Home / Acasa

Ultimele ştiri

Eparhia de Oradea și Seminarul Teologic au fost consacrate Inimii Neprihănite a Fecioarei Maria și Spiritului Sfânt (2018-05-31)

Luna mai este dedicată Sfintei Fecioara Maria, Mama lui Dumnezeu. Îi mulțumim Domnului că în marea sa bunătate, ne-a oferit încă o dată ocazia de a aduce prinos de laudă prin rugăciune și venerație celei ”mai onorată decât serafimii și mai mărită (...) decât serafimii”.

În acest context, tradiția anilor anteriori a continuat și astăzi, 30 mai 2018 cu programul de rugăciune organizat în fața Grotei Sfintei Fecioare din curtea Seminarului Greco-Catolic din Oradea.

Citeste mai departe... Galerie media (20)

Festivitatea de absolvire a Promoţiei 2018 a Universităţii „Babeş – Bolyai”, Facultatea de Teologie Greco-Catolică, Departamentul Oradea (2018-05-25)

Pentru studenţii şi masteranzii absolvenţi ai Departamentului Oradea al Facultăţii de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj – Napoca, ziua de vineri 25 mai 2018 a fost una specială. A fost ziua în care a răsunat „ultimul sunet de clopoţel”, o ocazie fericită de a aduce prinos de laudă Bunului Dumnezeu pentru tot darul primit şi de a exprima deplina gratitudine şi respectul faţă de toţi cei care au contribuit la formarea intelectuală şi spirituală a studenţilor seminarişti şi a masteranzilor.
Citeste mai departe... Galerie media (25)

Invitație la rugăciune în Luna Mai: Paraclisul Maicii Domnului la Grota din curtea Seminarului Teologic (2018-05-22)

Dragi tineri,

Iubiți credincioși,

 

Luna Mai este dedicată Sfintei Fecioare Maria. Activitățile din biserica noastră, în această lună, sunt organizate cu o atenție deosebită față de Mama noastră cerească.

În curtea Seminarului avem o grotă cu imaginea Preacuratei Fecioare Maria care ne veghează pe toți. În fiecare an, în această lună organizăm diferite rugăciuni închinate Mamei lui Dumnezeu și a noastră, rugăciuni la care participă grupurile de tineri din Oradea dar și credincioșii din parohiile noastre.

Cu mare drag vă invităm să ne rugăm împreună Paraclisul Maicii Domnului în seara zilei de miercuri, 30 mai 2018, începând cu ora 19.30, la grota din curtea Seminarului nostru. Slujba Paraclisului va fi animată de către seminariști.

Pr. Anton CIOBA

Rector

Citeste mai departe...

Mica Tereză – Doctor al Bisericii (2018-05-18)

Sfânta Tereza de Lisieux, numită și Sfânta Tereza a Pruncului Isus și a Sfintei Fețe este o călugăriță carmelită franceză care a trăit la sfârșitul secolului al XIX-lea. Este cunoscută și cu numele de Tereza cea mică, pentru a fi deosebită de Tereza de Ávila. A murit la 24 de ani de tuberculoză, pentru care atunci nu existau medicamente adecvate. În ultimii săi ani de viață, la cererea superioarei, și-a povestit viața. După moartea ei, aceste scrieri au fost publicate, cartea fiind intitulată Istoria unui Suflet, care a devenit o carte clasică a spiritualității catolice, și cu timpul Sfânta a fost beatificată, canonizată, și declarată Învățător al Bisericii. Părinții Sfintei Tereza, Louis și Zélie Martin, la mult timp după canonizarea fiicei lor, au fost și ei beatificați și canonizați. Canonizarea lor a avut loc pe 18 octombrie 2015.

Citeste mai departe...

Lansare de carte: „Priveghere prin poezie” de Aurel HORGOŞ (2018-05-18)

Joi 17 Mai 2018, în Aula Magna a Seminarului Teologic Greco Catolic din Oradea, a avut loc lansarea cărţii „Priveghere prin poezie”, autorul fiind Aurel HORGOŞ.

