Home / Stiri

ŞTIRI

Un nou Diacon în Eparhia de Oradea

În Duminica de după Înălțarea Sfintei Cruci, Preasfinția Sa Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea, a celebrat Sfânta Liturghie în Parohia Sfântul Gheorghe (Biserica Seminarului) din Oradea. În cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa l-a ridicat la treapta diaconatului pe ipodiaconul Patrik Florentin Nagy. Alături i-au fost și Pr. Anton Cioba, rectorul seminarului din Oradea, Pr. Antoniu Suciu, administratorul seminarului, Pr. Florin Bode, parohul bisericii,  Pr. Javier Orozco de Donesteve, Pr. diacon Grațian Guiaș. precum și credicioșii parohiei împreună cu membrii familiei.

În cuvântul de învățătură, PS Virgil, interpretând evanghelia duminicii, a explicat celor prezenți ce înseamnă pentru noi, creștinii de astăzi, să ne purtăm crucea în fiecare zi, făcând o paralelă și cu Sfintele martire ale zilei, Sf. Sofia și fiicele ei Pistis, Elpis și Agapis, îndemnându-i pe toți cei prezenți să fie înțelepți și să-și manifeste iubirea în misiunea pe care o au, să accepte crucile din viața lor și să fie semne care conduc spre Cristos.

Patrik Florentin Nagy s-a născut în data de 12 aprilie 1998, în orașul Satu Mare, Jud. Satu Mare. Este originar din localitatea Odoreu, Jud. Satu Mare, Parohia „Adormirea Maicii Domnului” Odoreu, parohie în care a primit și Sfintele Taine ale inițierii creștine în data de 24 mai 1998. În perioada 2013-2017 a urmat studiile liceale la Colegiul Național „Doamna Stanca” din Satu Mare.

A fost admis în Seminarul Teologic Eparhial din Oradea și la Departamentul Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca în sesiunea de vară a anului 2017.

În anul 2021 a absolvit cursurile Departamentului Oradea al Facultății de Teologie Greco-Catolică, nivelul licență, încheind și programul formativ în vederea preoției în Seminarul Sfinții Trei Ierarhi „Vasile, Grigore și Ioan” Oradea. În anul 2023 a finalizat cursurile masterale ale Departamentului Oradea al Facultății noastre de Teologie, urmând să-și susțină lucrarea de disertație.

S-a căsătorit cu Adina Aura, originară din Satul Habic, Jud. Mureș, în data de 15 iulie 2023 în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Reghin.

Din luna septembrie a anului 2022 este cantorul Parohiei „Sf. Gheorghe”. 

Biroul de Presă

(Sursa: www.egco.ro)

Galerie media (5)

2023-09-18