 47 de ani de viață și 22 de ani de preoție.

Acum zece ani, în catedrala Blajului, tânărul preot Virgil Bercea primea darul arhieriei. Astăzi, tânărul Arhiereu Virgil Bercea primește darul sărbătoririi a zece ani de vlădicie. Da, pentru că fiecare zi din viața noastră, fiecare lună și fiecare an este dar de la Domnul.

Citeste mai departe...

Hirotesire la sărbătoarea Patronului Eparhiei de Oradea - 2004 (2004-12-06)

Roadele muncii fiecărei persoane se concretizează spre sfârșitul anului prin darurile Sfântului Nicolae. La fel și munca seminariștilor din anii III și IV ai Seminarului Eparhiei a fost încununată prin oferirea treptelor lectoratului și ipodiaconatului.

În cadrul festiv al Sfintei Liturghii conduse de PSS Virgil BERCEA și un sobor de preoți, 12 seminariști au primit treapta lectoratului, iar alții nouă – fiind deja lectori – au fost hirotesiți ipodiaconi.

Litughia a fost animată de corul Seminarului dar și de părinții emoționați, invitați și credincioși ai parohiei.

Pe această cale ne alăturăm în rugăciune proaspeților studenți hirotesiți, cărora le dorim cât mai mari progrese spirituale.

Citeste mai departe... Galerie media (23)

Inaugurarea noii clădiri a Seminarului Teologic Greco-Catolic Oradean (2003-10-02)

În data de 2 octombrie 2003, la orele 10:00, noul cămin al Seminarului Teologic «Sf. Trei Ierarhi ˗ Vasile, Grigore și Ioan» a fost inaugurat.

Citeste mai departe... Galerie media (25)
<<Inapoi 1 ... 33 34 35 36
37
Inainte>>