Home / Stiri

ŞTIRI

Donare de sânge la Seminarul Teologic Greco-Catolic din Oradea

Isus Hristos a venit să moară pentru păcătoşi ca noi să fim salvaţi de mânia lui Dumnezeu (Rom. 5,9), iar acum, prin sângele Lui avem răscumpărarea, iertarea de păcate, conform bogăţiilor harului lui Dumnezeu (Efeseni 1,7), prin sângele lui Isus Hristos am fost apropiaţi de Dumnezeu (Ef. 2,13); Isus a făcut pace între noi şi cer prin sângele Său (Col. 1,20).

Urmând exemplul lui Isus, Dumnezeul făcut om care şi-a dat sângele sfânt pentru mântuirea noastră, studenţii Seminarului Greco-Catolic Sfinţii Trei Ierarhi din Oradea în frunte cu Părintele Rector Anton Cioba, Părintele administrator Eduard Roman, au transformat pentru câteva ore Aula Magna a Seminarului în Centru de Transfuzie Sanguină.

Donarea de sânge s-a desfăşurat vineri, 22 aprilie, fiind organizată de Seminarul Teologic în colaborare cu centrul de Transfuzie Sanguină Oradea. La faţa locului a fost un echipaj medical condus de doamna doctor Olivia Ligia Burtă, şefa Centrului de Transfuzie Sanguină Oradea. Acţiunea s-a desfăşurat în cursul dimineţii, într-o atmosferă de căldură sufletească, fiecare donator fiind motivat de dorinţa ajutorării semenilor aflaţi în situaţii dificile şi care au nevoie de trensfuzie sanguină urgentă.

Sângele este simbolul vieţii, iar pentru noi, creştinii, a dona sânge înseamnă a dona viaţă celor care au nevoie. Acest lucru este un răspuns concret la invitaţia pe care ne-o adresează Isus, aceea de a ajuta pe cel din jurul nostru, de a ne face purtători ai problemelor celorlalţi şi, de ce nu, a dărui din ceea ce avem noi mai scump. Cei care au răspuns invitaţiei de a dona sânge sunt seminarişti ai seminarului nostru, studenţi ai altor facultăţi din Oradea precum şi alte persoane de bună credinţă din Oradea. Acţiunea se încadrează în activităţile dedicate Jubileului Milostivirii, fiind parte a drumului nostru spiritual spre Înviere!

Cristi Neagoe

Galerie media (10)

2016-04-22