Home / Stiri

ŞTIRI

Pr. Vasile Petcaș a celebrat prima Sfântă Liturghie la Seminarul în care s-a format

A devenit deja o tradiție ca după hirotonire, preoții care s-au format în Seminarul Eparhial din Oradea să se întoarcă, în calitate de preoți, pentru a celebra Sfânta Liturghie împreună cu membrii comunității din care a făcut parte, ca semn de mulțumire și comuniune.

În dimineața zilei de marți, 14 ianuarie 2020, Pr. Vasile Petcaș, alături de preoții formatori și de alți preoți oaspeți ai seminarului, a celebrat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie comunitară în “Capela Sfinții Trei Ierarhi” a Seminarului nostru, ținând și un cuvânt de învățătură. Printre sentimentele de emoție și bucurie, atât ale părintelui Vasile cât și a celorlalți prezenți, s-a creat o atmosferă de prietenie, comuniune și speranță.

Părintele Vasile Petcaș a fost student al Departamentului Oradea, al Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității “Babeș-Bolyai” Cluj Napoca între anii 2014-2018 și în același timp seminarist, urmând programul formativ al Seminarului “Sfinții Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea. După ce a încheiat studiile de licență s-a înscris la programul de masterat în aceeași instituție.

A fost hirotonit diacon în data de 6 decembrie 2018 în Biserica “Sfânta Maria” din Baia Mare de către PS Vasile Bizău și preot în data de 6 decembrie 2019 în Biserica Mănăstirii din Prislop, Jud. Maramureș.

Originar din Baia Sprie, Pr. Vasile este căsătorit și are doi copii. Își va desfășura misiunea de preot în comunitatea Mănăstirii din Prislop, Maramureș, alături de pr. Stareț Irineu Bârle și de ceilalți preoți de la Mănăstire.

îi mulțumim Domnului pentru darul și harul preoției Părintelui Vasile și, de asemenea, părintelui Vasile pentru mărturia pe care ne-a dat-o atât în tipul în care era membru al comunității noastre cât și după aceea. Ne unim în rugăciune pentru o păstorire îmbelșugată!

 Redacția

Galerie media (8)

2020-01-15