Home / Stiri

ŞTIRI

Hramul Seminarului - 2008

În data de 30 ianuarie, de sărbătoarea celor trei mari ierarhi și mari dascăli ai Bisericii, Vasile, Grigore și Ioan, Seminarul orădean și-a sărbătorit hramul.

Punctul central al acestei sărbători a fost Sfânta Liturghie arhierească celebrată de PS Virgil Bercea. La această Sfântă Liturghie au fost invitate numeroase persoane, capela seminarului dovedindu-se a fi neîncăpătoare mulțimii credincioșilor. La începutul Liturghiei, PS Virgil i-a acordat părintelui Coriolan Buzașiu demnitatea de Iconom Stavorfor cu drept de purtare a crucii pectorale, pentru meritele sale deosebite pe parcursul celor aproape 16 ani de preoție. Momentul acordării acestei distincții a fost unul foarte emoționant, părintele Coriolan nesfiindu-se a-și arăta lacrimile, care erau o dovadă a faptului că și pentru dânsul, acest moment a fost copleșitor.

PS Virgil spunea că „astfel de lacrimi de bucurie au o valoare imensă” iar mai departe în predică Preasfinția sa a făcut referire la acest moment emoționant de la începutul Liturghiei spunând: „lumea despre care ne vorbește Mântuitorul în Evanghelia de azi este lumina sufletului nostru. Sufletul este cel care în anumite circumstanțe ale vieții strălucește într-o oarecare manieră. Unul dintre aceste momente ale strălucirii sufletești a fost cel trăit astăzi de părintele Coriolan, prin primirea crucii pectorale. Prin lacrimile sale, sufletul a putut să-și arate acea strălucire care dă valoare întregii ființe”.

Programul s-a încheiat cu o masă festivă la care au participat toți invitații. Mulțumim lui Dumnezeu că a îngăduit ca și de această dată să-l avem în mijlocul nostru cu ocazia serbării hramului, pe Preasfinția Sa Virgil Bercea.

REDACȚIA

2008-01-30