Home / Stiri

ŞTIRI

Începutul vieții comunitare a seminariştilor orădeni

Viaţa comunitară a seminariştilor orădeni a început duminică, 25 septembrie când, întreaga comunitate a trăit o experienţă deosebită de muncă, renovând şi reamenajând unele spaţii din seminar, implicit Capela „Sfinţii Trei Ierarhi”, dar şi unele momente spirituale şi de împărtăşire a experienţelor estive ale fiecăruia.

Dacă prima parte a săptămânii a fost dedicată muncii fizice, în a doua parte am avut plăcerea de a-l avea în mijlocul nostru pe părintele Florin Sescu, directorul Centrului Misionar Diecezan din Iaşi. În meditaţiile părintelui, sarea pământului şi lumina lumii ne-au fost date ca puncte de reper, identificându-ne de multe ori cu ele. Anumite întrebări şi răspunsuri asupra vocaţiei noastre cu siguranţă au apărut, iar pentru acest lucru îi mulţumim din suflet părintelui Florin.

Sâmbătă dimineaţă am plecat cu toţii în parohia Holod unde părintele paroh Ioan Tătar ne-a aşteptat cu braţele deschise. A fost o zi de recreere şi de împărtăşire fraternă care s-a terminat cu o relatare splendidă a părintelui paroh, asupra realităţilor din Biserică.

Mulţumim familiei părintelui Ioan Tătar, părintelui Sescu Florin-Petru, echipei de formatori şi tuturor celor care au făcut posibilă această experienţă şi, bineînţeles, lui Dumnezeu.

„Speranţa este visul omului treaz” spunea Aristotel; treji, cu speranţa că această experienţă ne va ajuta în viaţa personală, dar mai ales în viaţa comunitară unde binele comun trebuie să primeze, cerem binecuvântarea Domnului asupra noastră şi a tuturor!

 

                                                        Giusepe GHIURCă

Anul IV

2016-09-25