Home / Stiri

ŞTIRI

Halloween? „E sărbătoarea diavolului” - spune exorcistul!

Cunoaștem cu adevărat semnificația și originea Halloween-ului? Preotul exorcist Aldo Buonaiuto (și nu doar el) ne vorbește cum și de ce: „Este sărbătoarea diavolului!”

Nu ne obosim din a repeta, mai ales în aceste zile ale anului, faptul că sărbătoarea Halloween nu este o sărbătoare permisă creștinilor. Ne repetă acest lucru și părintele Aldo Buonaiuto, preot exorcist și coordonator al serviciului „Anti Sette” al comunității Papa Ioan al XXIII-lea. El ne relatează: „A sunat o mamă disperată, pe motiv că a descoperit minciunile fiului ei, copil frumos și sincer, dar și schimbarea bruscă a cercului său de prieteni de câteva luni, până la a afla faptul că băiatul ei a profanat un cimitir”.

Trick or treat? Dar sau blestem?

Există sute de cazuri ca acesta de când sărbătoarea Halloween și sărbători similare au devenit un lucru comun, mai mult, chiar practicate anual.

Expresia nevinovată (așa ar părea) „Ne dați ori nu ne dați?”, de exemplu, este tradusă din englezescul „Trick or treat?”, care înseamnă ad-literam „Vă înșelăm sau ne cinstiți?”. Aceasta exprimă întreaga negativitate care se ascunde în spatele acestei sărbători, de proveniență celtică, organizată de aceștia pentru a oferi sacrificii zeului morții Samhain, și pentru a-i cere sprijinul pentru iarna care urma să vină.

Halloween-ul rămâne sărbătoarea cea mai importantă a sataniștilor, pe tulpina căreia s-au altoit ocultismul, ezoterismul, magia, vrăjitoria, lucrarea labirintică și insidioasă a diavolului, care în mod înfiorător, încearcă astfel, indirect, să ajungă la victimele sale. În zilele noastre, copiii nu mai cunosc faptul că există Sărbătoarea Tuturor Sfinților, în schimb cunosc, deoarece este inoculat în școli și nu numai, manifestarea numită Halloween.

Vai celor care banalizează fenomenul Halloween!

Această afirmație este pe cât de oribilă, pe atât de adevărată. Părintele Aldo Buonaiuto, reiterând importanța sărbătorii adevărate, cea a Tuturor Sfinților din 1 Noiembrie, prin care ne amintim de sufletele celor dragi plecați dintre noi, ne relatează: Cele două realități nu pot fi nici măcar comparabile. Pe de o parte, Halloween-ul pune în lumină spiritismul, citirea în glob de cristal, lumea invizibilă a forțelor și puterilor demonico-malefice. Pe de altă parte, sărbătoarea liturgică a Tuturor Sfinților este strâns legată de credința în viața de veci și în învierea morților. Religiile lumii acordă o mare importanță și un deosebit respect celor decedați, în timp ce Halloween-ul este privat de acest lucru, mai mult, se observă un ultraj asupra celor răposați. Vai celor care banalizează acest fenomen!

Halloween: parohii și preoți contra acestui ultraj împotriva lui Dumnezeu

Nu puțini sunt preoții care, mulțumim Domnului, se străduiesc din răsputeri în a explica acest concept și în a promova alternative, pentru a nu-i lăsa pe copii (și nu doar pe ei) să fie atrași de ceea ce pare a fi o sărbătoare inofensivă de costume și măști pe tematică horror.

De asemenea, și părintele Ermes Macchioni de la biserica Sfântul Arhanghel Mihail din Sassuolo, se mișcă pe același plan de idei, vrând să sublinieze faptul că în data de 31 Octombrie, seara, are loc Vecernia Tuturor Sfinților pentru noi creștinii, în timp ce pentru sataniști este Halloween și anume Sărbătoarea răului. Părintele mai sus numit este, de asemenea, exorcistul Diecezei Reggio Emilia e Guastalla. A fost discipolul părintelui Gabriel Amorth, cel mai mare preot exorcist cunoscut și i-a îndrumat mereu pe părinți să le explice copiilor lor diferența dintre bine și rău, acesta din urmă trebuind evitat cu orice preț, pentru a nu fi influențați. „Veniți la Vecernie și aduceți-i și pe copiii voștri îmbrăcați în alb sau, mai bine, în costume de sfinți și mucenici. Protejați-vă pruncii în această noapte deoarece, fără voia lor și din neștiință, dansează și se bucură pentru cel care se cheamă «Marele Încornorat» și care nu poate să îi mântuiască. Aduceți-i la Biserică a doua zi, în Sărbătoarea Tuturor Sfinților, și protejați-i de aceste minciuni spirituale, astăzi la modă, care nu sunt niciodată inofensive”.

Halloween: revelionul ezotericilor

„La sfârșitul anilor 1800, spiritele au mărturisit. Chiar dacă ritualurile sunt făcute cu superficialitate, de fiecare dată când sunt invocate, spiritele se simt chemate în discuție și astfel legitimate să se manifeste. Din acest motiv, zic eu, fiecare poate să facă ce vrea, dar în seara zilei de 31 Octombrie, dacă cei botezați nu vor să fie fățarnici, vor veni la sărbătoarea luminii și speranței îmbrăcați în alb. Sărbătorim și noi, doar că în centru se află lumina și nu întunericul”.

Ne amintim faptul că data de 31 Octombrie este și revelionul ezoterismului. Prin urmare, acesta este cel pe care-l sărbătoresc copiii, costumându-se în monștrii, cioplind dovleci și jucându-se cu elementele întunericului, bătând la uși și zicând nevinovați: Ne dați ori nu ne dați?.

Halloween-ul nu este doar un fapt sociologic, ci un eveniment spiritual la care participând, chiar și numai pasiv, prin modă, comitem păcatul idolatriei. Fiind părtași la sărbătoarea magică din această noapte, se aduce implicit adorație lui Satan”.   

Antonella Sanicanti

Sursa: LaLuceDiMaria.It

Galerie media (1)

2019-10-31