Home / Stiri

ŞTIRI

Întâlnirea de 10 ani – Promoția 2008

Cu emoție în suflet, absolvenții promoției 2008 a Departamentului Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj Napoca și a Seminarului Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan Oradea s-au reîntâlnit într-un cadru festiv pentru a celebra aniversarea celui de-al zecelea an de la absolvire.

Evenimentul s-a desfășurat în seminarul nostru din Oradea, și a debutat cu Sfânta Liturghie Arhierească, celebrată în Biserica Seminarului. Procesiunea dinspre Capela Sfinții Trei Ierarhi spre Biserica Seminarului a fost solemnă, întrucât este prima dată când aproape toți absolvenții seminarului care sunt hirotoniți preoți, colegi aparținători promoției 2008, au celebrat împreună cu PS Virgil și formatorii din seminar Sfânta Liturghie.

În biserică erau prezenți și o mare parte din profesorii acelei vremi dar și colegii laici, împreună cu familiile colegilor preoți care erau în jurul altarului. Cuvântul de învățătură a fost adresat de PS Virgil Bercea, decanul Facultății noastre de Teologie pe acea vreme. Ierarhul și-a exprimat bucuria reîntâlnirii, mulțumind lui Dumnezeu pentru darul chemării, invitând în același timp nu doar pe preoți ci și pe ceilalți absolvenți să trăiască bucuria Evangheliei.

După momentul solemn al sfintei Liturghii evenimentul a continuat cu întâlnirea dintre absolvenți și profesori care s-a desfășurat în Aula Magna Episcop Ioan Suciu a Seminarului nostru. Aici, la citirea catalogului de către profesorii responsabili, majoritatea absolvenților au răspuns „Prezent!”. De menționat faptul că la eveniment au participat absolvenți ai specializărilor: Teologie Pastorală, Teologie-Istorie și Teologie-Filozofie.

Amintindu-și cu plăcere și cu emoție de momentele de studenție, atât profesorii cât și absolvenții au împărtășit din experiențele lor din ultimii zece ani de viață. Dintre absolvenți, mulți au participat însoțiți de soți sau de soții dar și de copii, fapt ce demonstrează că facultatea urmată și-a pus amprenta asupra întregii lor familii. Și-au împărtășit realizările dar și momentele grele pe care le-au înfruntat în viață, mărturisind în același timp faptul că speranța în Domnul este cea care întotdeauna i-a ajutat să treacă peste provocări.

Ultima parte a întâlnirii a fost prânzul festiv luat împreună: absolvenți – profesori – formatori. În jurul mesei, cei prezenți împreună cu PS Virgil, au avut sentimentul că după zece ani, familia s-a unit din nou. De data aceasta, tânăra generație – copiii absolvenților – s-au simțit parte din familie, făcând coaliție nu numai în jurul Candy bar-ului dar și după aceea, fiind de nedespărțit la jocurile ce le-au făcut împreună.

A fost un moment de aducere aminte, un moment în care s-a privit înapoi în timp pentru a mulțumi lui Dumnezeu pentru darurile primite. A fost un moment de îmbogățire reciprocă și, desigur, de comemorare a celor care nu mai sunt printre noi.

Mulțumim așadar tuturor pentru colaborare și pentru împărtășirea făcută. Dumnezeu să ne ajute ca la următoarea întâlnire – cea de douăzeci de ani – să fim prezenți toți colegii și, de ce nu, și tânăra generație, cea a copiilor, să numere mai mulți membri decât cea veche, a părinților.

 Pr. Anton Cioba

Galerie media (24)

2018-06-24