Home / Stiri

ŞTIRI

Inaugurarea noii clădiri a Seminarului Teologic Greco-Catolic Oradean

În data de 2 octombrie 2003, la orele 10:00, noul cămin al Seminarului Teologic «Sf. Trei Ierarhi ˗ Vasile, Grigore și Ioan» a fost inaugurat.

Cu doi ani în urmă s-a pus piatra de temelie a unui nou Seminar care, prin strădaniile PS Sale Episcopul Virgil Bercea, s-a înălțat în timp record. Astfel, studenții greco-catolici orădeni de la secția pastorală beneficiază de un edificiu la standarde europene, adăpostind săli, camere, birouri, o capelă și un larg amfiteatru. Pentru acest nou început de drum și de an universitar, la ceremonia de inaugurare au onorat cu prezența Excelența Sa Jean-Claude Perisset, Nunțiu Apostolic al Sfântului Scaun în România și Republica Moldova, Preasfinția Sa Virgil Bercea, Episcopul de Oradea, precum și Preasfinția Sa Alexandru Mesian al Lugojului. Universitatea Babeș-Bolyai a avut ca reprezentant pe prorectorul Nicolae Bocșan iar Universitatea din Oradea pe rectorul Teodor Maghiar. Alături de prefectul județului Florian Serac, au participat alte oficialități locale și ecleziastice, profesori, studenți și diferiți oaspeți.

Am vrut să punctăm acest început de drum printr-o ediție specială a revistei „Vestitorul”. Prilejuit de bucuria inaugurării de casă nouă, suplimentul de față intenționează să pună la dispoziția cititorilor câteva din discursurile care au fost rostite cu ocazia ceremoniei de sfințire și în special crâmpeie din gândurile cu care seminariști și preoți din această Instituție pleacă la drum. Intenția principală este aceea de-a realiza o împărtășire, pe cât de modestă, dar sperăm, pe atât de sinceră și de rodnică, a bucuriei pentru darul cu care Domnul ne-a încredințat și ne-a dăruit.

Galerie media (25)

2003-10-02