Home / Stiri

ŞTIRI

Exerciții spirituale pentru seminariștii orădeni - 2007

În fiecare an, la începutul Săptămânii Mari, studenții Seminarului Teologic Greco- Catolic din Oradea se pregătesc pentru sărbătoarea Învierii Domnului participând la Exercițiile Spirituale organizate în Parohia Șinteu, județul Bihor, pentru anii I și II și la Mânăstirea Franciscană din localitatea Vințu de Jos din județul Alba pentru anii III și IV. Anul acesta exercițiile s-au desfășurat în periada 30 martie - 4 aprilie.

Mediațiile pentru seminariștii anilor I și II au fost ținute de Pr. Mihai Vătămămelu care este călugăr în Ordinul Franciscanilor Minori Conventuali (OFMC) din Carei. Printre temele prezentate seminariștilor s-au numărat cunoașterea de sine, cunoașterea binelui și a răului, cunoașterea fericirii și a rănilor din trecutul fiecăruia și nu în ultimul rând cunoașterea iubirii lui Dumnezeu. Seminariștii nu au meditat singuri asupra temelor amintite deoarece au fost însoțiți și sprijiniți de pr. rector Cristian Sabău, de fr. Lucian Seș și de pr. spiritual Coriolan Buzașiu.

Pe de altă parte, împreună cu seminariștii anilor III și IV s-au aflat pr. vice-rector Nicolae Bodea, pr. spiritual Dorel Damian, dar și pr. rector Cristian Sabău, care, după două zile la Șinteu s-a îndreptat spre Vințu de Jos. Aceștia au fost conduși în meditațiile lor de pr. Mihai Afrențoaie din OFMC Roman, împreună cu care au străbătut drumul credinței lui Avraam, pornind de la scoaterea lui din casa tatălui său până la moartea sa, luându-l ca exemplu de părinte în credință. Programul spiritual s-a încheiat cu o vizită la Catedrala din Blaj, unde au avut deosebita plăcere de a-l întâlni și de a vorbi cu PF Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major al Bisericii noastre, urmat de un pelerinaj la sanctuarul marian din localitatea Cărbunari, acolo întâlnindu-l pe călugărul eremit pr. Jean Baptist.

Silviu MOISA

ANUL I

Galerie media (24)

2007-04-05