Home / Stiri

ŞTIRI

Exerciţii spirituale pentru Crăciun

În perioada 10-11 decembrie, la Seminarul Teologic Greco-Catolic Sfinţii Trei Ierarhi din Oradea, au avut loc exerciţii spirituale pentru pregătirea Sărbătorii Naşterii Domnului. Predicatorul a fost părintele Stefano Zamboni, din Congregaţia Inimii lui Isus, profesor de teologie morală la Academia Alfonsiana. Părintele Daniel Bertean din Zalău este cel care a asigurat traducerea. Programul special a conţinut: două meditaţii, discuţii pe grupuri şi apoi împărtăşirea concluziilor împreună, după fiecare meditaţie, alături de mai multe momente de rugăciune comunitară, încununate de celebrarea euharistică.

În cadrul primei meditaţii s-a pus accentul pe pregătirea din timpul postului. Această perioadă, numită de pr. Stefano, perioadă intermediară, trebuie să ne ţină într-o continuă aşteptare, fiind necesară răbdarea, disponibilitatea faţă de har şi bucuria.

Cea de-a doua meditaţie a avut ca subiect Sărbătoarea Crăciunului cunoscută din predicile papei Benedict al XVI-lea. Meditaţia noastră s-a oprit si la modul cum administrăm timpul şi spaţiul, aflând că timpul dăruit lui Dumnezeu nu este niciodată pierdut, ci este singurul timp pe care-l trăim cu adevărat.

Seriile meditaţiilor s-au încheiat prin concluzia părintelui Stefano, care transmiţându-ne din bogăția sa spirituală, ne-a îndemnat să avem speranță, să medităm Sfânta Scriptură şi nu în ultimul rând să conştientizăm că în Seminar se bun bazele şi se învață elementarul pentru slujirea preoţească. Această perioadă a seminarului fiind fundaţia slujirii preoţeşti.

Aceste două zile de exerciţii spirituale, au fost o ocazie unică de a ne opri din rutina noastră, de a ne înarma cu tăcere, răbdare şi disponibilitate pentru a-L întâlni pe Dumnezeu.

Galerie media (1)

2011-12-29