Home / Stiri

ŞTIRI

Seminariștii în pelerinaj la Sighet - 2007

O altă activitate ce a antrenat întreaga comunitate a Seminarului nostru a fost pelerinajul anual la nivel de Arhiepiscopie Majoră la Sighet. De regulă acest pelerinaj se face în a doua sâmbătă din luna mai. Anul acesta a avut loc pe data de 12 mai.

Seminariștii au participat la procesiunea care s-a făcut de la închisoarea din Sighet, devenită muzeu, până la Cimitirul săracilor. Acolo a avut loc Sfânta Liturghie pontificată de PF Lucian Mureșan, Arhiepiscop Major, alături de care s-au aflat și alți episcopi catolici din România. La finalul Sfintei Liturghii , PS Virgil Bercea a luat pământ într-o urnă, în amintirea episcopului Valeriu Traian Frențiu, pămând care a fost depus alături de osemintele PS Vasile Hosu, PS Iuliu Hirțea, Mons. Coriolan Tămâian și Mons. Ioan Dan în cripta Catedralei Sfântul Nicolae din Oradea.

Întorși la Oradea, seminariștii l-au întâmpinat pe PS Virgil, care alături de alți ierarhi prezenți, au depus în mod solemn urna adusă din Cimitirul Săracilor într- un sicriu, alături de sicriele celorlalte persoane amintite mai sus. Momentul solemn s-a încheiat cu Rugăciunea Panehidei pentru sufletele preoților și episcopilor amintiți.

Redacția

Galerie media (15)

2007-05-12