Home / Stiri

ŞTIRI

Revoluția sexuală globală și familia - conferința doamnei Gabriele Kuby -

Conferința susținută de doamna Gabriele Kuby, sociolog,  scriitor, expert în teoria gender, cu titlul „Revoluţia sexuală şi familia - distrugerea libertăţii în numele libertăţii” a avut loc în Sala Mare a Primăriei din Oradea marţi, 8 noiembrie 2016, începând cu orele 17.00.

Evenimentul se înscrie în seria de activități ocazionate de Anul asociativ al Acțiunii Catolice din România - ACRO - cu tema „coresponsabili în slujba evangheliei familiei”.

Organizatorii locali ai evenimentului au fost: Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică de Oradea, ASTRU (Asociaţia Tineretului Român Unit) Oradea, AGRU (Asociaţia Generală a Românilor Uniţi) Oradea, Seminarul Teologic Greco-Catolic „Sfinţii Trei Ierarhi” Oradea, Asociaţia Femeilor Bihor și, nu în ultimul rând, Primăria Municipiului Oradea, care a fost gazda evenimentului în spațiul extrem de generos pus la dispoziție.

            Conferința este a doua dintr-o serie de evenimente, primul dintre acestea având loc la Cluj în data de 7 noiembrie urmând ca după manifestarea de la Oradea, „caravana” ACRO să se deplaseze la Iaşi, în data de 9 noiembrie. Toate aceste conferințe reprezintă  un răspuns dat invitației papei Francisc de a promova valorile autentice ale căsătoriei creștine, iubirea dintre bărbat și femeie, dintre părinți și copii, în spațiul fără bariere, niciodată închis al familiei.

            Pe lângă reprezentanții organizatorilor au participat zeci de persoane din spațiul social bihorean, elevi, studenți, tineri și mai vârstnici, profesori, clerici, reprezentanți ale diverselor organizații și culte, ai mass-media, precum și persoane private, etc. Conferința a fost moderată de Domnișoara Codruța Fernea, secretar al Federației Acțiunea Catolică din România.

            GABRIELE KUBY s-a născut în 1944 la Konstanz. A studiat sociologia la Berlin şi Konstanz. După căutări îndelungate pe căile spirituale ale epocii, în anul 1977 a aderat la Biserica Catolică. Prin activitatea sa publicistică şi prin conferinţele pe care le ține, arată impasurile în care se află societatea modernă şi arată că ieşirea se poate face printr-o reconsiderare a valorilor creştine. Este mamă a trei copii.

            În 2006 a publicat cartea Die Gender-Revolution – Relativismus in Aktion (Revoluţia gender – Relativismul în acţiune), prima analiză critică a acestei ideologii noi. Cartea sa „Revoluţia sexuală globală” documentează punerea în aplicare globală a genderism-ului. Cartea pusă la dispoziția publicului în 2012 a fost tradusă până în primăvara anului 2014 în limbile poloneză, maghiară, croată, slovacă şi cehă. Din același an, prin grija editurii Sapientia din Iași, cartea a fost tradusă și în limba română.

            „Doamna Kuby este o luptătoare vitează împotriva ideologiilor care vizează în cele din urmă o distrugere a omului”, sunt cuvintele Papei emerit Benedict al XVI-lea ce postfațează lucrarea mai sus amintită.

            „Vor să ajungă la copiii voştri! Îi vor sexualiza, iar sexualizarea copiilor va prăbuşi civilizaţia. Fiindcă va prăbuşi mai întâi familia. Aceasta este rădăcina. Aşa că trebuie să faceţi tot ce puteţi.”- declara Gabriele Kuby la prima sa vizită în România în 2014. De această dată, la Oradea, mesajul său în cadrul conferinței a fost mult mai amplu, reușind să ne transmită din nou prin viu grai faptul că atacul colosal cu care avem de-a face astăzi nu este un accident și o modă, ci parte a unui plan global, a unei strategii mondiale care vizează și cauzează modificări fundamentale ale omului și ale societății prin modificări fundamentale ale înțelegerii și trăirii sexualității umane. Ea a demascat adevărul asupra ideologiei gender așa cum au făcut-o alții în trecut prin demascarea adevărului despre nazism sau comunism.  Au fost prezentate foarte detaliat fundamentele şi efectele ideologiei „Gender Mainstreaming” într-o manieră clară şi inteligibilă, precum şi despre cum se aplică teoria gender într-un mod tacit şi disimulat.

            În cadrul manifestării, volumul „Revoluţia sexuală globală”, un adevărat bestseller, a fost prezentat de către domnul Ioan Moldovan, redactor șef al revistei „Familia”.

                Conferința s-a bucurat de un real succes trezind interesul auditoriului prin ineditul tematicii, pe alocuri interlocutorii în intervențiile lor arătând modul oarecum șocant în care au procesat cu sufletul la gura.

            Reținem aprecierea doamnei Kuby în ceea ce privește spiritul civic al românilor care se manifestă în spațiul public prin acțiuni care să contracareze atacul concertat asupra familiei și valorilor morale creștine. Dânsa a făcut referire la acțiunile de stradă în sprijinul celor care sunt victime ale abuzurilor și ale încercărilor de demolare a unității familiei precum și la inițiativa cetățenească a peste de 3 milioane de români concretizată în semnarea petiției ce are drept scop revizuirea alin. 1 al art. 48 din Constituția României astfel: „Familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită  între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora şi pe dreptul şi îndatorirea părinţilor de a asigura creşterea, educaţia şi instruirea copiilor.

            Îi mulțumim doamnei Gabriele Kuby pentru prezența sa în România, în mod special ca ne-a onorat cu prezența sa la Oradea și îi reținem cuvintele de încurajare: „Aşa că trebuie să faceţi tot ce puteţi. Şi puteţi fi fericiţi că dictatura comunistă v-a protejat de revoluţia sexuală care a început în Occident în 1968. Încă mai aveţi un sistem de valori conservatoare. Încă mulţi oameni mai cred că familia (n.n. naturală) este bună, că homosexualitatea nu este corectă. Aşa că răspândiţi vestea că nu sunteţi deloc înapoiaţi”.

            Ne alăturam episcopului nostru, PS Virgil Bercea și rugăm pe bunul Dumnezeu să o binecuvânteze pe doamna Kuby precum și efortul pe care îl face cu abnegație pentru ca noi toți, oameni după chipul și asemănarea lui Dumnezeu, să devenim solidari în lupta pe care o ducem în aceste vremuri: pentru reetalarea valorilor creștine, pentru normalitate.

 

Iulian PALAS

 Anul III

Galerie media (15)

2016-11-08