Home / Stiri

ŞTIRI

Seminariștii orădeni la cea de-a 100-a Noapte de veghe, în Parohia Ştei

În noaptea dintre 19 spre 20 mai a.c., Parohia „Schimbarea la faţă” din Ştei a fost gazda tradiţionalei „Nopţi de veghe”, acelei nopţi petrecute în totalitate în rugăciune şi cânt de laudă aduse lui Dumnezeu. Creştini din diferite colțuri ale ţării s-au reunit în rugăciune pentru aniversarea celei de-a 100-a nopți de veghe. Aceşti credincioşi, alături de miile de ascultători ai Radio Maria au oferit efortul, renunţările şi rugăciunile lor la intenţia Sfintei Fecioare Maria, pentru obţinerea de haruri de la Fiul Său, Isus.

Programul spiritual a debutat cu Rozariul după care a urmat Vecernia animată de seminariștii orădeni, urmând apoi Sfânta Liturghie celebrată de PS Virgil Bercea, împreună cu un sobor de preoți veniți din Eparhiile și Diecezele noastre. Credincioşii, ascultând îndemnul din Evanghelie: „Oile Mele ascultă de glasul Meu şi Eu le cunosc pe ele, şi ele vin după Mine” (Io 10, 27-38), au avut bucuria de a primi învăţătura Domnului şi de a fi hrăniţi cu Sfintele Sale Taine. E nevoie de astfel de momente cu Isus, pentru a putea trăi pe deplin prezentul.

Adorându-L pe Isus, comunitatea a privit spre Cea care îi este mereu alături: Maica Sa Preasfântă. Ea a fost invocată şi lăudată prin Acatistul Sfintei Fecioare de la Fatima, rugăciune celebrată de Pr. Anton Cioba, rectorul Seminarului Teologic din Oradea. De subliniat faptul că în biserica din Ștei, în aceste momente de rugăciune a fost prezentă și Fecioara Peregrină: o copie fidelă a Statuii Sfintei Fecioarei de la Fatima. După celebrarea Acatistului a urmat o procesiune cu Statuia Fecioarei de la Fatima prin oraș precum și alte celebrări liturgice, programul religios terminându-se în dimineața zilei de sâmbătă.

            Îi mulțumim bunului Dumnezeu pentru că ne-a oferit ocazia de a participa la acest eveniment religios ce reunește întreaga Biserică Catolică de ambele rituri din România. Aducem mulțumiri Preasfinţiei Sale Virgil Bercea pentru prezenţa sa în mijlocul comunității din Ștei și a tuturor pelerinilor adunați cu această ocazie. Mulțumim gazdelor pentru organizarea acestui eveniment de o trăire spirituală deosebită și, nu în ultimul rând, mulțumim tuturor pelerinilor prezenți. Aceștia ne-au transmis credința și puterea lor de sacrificiu.

 

 Mihai Miclăuș

Anul II

Galerie media (10)

2017-05-20