Din cuvântul autorului: „ Dedic acest volum de poezii Marii Uniri de la anul 1918 cu ocazia împlinirii a o sută de ani de la marele eveniment. Plecăciune înaintaşilor şi străbunilor noştri prezenţi la Alba Iulia în frunte cu preotul protopop Gavril Lazăr, econom Graţian Horgoş, Mihai Horgoş, Paul Galchiş şi Petru Gal”.

Poeziile autorului Horgoş Aurel, care au văzut lumina tiparului, constituie o evidentă provocare pentru cititori, dar care vor fi încântaţi de posibilitatea pe care o vor avea de a cunoaşte comoara gândurilor ascunse şi tainele adăpostite între coperţile volumului – afirmă d-na Mioriţa Săteanu în prefaţa cărţii.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Admiterea la Seminarul Teologic Major și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2018 (2018-05-16)

vezi afiş

Informaţii pentru admiterea la Seminarul Teologic Major și Facultatea de Teologie Greco-Catolică Oradea, anul 2018

Cei care doresc o aprofundare intelectuală a teologiei, pentru a găsi răspunsuri la întrebări lăuntrice, pentru a cultiva o pasiune proprie sau pentru a deveni la rândul lor profesori de religie,  pot să o facă devenind studenţi la FACULTATEA DE TEOLOGIE.

Citeste mai departe... Galerie media (1)

Sfântul Anton de Padova a poposit la Oradea (2018-05-13)

La propunerea Provinciei Franciscane ,,Sf. Iosif” a Fraților Minori Conventuali din România, cu aprobarea Conferinței Episcopilor Catolici din România, în perioada 7 mai – 13 iunie 2018 are loc pelerinajul cu relicvele Sfântului Anton de Padova prin diferite parohii ale diecezelor și eparhiilor din România.

În cadrul pelerinajului relicvele Sfântului Anton de Padova vor poposi în mai multe parohii catolice din țară oferind posibilitatea numeroșilor săi cinstitori să-l întâlnească și să-i ceară ajutorul și mijlocirea pentru susținerea și ocrotirea familiei.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Pelerinaj la Sighet în cinstea episcopilor martiri (2018-05-12)

Sâmbătă, 12 Mai 2018, a avut loc pelerinajul anual desfășurat la Sighet, un pelerinaj dedicat episcopilor martiri morți în închisoarea comunistă de la Sighet. Pe lângă grupurile de pelerini veniți din toată țara, au participat și seminariștii de la Seminarul Greco-Catolic Sfinții Trei Ierarhi din Oradea, însoțiți fiind de Pr. Rector Anton Cioba, de Vicerectorul Florin Bode, de și de Pr. Spiritual al Seminarului, Anton Rus.

Citeste mai departe... Galerie media (40)

Rugăciuni dedicate Sfintei Fecioare Maria în luna Mai (2018-05-09)

Luna mai este dedicată Preacuratei Fecioare Maria. În această perioadă, în mod deosebit, comunitatea Seminarului Teologic Greco-Catolic “Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea organizează diferite programe de rugăciune în cinstea Maicii Domnului. Astfel în seara zilei de 7 mai ne-am rugat Acatistul Sfintei Fecioare de la Fatima.

Citeste mai departe... Galerie media (10)

Pr. George CHIŞ - Mărturie vocațională în fața seminariștilor (2018-05-08)

În seara zilei de marți, 7 mai 2018, Pr. George Chiș, paroh la Valcău de Jos, Valcău de Sus și Sâg, Jud. Sălaj, a fost prezent în mijlocul comunității seminarului nostru, fiind invitat să dea o mărturie despre vocația sa la preoție. 

Într-un cadru familiar, Pr. George a împărtășit din trăirile sale din timpul chemării inițiale la preoție, apoi din viața de seminar și, desigur, din provocările ce le-a întâmpinat ca preot, în cei 11 ani de când a fost hirotonit.

Citeste mai departe... Galerie media (5)
<<Inapoi 1 ... 5 6
7
8 9 ... 24 Inainte>>