Home / Stiri

ŞTIRI

24 de ore de Adorație Euharistică

Devenit deja o tradiție pentru seminariștii greco-catolici orădeni, ritualul celor 24 de ore de Adorație Euharistică în Capela Thabor din incinta Seminarului, a fost asteptat cu emoție și în acest nou început de an formativ.

În seara zilei de joi (4 octombrie 2018), la ora 22:00 s-a celebrat începutul Binecuvântării Euharistice, moment în care s-a expus Sfântul Sacrament. Rând pe rând, seminariștii și formatorii, au petrecut un anumit interval de timp alături de Isus, rugându-se pentru sănătatea episcopului lor încercat pe patul de spital, dar și mulțumind pentru vocația primită, pentru sănătate și pentru toate darurile și harurile ce le-am primit pentru a răspunde pozitiv la chemarea Lui.

Principala intenție de rugăciune a fost sănătatea Preasfințitului Virgil, care de câteva săptămâni lipsește din mijlocul nostru și se luptă pentru a reveni cât mai curând. Cealaltă intenție de rugăciune a fost ca Dumnezeu să-i ajute pe cei chemați la viața consacrată să-și poată discerne chemarea și să găsească drumul spre îndeplinirea voinței Tatălui.

Celebrarea celor 24 de ore de rugăciune s-a încheiat vineri seara cu Binecuvântarea Preasfântului Sacrament. Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru acest moment solemn și îl rugăm să aibă grijă de Biserica noastră și de eparhia noastră, începând de la capul ei, Preasfințitul Virgil, și până la fiecare mădular, reprezentat de fiecare credincios în parte.

 

Redacția

Galerie media (15)

2018-10-04