Home / Stiri

ŞTIRI

Rugăciune Taizé la Seminarul Teologic din Oradea

Pe fundalul cântecelor specifice rugăciunii Taizé, zeci de tineri s-au rugat împreună la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea, luni seara, 9 mai 2016.

Prezent la eveniment a fost şi fr. James de la Taizé, cel care se ocupă de grupurile de români care merg în pelerinaj în acest loc binecuvântat, în fiecare an.

Fratele James s-a aflat în România pentru a participa la mai multe activităţi specifice, la Bucureşti, Oradea dar şi în alte locuri.

Taizé nu este un cântec, nu este o rugăciune ci este un sat din Franţa unde, în anul 1940 a fondat o comunitate de călugări. De atunci au început să-i primească pe tinerii care au dorit să se roage împreună cu ei şi să participe câte o săptămână la viaţa lor comunitară. Astăzi sunt zeci de mii de tineri care merg la Taize, din toate colţurile lumii, pentru a trăi o experienţă de credinţă profundă, acolo, unde nu se face diferenţa între confesiuni, acolo unde toţi sunt primiţi cu braţele deschise. Chiar între călugării de acolo există fraţi de diferite confesiuni, iar faptul că mulţi dintre ei doresc să se reîntoarcă ori de câte ori au posibilitatea, înseamnă că este ceva care-i atrage.

Pentru a veni în întâmpinarea tinerilor din diferite ţări, fraţii din Taizé organizează întâlniri mondiale ale tinerilor în diferite oraşe mari ale Europei, în perioada revelionului. La aceste întâlniri participă milioane de tineri, nu numai din ţara în care se organizează ci din diferite ţări.

Cântecele au fost interpretate la instrumente de un grup de tineri talentaţi din Grupul „Allegria” şi nu numai.

Biroul de presă al Episcopiei de Oradea

Galerie media (5)

2016-05-09