Home / Stiri

ŞTIRI

Hirotonire de preot în vicariatul Silvaniei

Duminică, 14 ianuarie 2007, a 22- a de după Rusalii- duminica celor 10 leproși, a fost cu totul deosebită pentru comunitatea greco-catolică din Șimleul Silvaniei. Aici a avut loc Liturghia Arhierească celebrată de PSS Virgil Bercea, Eparh al Eparhiei Greco- Catolice de Oradea, în cadrul căreia a fost hirotonit întru preoție diaconul George Chiș, absolvent al Facultății de Teologie și al Seminarului Teologic din Oradea  în vara anului 2006, în prezent fiind masterand la aceeași facultate.

Făcând o paralelă între textul evanghelic din această duminică și viața noului preot, PSS Virgil a spus că „Acesta este pasul pe care pr. George îl face spre recunoștință Domnului. Este momentul în care se dăruiește în totalitate Lui, lăsându-se transformat în „alter Christus.” A amintit de asemenea și de „îngerul” care îl va însoți pe pr. George pe drumul său, fiind vorba desigur de soția sa, care „ îl va ajuta să urce atunci când el va coborî și îl va însoți în rugăciune.” Arhiereul nostru consideră acest moment ca pe unul de recunoștință a Bisericii în fața lui Dumnezeu pentru o nouă vocație.

La finalul Liturghiei, noul preot hirotonit a adus mulțumiri tuturor persoanelor care au avut un aport deosebit în formarea sa, după care a dat binecuvântarea fiecărui credincios în parte.

Cea de-a doua emoție pe care au trăit-o credincioșii prezenți la această Sfântă Liturghie a fost atunci când PSS Virgil l-a numit ca al doilea preot al parohiei Șimleului pe pr. Nicolae Bodea, în prezent vice-rector al Seminarului Eparhial Major din Oradea. Din vara acestui an, noul paroh de Șimleu va colabora la buna păstorire a tuturor credincioșilor din „Vicariatul Silvaniei”, care până acum a fost condus de pr. vicar foraneu Gheorghe Țurcaș.

Redacția

Galerie media (10)

2007-01-14