Home / Stiri

ŞTIRI

Cereri Diaconat și Preoție - 2008

„Iar de acum nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine (Gal. 2, 20)”.

În data de 13 iunie 2008, mai precis în ziua în care Biserica îl prăznuiește  pe Sf. Anton de Padova, seminariștii anului II al Seminarului Sfinții Trei Ierarhi au făcut unul din cei mai importanți pași din itinerarul spiritual ce-i va duce spre preoție. Cererile au fost depuse în fața PS Virgil Bercea. Acest eveniment s-a petrecut în cadrul Sfinteil Liturghii Arhierești care a avut loc de la orele 7:30.

Această practică a depunerii cererii pentru Diaconie și Preoție este una relativ recent, introdusă în Biserică, mai exact prin sec. XX, deși originile ei se regăsesc în Biserica primară.

La o primă vedere, gestul nostru pare unul banal, deloc spectaculos, dar în reaitate este unul plin de profunzime, prin care noi am cerut în scris că vrem să devenim slujitori a-i lui Dumnezeu. Este un moment de bilanț în care după cei doi ani petrecuți în Seminar, am fost inivitați să ne analizăm atât părțile bune cât și cele mai puțin bune și să identificăm domeniile în care încă mai trebuie să ne cizelăm pentru a fi vrednici a sluji la altar.

Pornind de la cuvintele Sf. Apostol Pavel, precum și de la exemplul Sf. Anton de Padova, să tindem tot mai mult să ne apropiem de Dumnezeu. Să-i facem loc în inima noastră lui Isus Hristos, Preotul Suprem, iar la momentul oportun să fim vrednici de a primi sf. Preoție.

 

Liviu DAT

Anul II

2008-06-13