Home / Stiri

ŞTIRI

Diaconul Ionuţ Ursuleac a fost ridicat la treapta Preoției

Miercuri, 7 decembrie 2016, în biserica greco-catolică din Cacica, diaconul Ionuţ Ursuleac a fost ridicat la treapta preoţiei, prin punerea mâinilor Preasfinţitului Vasile Bizău. Sfânta Liturghie a fost celebrată de către Eparhul de Maramureş împreună cu un sobor de preoţi, în frunte cu Vicarul pentru Vicariatul Ucrainian, pr. Dubovici Mihai; pr. protopop Colopelnic Vasile; şi pr. protopop şi paroh de Cacica, Nicolae Nicolaişen, aflăm din materialul de pe EpiscopiaMM.ro.

„Aceasta este o zi de sărbătoare pentru tânărul Ionuţ Ursuleac, pentru familia lui, dar şi pentru întreaga Biserică, deoarece atunci când Taina Preoţiei este primită de către un candidat, devine o sărbătoare pentru Biserică, deoarece el îşi asumă slujirea Evangheliei în supunere faţă de Cristos. Şi aceasta este cu adevărat o sărbătoare a sufletului şi a fiinţei umane, când se pune în slujba Evangheliei”, a afirmat Preasfinţitul Vasile în predica sa. A continuat vorbind despre misiunea preoţească: „Misiunea de slujire preoţească este o misiune nobilă şi sfântă, pentru că vine de la Mântuitorul Cristos şi stă sub semnul promisiunii făcute de El ucenicilor: cine vă vede pe voi, mă vede pe Mine; cine vă ascultă pe voi, mă ascultă pe Mine; cine se leapădă de voi, se leapădă de Mine, iar cine se leapădă de Mine, se leapădă de Cel ce m-a trimis pe Mine.”

            „Iată că suntem în această succesiune a trimiterii: Isus a fost trimis de Tatăl Ceresc în lume; El îi trimite pe apostoli; apostolii, mai departe, lasă ucenici şi aceeaşi misiune – mergeţi şi propovăduiţi împărăţia lui Dumnezeu în toată lumea – se actualizează cu fiecare misiune preoţească, cu fiecare implicare a celor care poartă această Taină a Preoţiei, fiind altoiţi pe Cristos, în Cristos”, a spus Ierarhul. În timpul conferirii Sacramentului Preoţiei, tânărul Ionuţ Ursuleac a fost condus spre altar de către pr. paroh Nicolae Nicolaişen şi pr. Anton Cioba, rector al Seminarului Greco-Catolic din Oradea, seminar în care tânărul preot a stat pe perioada în care a studiat Teologia la Oradea.

                Tânărul preot Ursuleac Ionuţ s-a născut pe 31 ianuarie 1989 în localitatea Cacica (Suceava). A urmat Şcoala primară şi gimnazială din localitatea natală între anii 1996-2004 şi în perioada 2004-2008 a urmat Liceul Teologic Greco-Catolic din Oradea. Între anii 2008-2012, a studiat Teologie Greco-Catolică – Pastorală la Universitatea „Babeş Bolyai”, Cluj-Napoca, departamentul Oradea. A urmat apoi cursurile de masterat la Institutul Pontifical Oriental din Roma (2012-2015). A fost ridicat la treapta diaconatului pe 23 august 2016 de către Preasfinţitul Vasile Bizău, în biserica Sfânta Maria din Baia Mare.

2016-12-07