Home / Stiri

ŞTIRI

Deschiderea noului an universitar la Oradea 2007

Marți, 2 octombrie 2007, a avut loc deschiderea oficială a noului an universitar la Facultatea de Teologie Greco-Catolică din Oradea. La Te Deum-ul din Aula Magna a Facultății au participat studenții și profesorii împreună cu Decanul Facultății, PS Virgil Bercea, care s-a rugat ca „Domnul Dumnezeu să trimită în inimile, în mintea și în graiul studenților spiritul înțelepciunii, al științei, al evlaviei și al fricii Sale; să le dea putere și tărie pentru înțelegerea legii Lui celei Dumnezeiești și la toată învățătura cea bună și folositoare.”

Acest nou an universitar a adus o reorganizare în rândul profesorilor. Astfel, noul director de studii al Departamentului din Oradea al Facultății de Teologie Greco- Catolică din cadrul Universității „Babeș-Bolyai” Cluj Napoca este dl. lect. univ. drd. Ionuț Popescu. De asemena au venit forțe proaspete în rândul profesorilor iar printre aceștia se numără pr. dr. Vasile Buda și dl. Emil Ember- profesori de Teologie Morală, dl. Eduard Fischer- profesor de Liturgică și pr. Florin Guțiu - Profesor de Teologie Ecumenică. Pr. Guțiu va fi și preot spiritual al Seminarului Sfinții Trei Ierarhi, „Vasile, Grigore și Ioan”. În ceea ce privește Seminarul, formatorilor li s-a mai alăturat dl. Paul Oancea, care va fi începând cu acest an prefectul anilor III și IV înlocuindu-l pe pr. Nicolae Bodea care a primit misiune în Vicariatul Șimleului, ca preot paroh.

Unul dintre sfaturile pe care decanul le-a adresat studenților, vizavi de pilda semănătorului citită în cadrul Te Deum-ului, a fost acela ca fiecare să fie un „pământ  bun care să rodească sămânța pe care Semănătorul Hristos o aruncă și la începutul acestui an universitar prin intermediul profesorilor.”

Anton CIOBA

ANUL IV

2007-10-02