Home / Stiri

ŞTIRI

Preasfințitul Virgil Bercea în mijlocul seminariștilor orădeni

În adoraţia euharistică ne apropiem de Cristos în tăcere şi reculegere interioară; ne deschidem sufletul cu umilinţă şi pietate pentru ca viaţa noastră de credinţă, sufocată de ritmul ameţitor al lumii în care trăim, să fie regenerată, contemplând în rugăciune viaţa lui Cristos care ni se dăruiește în fiecare zi în Sfânta Euharistie.  

După-amiaza de vineri 17 martie a fost un timp de mare har în care studenții Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinții Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea, s-au adunat în jurul lui Isus Euharisticul din capela seminarului, împreună cu  PS Virgil. Avându-l alături pe părintele rector Anton Cioba și pe părinții spirituali, petrecând un timp sfânt cu Isus, meditând la Taina Sfintei Preoții.                   

În meditația pe care a prezentat-o,  PS Virgil a cerut Spiritului Sfânt „să inunde inimile noastre cu darul umilinţei şi al simplităţii ca astfel să devenim prietenii lui Isus, cărora El le-a încredinţat misiunea de a transmite lumii iubirea şi îndurarea Sa”. Preasfinția Sa  ne-a îndemnat să îi facem loc lui Cristos în fiinţa noastră pentru ca, refăcuţi prin dragostea sa, să putem să ne vindecăm pe noi și lumea care ne înconjoară, pe  părinţii, fraţii, prietenii şi pe toţi oamenii, de rana egoismului şi a urii. În chip deosebit să ne oferim lui Dumnezeu cu tot elanul şi disponibilitatea tinereţii noastre pentru ca în noi şi prin noi El să binecuvânteze şi să reverse asupra tuturor seminariştilor şi tinerilor din lumea întreagă harul şi darurile sale.

După momentele de Adorație Euharistică a urmat Sfânta Liturghie a Sf. Grigore Dialogul la finalul căreia PS Virgil a oferit seminariștilor și formatorilor medalia jubiliară, ca semn de aleasă prețuire.

Evenimentul s-a desfășurat sub egida Jubileu 225 – încadrându-se în acțiunile ocazionate de Jubileul aniversar al celor 225 de ani de existență a Seminarului nostru.

Mulțumim lui Dumnezeu pentru toți acești ani și îl rugăm ca în continuare să ocrotească seminarul nostru și întreaga eparhie!

Redacția

Galerie media (5)

2017-03-17