Home / Stiri

ŞTIRI

Vizita Seminariștilor orădeni la Satu Mare

Duminică, 20 iunie 2021, comunitatea Seminarului „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea s-a rugat și s-a bucurat de Sfânta zi a Rusaliilor, a Pogorârii Spiritului Sfânt, alături de comunitatea Parohiei „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din Satu Mare.

Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a fost celebrată de către Părintele Rector Anton Cioba, împreună cu Părintele Protopop Dumitru Roman, paroh și păstor al comunității, și cu Părintele Laurențiu Costin, fiind animată de vocile corului format din seminariștii orădeni care, împreună cu enoriașii parohiei, s-au lăsat binecuvântați de Spiritul Sfânt, asemenea Apostolilor și ucenicilor. Totodată, această binecuvântare s-a văzut în mod concret prin primirea Primei Sfinte Împărtășanii de către copiii din parohie.

Sensul vieții noastre este să primim darurile Spiritului, în fiecare zi tot mai mult, și să folosim aceste daruri în folosul aproapelui nostru.

În ziua de Rusalii are loc întemeierea în chip văzut a Bisericii creștine, peste apostoli coborându-se în chip de limbi de foc Spiritului Sfânt, ca, mai apoi, ei sa meargă în toata lumea și să vestească Cuvântul la toate neamurile. Însuși îndemnul Domnului este să primim în fiecare zi tot mai mult Spirit, pentru că Spiritul niciodată nu-l putem defini, căci Dumnezeu nu dă Spiritul cu măsură (în mod limitat), ci în fiecare zi El dă tot mai mult. Acest fapt e specific iubirii: ori crește, ori nu e iubire. Și astfel, în fiecare zi primim tot mai mult Spirit Sfânt şi în fiecare zi suntem tot mai scufundați în această iubire a Tatălui față de Fiul, și a lui Dumnezeu Treime față de noi toți. Așadar, noi reușim să împlinim misiunea lui Isus.

Acest îndemn l-au primit și Valentin și Anca, cei doi miri care au ales să-și unească destinele, devenind una, un singur trup, în această sfântă zi. Cerând Darurile și ajutorul Spiritului Sfânt, care să vină asupra lor să-i călăuzească, să le ofere înțelepciune, înțelegere și frică de Dumnezeu, îndrumându-le pașii în această călătorie minunată împreună, ei s-au arătat cu adevărat dornici să trăiască conform Legii divine, fiind asemenea lui Cristos cu Mireasa Sa, Biserica, devenind adevărate modele pentru toții invitații prezenți la această frumoasă sărbătoare.

Domnul Dumnezeu să îi ocrotească și să le călăuzească pașii, oferindu-le toate darurile necesare în drumul lor, ținându-i în grija Sa mereu, iar nouă să ne dea harul de care avem nevoie pentru a fi frați cu adevărat în Trupul Mistic al lui Cristos.

 

Redacția

Galerie media (20)

2021-06-20