Home / Stiri

ŞTIRI

Scrisoarea Preasfinţiei Sale Virgil, cu ocazia Zilei Mondiale de Rugăciune pentru Vocaţii

Dragii mei, 
  
Cel care se lasă atins de Dumnezeu va simți iubirea nemărginită iar din această iubire izvorăște dorința împărtășirii acestei experiențe și celorlalți. 

Duminică, 7 mai 2017, a 4-a duminică după Paști, întreaga Biserică Catolică se roagă pentru vocații. Tema centrală a mesajului pe care l-a transmis Sfântul Părinte Papa Francisc cu această ocazie este angajarea misionară care,  „nu este ceva care se adaugă la viața creștină, ca și cum ar fi un ornament, ci, dimpotrivă, este situată în inima credinței înseși: relația cu Domnul implică faptul de a fi trimiși în lume ca profeți ai cuvântului său și martori ai iubirii sale”. Biserica are nevoie de preoți încrezători și senini pentru că au descoperit adevărata comoară, nerăbdători să meargă s-o facă cunoscută tuturor cu bucurie! (cf. Mt 13,44). 

Mai mult ca oricând, astăzi este nevoie de vocații la preoție și la viața consacrată. În contextul socio-cultural actual, când societatea relativizează prea ușor valorile fundamentale, Biserica se regăsește adesea singură în lupta pentru păstrarea acestora. Într-adevăr, secerișul este mult iar lucrătorii sunt puțini. Sfântul Părinte cere “comunităților parohiale, asociațiilor și numeroaselor grupuri de rugăciune prezente în Biserică: împotriva ispitei descurajării, continuați să-l rugați pe Domnul pentru ca să trimită lucrători în secerișul său și să ne dea preoți îndrăgostiți de Evanghelie, capabili să devină aproapele cu frații și, astfel, să fie semn viu al iubirii milostive a lui Dumnezeu”.

Iubiți părinți,
Vă rog ca duminică, 7 mai 2017, în omilia din cadrul Sfintei Liturghii, să vorbiți credincioșilor despre chemarea fiecărui creștin de a duce mai departe Vestea cea bună. Chemările speciale – la preoție și la viața consacrată – sunt o împreună-lucrare a întregii Biserici iar terenul pe care trebuie să încolțească și să crească aceste vocații este parohia. Vă invit ca la finalul Sfintei Liturghii să faceți, împreună cu comunitatea pe care o păstoriți, un moment de rugăciune pentru vocații.
 
Vă îmbrățișez în Cristos cel înviat!
 
Cu arhierească binecuvântare,

+Virgil Bercea

Episcop    

2017-05-06