Home / Stiri

ŞTIRI

Comunitatea Seminarului din Oradea a vizitat Parohia Plopiș

Duminică, 31 martie 2019, comunitatea Seminarului Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi” din Oradea a participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie în Parohia „Adormirea Maicii Domnului” din satul Plopiș, județul Sălaj. 

La sosire, seminariștii, împreună cu părintele rector Anton Cioba, cu părintele spiritual Anton Rus și cu fratele vicerector Florin Bode au fost întâmpinați cu multă căldură și bucurie de către părintele paroh Ioan Șanta împreună cu credincioșii din sat.

Sfânta Liturghie a fost animată de corul seminarului „Schola Cantorum”, dirijat de Maestrul Radu Mureșan. Fiind duminica a treia din Post (numită și duminica Sfintei Cruci), părintele rector a amintit, în predică, nevoia ca fiecare om să-și ia crucea după exemplul lui Hristos, dar și după exemplul episcopilor martiri care, asemenea Lui, și-au dus crucea până la capăt, până la moarte. În același timp a subliniat importanța evenimentului beatificării episcopilor martiri morți în închisorile comuniste, de către însuși Papa Francisc, în cadrul sfintei Liturghii de pe Câmpia Libertății de la Blaj, în data de 2 iunie a.c.

La sfârșitul Liturghiei credincioșii au avut posibilitatea de a aduce mulțumire lui Dumnezeu, venerând relicva din Sfânta Cruce a lui Isus, pe care părintele rector a dus-o cu acest scop. Această relicvă a fost primită de către seminarul nostru de la Vatican, în anul 1991.

După încheierea celebrării liturgice a avut loc o mică gustare în curtea bisericii. Credincioși, preoți și seminariști au avut ocazia să socializeze și să-și împărtășească din experiențele de credință.

Ulterior, seminariștii împreună cu preoții au fost invitați la masa de prânz, un moment de comuniune prin care părintele paroh a dorit să mulțumească pentru această vizită și pentru împreună-slujire. De asemenea a constituit un moment oportun pentru un tânăr credincios al locului care aspiră la taina Preoției să afle mai multe despre seminar, fapt ce-l va ajuta să ia o decizie în viitorul apropiat în vederea alăturării sale comunității viitorilor preoți.

Mulțumim părintelui Ioan Șanta pentru invitație și pentru ospitalitate, dar mai ales mulțumim lui Dumnezeu pentru această zi reușită, pentru frumoasa Liturghie și, desigur, pentru vremea frumoasă de primăvară care a creat o atmosferă de bucurie.

Dominic CHIVARI

Anul I

 

Galerie media (40)

2019-04-01