Home / Stiri

ŞTIRI

Vizita comunității Seminarului din Oradea în Țara Oașului

Comunitatea Seminarului Greco-Catolic ,,Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea s-a bucurat de invitația părintelui Ovidiu Brîndușe de a se uni în rugăciune împreună cu comunitatea din satul Cămârzana și din satul Aliceni, în ziua de duminică, 27 noiembrie 2022, a 30-a După Rusalii

Sfânta Liturghie a fost celebrată în satul Cămârzana, la parohia ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril”, de către părintele Alin Vara, vicerector al Seminarului din Oradea, răspunsurile fiind oferite de către seminariști. Comunitatea s-a bucurat de prezența Seminarului din Oradea și a mulțumit părintelui vicerector pentru frumosul cuvânt de învățătură rostit cu privire la Evanghelia din duminica a 30-a după Rusalii, care ne relatează episodul în care un tânăr bogat se întâlnește cu Mântuitorul nostru Isus Hristos.

În același timp, părintele rector Anton Cioba și părintele spiritual Florin Bode au participat la Sfânta Liturghie de rămas-bun a părintelui Marian Rednic în Parohia Călinești Oaș, pe care o lasă după 16 ani de păstorire, întrucât a primit o altă misiune.  În cadrul aceleiași Sfinte Liturghii, celebrată de părintele Iacob Feier, protopop al Țării Oașului împreună cu un sobor de preoți, a avut loc instalarea a noului păstor al comunității din Călinești Oaș - părintele Paul Osoian.

De la ora 16.00, credincioșii parohiei Cămârzana au fost invitați să se unească în rugăciune alături de comunitatea parohiei ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Aliceni, parohie păstorită tot de către părintele Ovidiu Brîndușe, unde s-a oficiat slujba Sfântului Maslu.

Biserica s-a dovedit cu adevărat neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși care s-au adunat pentru Slujba Sfântului Maslu, pentru vindecarea trupească, dar mai ales pentru vindecarea sufletească. Oficiul Maslului a fost celebrat de către părintele Anton Cioba, rector al Seminarului din Oradea, părintele Alin Vara, părintele Ovidiu Brîndușe, paroh al celor două parohii vizitate, părintele Vasile Tămas, părintele Vasile Vraja, părintele Radu Huton și părintele Nicu Glodan.

Cuvântul de învățătură la finalul slujbei a fost rostit de către părintele rector. Într-un final, bucatele aduse de credincioși au fost binecuvântate și stropite  cu apă sfințită, iar credincioșii au fost unși cu untdelemn sfințit.

În strană, textele apostolului au fost citite de către seminariștii Gabriel Pop, Andrei Alexa, Javier Orozco, Samuel Erdodi, Liviu Tomoioagă, Sergiu Lăpăduș și de către Luca Brîndușe, fiul părintelui paroh Ovidiu și implicit fiul comunității. De altfel, întreaga comunitate a fost foarte bucuroasă să aibă o vocație din sânul ei pentru preoție. Cu acest prilej, mulțumim Țării Oașului pentru toate vocațiile dăruite la preoție, care nu sunt puține. Doar în Eparhia de Oradea avem mai mulți preoți, îndrumători spirituali, proveniți din această zonă.

La final, credincioșii au pregătit o mică agapă frățească pentru toți participanții la Slujba Sfântului Maslu, în fosta școală a satului.

Dorim să mulțumim părintelui Ovidiu Brîndușe pentru invitația de a ne uni în rugăciune cu cele două comunități păstorite de dânsul, dar dorim să mulțumim și comunităților pentru ospitalitatea de care au dat dovadă și pentru vocația oferită nouă în acest an. De altfel, mulțumim lui Dumnezeu pentru că am avut ocazia să vedem o comunitate atât de frumoasă și de unită, pe care o să o vizităm din nou cu cea mai apropiată ocazie.

                                                                                                                      Redacția

Galerie media (12)

2022-12-05