Home / Stiri

ŞTIRI

Sfințirea icoanei Sfintei Fecioare

Marți, 9 decembrie 2008, cu începerea de la orele 17:00, a avut loc în incinta Seminarului orădean o seară de rugăciune în cinstea încheierii anului jubiliar al Aparițiilor Sfintei Fecioare de la Lourdes. Cu această ocazie a fost sfințită și icoana Neprihănitei din grota Seminarului.

Programul acestei seri a fost unul mult mai amplu decât simpla binecuvântare a icoanei Preacuratei. S-a început cu vizionarea uni scurt film documentar care a prezentat pe scurt istoria aparițiilor de la Lourdes. În continuare, în timp ce se recita Rozarul, a avut loc o procesiune cu lumânări înspre grota din curte. Odată ajunși în fața grotei, Preasfinția Sa Virgil Bercea a rostit rugăciunea de sfințire a noii icoane. După acest moment solemn a avut loc o agapă frățească. Ziua de 9 decembrie coincide cu aniversarea Preasfințitului Virgil, astfel că am avut ocazia să-i cântăm „La mulțiani!” și să-i urăm un episcopat sfânt.

Seara s-a terminat cu proiecția unei selecții de poze care au dorit să prezinte activitatea Seminarului în pelerinajul de la Lourdes, urmată de proiecția celei mai noi ecranizări ce urmărește fidel firul întâmplărilor din Lourdes-ul anului 1858, când au avut loc aparițiile Sfintei Fecioare.

Pe lângă prezența Preasfințitului Virgil, ne-am bucurat și de cea a unor invitați care ne-au sprijinit atât financiar cât și cu rugăciunea în pelerinajul de la Lourdes. Dorim ca pe această cale să le muțumim atât pentru generozitatea de care au dat dovadă cât și pentru faptul că au răspuns invitației de a participa la sfințirea noii icoane a Neprihănitei.

2008-12-09