Home / Stiri

ŞTIRI

Binecuvântarea Reverendelor - 2015

Ca în fiecare an, sărbătoarea Buneivestiri a venit cu emoții pentru seminariștii din anul I ai Seminarului Teologic Greco-Catolic „Sfinții Trei Ierarhi Vasile, Grigore și Ioan” din Oradea. În cadrul Vecerniei celebrată în Biserica Seminarului, PSS Virgil, având alături un sobor de preoți, a binecuvântat reverendele, înveșmântând pe cei 9 studenți, nerăbdători să facă primul pas în parcursul lor de formare.

Numită „haina zilnică a preotului”, reverenda este un semn distinctiv care impune respect și, probabil, o oarecare sobrietate în atitudine. Însă noi, cei care am primit binecuvântarea de a o purta, trebuie să conștientizăm că aceasta este o ținută menită să reflecte starea de smerenie și de ascultare a noastră ca servitori ai lui Dumnezeu.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Virgil Bercea, Episcop de Oradea Mare, a subliniat importanța postului, ca timp sfânt în care ne aflăm, ca dedicare cu totul lui Hristos. Relatând și o scurtă poveste din copilăria sa, a evidențiat că metaniile mari, specific acestei perioade a paresimilor, reprezintă de fapt închinarea întregii noastre făpturi lui Hristos Domnul. În final, Preasfințitul ne-a îndemnat să luăm modelul Preacuratei Fecioare Maria și să răspundem și noi atât de frumos chemării lui Dumnezeu: „Fie mie după cuvântul Tău!” (Lc. 1,38).

Tuturor le urăm binecuvântări și haruri în drumul formării pentru Sfânta Taină a Preoției.

 

REDACȚIA

Galerie media (25)

2015-03-25