Home / Stiri

ŞTIRI

Campionatul eparhial de fotbal - 2015

A III-a ediție a campionatului Eparhial de fotbal organizat de către Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea a debutat joi, 4 iunie a.c., începând cu orele 11, la terenul sintetic 5x5 de lângă Sala Sporturilor „Antonio Alexe” din Oradea. Echipele care au răspuns pozitiv invitației noastre au fost: echipele din Protopopiatele Șimleu, Tășnad, Carei, cele de la Liceul Greco-Catolic „Iuliu Maniu” Oradea, Colegiul „Sf. Familie”, echipa preoților și, bineînțeles, echipa seminarului. Trebuie precizat că s-a început prin conștientizarea faptului că „victoria înseamnă disciplină, instrucție, îndrăzneală și curaj”.

Meciul de debut a fost între echipele Seminarului Teologic și Colegiul „Sf. Familie”. Deși din prima zi nu se putea pronunța o câștigătoare, echipele protopopiatelor de Șimleu și Tășnad își depuneau serios candidatura pentru victoria finală.

Ziua de vineri a debutat chiar cu derby-ul dintre primele două clasate, Șimleu și Tășnad, meciul terminându-se indecis, cu un rezultat de egalitate (3-3). Odată cu trecerea fiecărui meci în parte și victoriile pe bandă rulantă a celor două contracandidate, se simțea presiunea unei situații inedite: alegerea câștigătoarei în funcție de golaveraj.

Înainte de ultimul meci, cel dintre echipa preoților și cea a Șimleului, câștigătoarea la momentul respectiv era echipa Tășnadului cu un golaveraj mai bun decât al contracandidatei din Șimleu; însă echipa Șimleului a dat dovadă de un spirit de echipă extraordinar și a reușit să înscrie atât cât îi era necesar pentru a-și asigura victoria finală.

Trebuie felicitați în mod special tânărul Sebastian Rus din protopopiatul Carei, pentru obținerea trofeului de cel mai bun marcator  și de cel mai bun jucător al turneului și, de asemenea, domnul Sorin Suciu pentru evoluția care i-a adus titlul de cel mai bun portar. De asemenea le mulțumim arbitrilor și anume: pr. Alexandru Dragoș, Andrei Szilagyi, Raul Sturz și Bogdan Baciu.

Mulțumim echipelor participante și preoților însoțitori și îi felicităm pe fiecare jucător în parte pentru performanțele obținute! De asemenea mulțumim formatorilor din Seminar care au făcut posibilă desfășurarea în condiții optime acestui campionat.

Nu în ultimul rând, mulțumim lui Dumnezeu că ne-a binecuvântat să ajungem să trăim aceste momente de fraternitate, în care ne-a dovedit din nou că „unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, sunt și Eu acolo în mijlocul lor” (Mt. 18,20).

Giusepe GHIURCĂ

Anul II

Galerie media (10)

2015-06-04