Home / Stiri

ŞTIRI

Biserica Seminarului din Oradea are un nou Paroh

Prin Decretul nr. 741/27.VIII.2021, după rânduiala Sfinților Apostoli, conform Codului Canoanelor Bisericilor Orientale și a Conciliilor Provinciale, Părintele Florin Mircea Bode a fost numit de către PS Virgil Bercea, Episcop de Oradea, Administrator Parohial, încredințându-i-se păstorirea sufletelor și grija față de enoriașii Parohiei Olosig Oradea (Biserica Seminarului) cu Hramul Sf. Gheorghe.

Preluarea canonică a parohiei a avut loc Duminică, 26 Septembrie 2021, în cadrul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii, celebrată în Biserica Seminarului de către Pr. Gavril Buboi, protopop de Oradea, Pr. Anton Cioba, rector al Seminarului Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” Oradea și Pr. Anton Rus, spiritualul Seminarului, aceasta fiind animată de către seminariștii orădeni.

La finalul liturghiei, Pr. Protopop Gavril Buboi a dat citire Decretului mai sus menționat, oferindu-i astfel părintelui Florin marea onoare, dar și marea responsabilitate de a păstori comunitatea credincioșilor, înmânându-i, în mod simbolic, Evanghelia, Crucea și cheile Bisericii.

Pr. Florin Bode a adus mulțumiri tuturor celor prezenți, cât și un cuvânt de învățătură asupra persoanei preotului, subliniind importanța acestuia în cadrul comunității pe care acesta o păstorește. Făcând o analogie cu episodul evanghelic al Pescuirii Minunate (Lc V, 1-11), preotul este chemat, din rândul oamenilor, pentru a se dedica oamenilor, pentru a-L dărui lor pe Dumnezeu, „pescuindu-i” din apele tulburi ale societății de astăzi, atât de plină de vârtejuri și furtuni.

Îi dorim Pr. Florin Bode păstorire rodnică, multe haruri și binecuvântări în noua misiune de a  purta de grijă noii sale turme. Îi mulțumim totodată Pr. Eduard Fischer, care a păstorit această parohie până la data de 1 Septembrie, cu multă dragoste, atenție și grijă, asemenea Bunului Păstor, dorindu-i mult succes în noua misiune din cadrul Eparhiei de Maramureș.

 Redacția

Galerie media (5)

2021-09-26